Дюрасела са характерни с това,че се разтичат.
Ако искаш маркови хубави батерии:Енелуп или GP.Ако искаш безименни и хубави:батерии от Джъмбо.
Всъщност тези от Джъмбо държат повече от Дюрасел.
Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Всички солеви батерии протичат, независимо от марката. Произлиза от конструкцията им - отрицателният електрод е и корпус на батерията.
Алкалните не протичат. Корпусът им не участва в електрохимията.
От зареждаемите: NiCd понякога им изпълзява електролит по отрицателния полюс, откъм уплътнението. NiMH нямат този проблем.
На година над кило батерии изразходвам,че не като да не са минавали през ръцете ми и то точно алкални(така поне пише на тях де). Едва спасих едни сигнализатори,а един охранителен датчик си умря,това от протели Дюрасели.Сега сигнализаторите са с GP а всичко останало с батерии от Джъмбо.Преди Дюраселите съм ползвал какви ли не батерии,ами не съм имал случай да протичат.
Няма как да протече алкална батерия. Това е ментенце някакво.
Ако имаш желание можеш да я цепнеш да видиш как са те изпържили.
За Джъмбо и от други съм чувал че продават свестни. Лично съм проверил тези от ИКЕА и Карфур (ама Карфур го закриха). Не знам какво пречи на фирмите за батерии да ги правят поне толкова добри, колкото магазините за мебели и зарзават.
Какво значи да я цепна?Обелих малко и се вижда това.Аз хал хабер си нямам от батерии,просто позвам много и споделям наблюденията си.Дюраселите навремето,в 99% от случаите съм ги купувал от Метро.
На алкалните батерии чашката е положителния електрод с пъпката, отрицателният е изолиран. На солевите е обратното - чашката е отрицателна, пъпката излиза от отвора.
Коментар