Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дневни светлини- как да ги намаля при пускане на фароветe ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дневни светлини- как да ги намаля при пускане на фароветe ?

Монтирах си дневни LED светлини с реле, които се пускат сами, когато отчетат повече от 13 волта и спират 15сек след като алтернатрът спре да зарежда. Обаче ме дразни, че дори и на фарове вечер, си светят със същия интензитет. Мога ли по някакъв начин да ги вържа към габаритите или късите така, че като пусна фарове, дневните да намаляват (за предпочитане е просто да светват по-слабо, а не да изключват) ?
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

От: Дневни светлини- как да ги намаля при пускане на фароветe ?

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
    ..... (за предпочитане е просто да светват по-слабо, а не да изключват) ?....
    Ако не ги изключваш вечер (или нощем), влизаш в нарушение на Закона за дв-е по пътищата . Без значение какъв е интезитета им . И рискуваш глоба от някой скучаещ пътен полицай ако му се занимава.

.... и не знам доколко те дразни светенето им барабар с фаровете , но насрещнодвижещите се се дразнят със сигурност .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

А защо тогава и фабричните дневни светлини на повечето немски автомобили светят и заедно с включени къси или дълги светлини фабрично?
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Благодаря за законодателните разяснения, но очаквам по-скоро технически такива.

Коментар

Благодаря за законодателните разяснения, но очаквам по-скоро технически такива.
          Техническо решение има , но не виждам смисъл защо трябва да ти светят наполовина ( след като за теб ефект няма от това - само дразниш насрещното движещите) , вместо просто да ги изключваш ?!

Или може би пернишки тунинг , тип "Бързи и яростни" ?
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Трябвало е да си вземеш модул за управлението на твойте си светлини, а не да слагаш допълнителни! Струваше към 30 лева, а ги пуска и гаси автоматично, светят на мощност по избор и се спират при ръчно пускане на фаровете /което ти не искаш де/. Електрониката е много надеждна, имам на 5 коли монтирани такива и откакто станаха задължителни не са мръднали! Можеш да си пуснеш новите фарове през такова нещо.
            Honda XL600LM, 1987
            Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
            Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Мен ще ми е интересно, по какъв начин, ще накарате диодите, да светнат на половина, мъчил съм се, ама май не се получава, или гаснат или светят, осветеността им се мръдва, почти незабележимо Това въртяно през напрежително вързан потенциометър.
              Има вариант да ги направите, да гаснат при пускане на фаровете, но малко трябва да си поиграете с 2 релета, трябва да стане идеално
              Едното да им пуска напрежението и тока, но управлението на това реле, да се прекъсва през другото, когато са пуснати фаровете
              И става така, че при пускане на габарити, светят, при пускане на къси, ако се вземе сигнал от копчето на фаровете, ще гаснат.
              Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 24-06-16, 13:12.
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                Мен ще ми е интересно, по какъв начин, ще накарате диодите, да светнат на половина, мъчил съм се, ама май не се получава, или гаснат или светят, осветеността им се мръдва, почти незабележимо Това въртяно през напрежително вързан потенциометър.
                ...
                Става с генератор с променлив коефициент на запълване.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Може и с едно отворено и едно затворено последователно свързани.
                  Отвореното включва при запалване на автомобила (това, което ти вече имаш), а затвореното ще изключва като се пуснат фаровете, и сигнал съответно ще се взима от тях.
                  Демек, трябва ти едно затворено реле, и си готов.
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    Става с генератор с променлив коефициент на запълване.
                    Така ще стане, да, отелен въпрос е дали си струва, да се слага таз хубавина, вместо с 2 релета и да се гасят
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                      Може и с едно отворено и едно затворено последователно свързани.
                      Отвореното включва при запалване на автомобила (това, което ти вече имаш), а затвореното ще изключва като се пуснат фаровете, и сигнал съответно ще се взима от тях.
                      Демек, трябва ти едно затворено реле, и си готов.
                      Благодаря за идеята. Изясни ми се какво ми трябва- въпросното затворено реле, вързано преди цялата ми настояща система. Изясни ми се също как се правят 5797 безсмислени мнения в един форум

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                        Мен ще ми е интересно, по какъв начин, ще накарате диодите, да светнат на половина, мъчил съм се, ама май не се получава, или гаснат или светят, осветеността им се мръдва, почти незабележимо т.
                        Става, ама трябва ШИМ.

Коментар

Благодаря за идеята. Изясни ми се какво ми трябва- въпросното затворено реле, вързано преди цялата ми настояща система. Изясни ми се също как се правят 5797 безсмислени мнения в един форум
                          Моля !

... и затвореното реле може да го вържеш само на късите, щото като си на дълги другите светлини са без значение, и няма смисъл излишно да се усложнява всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                            Моля !

... и затвореното реле може да го вържеш само на късите, щото като си на дълги другите светлини са без значение, и няма смисъл излишно да се усложнява всичко.
                            Да, и като пусне дългите да светнат дневните

ПП С реле няма да се намалят, а ще гаснат, ма това мисля е ясно.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Да, и като пусне дългите да светнат дневните

ПП С реле няма да се намалят, а ще гаснат, ма това мисля е ясно.

И
                              дневните, ма кво ти пука, щом си на дълги значи не пречиш на никой,
                              или ако искаш да пречиш, става по-добре.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X