Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За какво са?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За какво са?

ЗДР. Имам от скоро land rover freelander 1.8 120k.c. 1998 г.Намерих един жълт кабел с букса под предните седалки излизат от пода,и влизат
    във пластмасите на закопчалките за колана за какво служат тия кабели знае ли някой?Защото примерно незнам седалките да са подгряващи и няма и такъв бутон на таблото или по седалките.

От: За какво са?

Най-вероятно са за датчиците за сложен колан и пиропатрона на обтегача на колана, ако има такъв.
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

По принцип нищо не ми пищи или свети по таблото за несложен колан,но мерси пак.

Коментар

Всички по-съвременни автомобили имат пиропатрон за донатягане на колана, като с тях се фиксира седящия на седалката при инцидент. Tези пиропатрни за част от Air bags системата. Затова са тези кабели и не трябва да се изключват или прекъсват.
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Зависи колко кабела са, ако са само 2, са за индикация за колана, ако са повече най-вероятно има и "донатягане на колана". За донатягането на колана, смисъл няма от прекъсване, повечето хора окъсяват двата кабела, които отговарят за индикацията за колана, че си карат без колан, а и е сложен един зумер, дето им писка, при това положение, дори и да има индикация, че колана не е сложен, а те правят точно обратното при окъсяване, Air Bag-а винаги ще гръмне при птп
          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Мерси на всички за информацията стана ми ясно вече

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X