Бе аз като писах в някаква друга тема, че в БГ е пълно с производители на авточасти и какво ли не, нооооо никъде на продукцията им не пише "Made in Bulgaria", ако знаеш какви псувни и дюдюкания отнесох... "Те, к`во евроГейците доматиту с колците ли го ручат?!" и т.н. в този дух.
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Модерното е "Made in EU".
Но е показателно, че ние срам да напишем "Made in Bulgaria" и се оправдаваме с "евроГейците"... като че ли някой ще им иска сексуални услуги, за да си го купи...
П.П. Тия дни измерих какво прави моя солар, купен преди 2.5 години: 5w
На яко слънце с въртене с цел постигане на максимална перпендикулярност докара 0.29А - т.е. чудесен резултат.
Аз имам едно 10 ватово соларно панелче, което използвам за такава цел - сложил съм го на страничното стъкло в автомобила и съм го свързал през диод към запалката. На мен ми върши работа, защото не карам често. Трябва да се има предвид, че зад стъклото токът от панела е почти наполовина, измервал съм около 280 мА макс., докато навън достига 550-580 мА. Напрежението на акумулатора не е надхвърляло засега 13.5V, тъй че контролер не съм му слагал, въпреки че имам такъв (Steca). Когато обаче панелът е навън напрежението надминава 14.4V тогава вече си трябва контролер. В колата също така влияе и температурата вътре, панелчето се нагрява до над 60 градуса, това също намаля тока. Зависи и къде е паркирана колата и колко време се огрява от слънцето. Панелчето го слагах на акумулатора ми и като нов, който след няколко месеца му изтича дву-годишната гаранция. Акумулаторът е 60 амперчаса и когато панела не е свързан, окото(индикатора) на акумулатора почернява след 3-4 седмици, а когато панела е свързан окото си стои зелено с месеци, пак казвам, че не карам често, в момента изминавам около 4км. веднъж седмично, а колата е на морето и огряна от слънцето от сутринта до около 14.30ч. На мен ми върши идеална работа, но всичко зависи от нещата, които описах по-горе.
Последно редактирано от transform; 24-06-16, 19:39.
Причина: допълване
Модерното е "Made in EU".
Но е показателно, че ние срам да напишем "Made in Bulgaria" и се оправдаваме с "евроГейците"... като че ли някой ще им иска сексуални услуги, за да си го ку....
Ние сме писали на рено(и не само), че е бг и резултатът го знаем.
пп отзад и отпред стъклото има огромна разлика, а за 5 вт не трябва контролер, но вече се каза
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Какво нещо е историята.... .Барем едно именце, но да не е на инженерче от линията. Този път отново основно не бяха те, братушките. И да, прав си, че днес не пишем бг поради друго, но крайният ефект е еднакъв- отзад и пак назад. Чак на китайци няма да станем, но малката далавера и корупцийка не се наказват никъде по света. Е, не може да се веселиш, а КМБ да плаща.
пп сетих се, че може- Петолъчката, Г. Лом, тия правеха и рената.
Даника
Какво нещо е историята.... .Барем едно именце, но да не е на инженерче от линията. Този път отново основно не бяха те, братушките. И да, прав си, че днес не пишем бг поради друго, но крайният ефект е еднакъв- отзад и пак назад. Чак на китайци няма да станем, но малката далавера и корупцийка не се наказват никъде по света. Е, не може да се веселиш, а КМБ да плаща.
пп сетих се, че може- Петолъчката, Г. Лом, тия правеха и рената.
Аз именце мога да ти дам - баща ми Тогава, на 35 г. е получил първия си инфаркт. Но-о-о-о нямам живи свидетели, де, баща ми почина отдавна, след още три инфаркта, един инсулт и рак. Пък ти си вервай на приказките за мушенгиЙте български, как сме ги продавали колите в чужбина без съгласието на лицензодателя "Рено", кви крадливи тарикати сме ние българите, а братушките - ни при чём, има си хас, те винаги безкористно са искали да развием тука яка авто-индустрия. Да-да... I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Не ми върти думите, никъде не съм казал, че братушките са били ни при чем. Просто това не е този случай- споменах и за други, ако щеш и за Белене. Бог да прости починалите, поработили сме с тях не само на бюро.
Даника
Не ми върти думите, никъде не съм казал, че братушките са били ни при чем. Просто това не е този случай- споменах и за други, ако щеш и за Белене. Бог да прости починалите, поработили сме с тях не само на бюро.
Защо даваш "Рено" за пример тогава?
Ми по- горе казах кой го правеше, а поста в който споменах за сефте защо не пишем бг беше , че крайният резултат ще е същия. Скоро другаде се издума, че нямало начин да не се знае къде са произведени пушкала и джепане. Да, но на тях също не пише завод Х, което не пречи да се продават и знае от къде са. А с тия джуджавки е като с анцузите Пума и Адидас, ломските ризи, маратонки разни, батерии, мед, бакър и др. Почти не ща повече.
Даника
Коментар