Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За изхвърляне ли е акумулаторът?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За изхвърляне ли е акумулаторът?

Здравейте,

Преди Коледа пострадах и в резултат целия януари почти не можех да ходя, още по-малко пък да карам. Когато се добрах до колата, вече нямаше никакъв ток. В големия сняг и студ през януари беше стояла на открито. Свалих акумулатора, за да го зареждам. Отвън не личи да е замръзвал (не е спукан). Понеже досега не съм имал проблеми с него, не бях отварял капачките; сега го направих и видях, че горната част на плочите е на сухо. Долях дейонизирана вода и включих зарядното (това на снимката). При отворени капачки виждам, че има мехурчета в три от 4-те клетки. Зарядното няма регулация на тока, но има индикатор за 100% заряд. Ползвал съм го и за друг акумулатор и когато е зареден, лапмата за 100% си светва. Сега обаче, след сумарно две денонощия зареждане, така и не светва. Казвам сумарно, защото когато излизам, го изключвам. Опитах и да го разреждам с лампа и след това пак да го зареждам, като меря напрежението. Ето какво измервам: акумулаторът без зарядно и без лампа: 13,28V, с включено зарядно: 14,19V, само с лампата: 13,03V. Държа лампата включена, докато напрежението падне до около 10V, което става за 20-30 минути.

Как мислите, непоправимо ли е повреден акумулаторът?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160315_070705.jpg
Прегледи:1
Размер:113.1 КБ
ID:6110766

От: За изхвърляне ли е акумулаторът?

В клетката в която няма мехурчета, е умряла или е прекъснат контакта между нея и останалите клетки. Не се напрягай, мисли за нов.
    При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

На вторичните суровини!

Бил е почти напълно умрял още преди да го зарежеш.

Коментар

.....При отворени капачки виждам, че има мехурчета в три от 4-те клетки. .....

А колко клетки има един 12В акумулатор ?

Коментар

То стига една клетка да е умряла.

И да, не е зле да се досипе вода и в другите две клетки. Ако се направи това може и да се спечели някой месец.

Коментар

Изпразване само с една крушка(не се казва колко вата е, ама все тая)за 30 минути означава само едно-ще вземеш 7-8 лева от скрападжиите.
            И аз имам един такъв, още е в гаранция, ама поради собствената ми глупост съм попълнил грешно гаранционната карта, и не можах да го сменя, инак нямаше да има проблем.
            Та със стария акумулатор в скрападжийницата, и с още 100 лева-в магазина за нов.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Когато оловната част на акумулатора остане на сухо тогава започва нейния разпад, така че няма нищо за чудене за нов си

Коментар

Aкумулатор с развиващи се кръгли капачки се изхвърля при първи признак на проблематичност.

Не се произвеждат от много повече време, от колкото е нормалният им експлоатационен срок.

Аз като виден скъперник се опитах да вкарвам в пътя един такъв, без мъртва клетка уж.

Резултатът - още 30 дни допълнителна експлоатация преди пак да сдаде багажа, и бонус - закъсах на супер удобно за смяната му място

Коментар

Произвеждат се и в момента. В частност у нас, но не само.

Това не значи че този не е пътник.

Коментар

Ето значи какво имало под лепенката - още 2 клетки Защо ще слагат лепенка само на 2... Както и да е, налях вода и там, но както се очакваше - не помогна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X