Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с паленето на Ситроен Джъмпер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с паленето на Ситроен Джъмпер

При рената даже е по редовен Един приятел с Меган Сценик на два пъти през година ръси по 200 лева в официалния сервиз където естествено услугата премахване на имобилайзер не се предлага. На третия път отиде при едни момчета някъде около Сточна гара и имобилайзера му изчезна завинаги Лошото е при тия дето се палят с карта вместо контактен ключ там мърдане няма . То и моето Рено си забрави ключа ама при мен лесно след 10 минути с малкия флекс проблема беше решен Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0058.JPG
Прегледи:2
Размер:103.3 КБ
ID:5697633
    Последно редактирано от sek.1; 03-01-16, 12:58.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Като видях остатъците , ако беше рекъл "Форд" , пак щях да повярвам.
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

То това е голяма простотия . Хванато е със скобата за клапана на ГНПто с два болта със скъсващи се при затягане глави . На буксата има 3 кабела средния е постоянния + през контакт а другите два са от електрониката кога да го подаде . За една цигара време го изхвърлих .

Коментар

Запали ли?
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

При по-новите имобилайзера не е външно устройство, а програмка в ЕКУ-то...
            Т.е. 'отрязване' може да стане с доста по-високотехнологични решения...
            Навярно бих действал както са предложили колегите - проверка на 'антената' на имобилайзера, а ако не стане - търсене на някой, който да може да бърка в ЕКУ-то...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
              Запали ли?
              Днес ще го мъчим ако не чак толкова студено . По празниците нямаше много желаещи даже и собственика .
              Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              При по-новите имобилайзера не е външно устройство, а програмка в ЕКУ-то...
              Т.е. 'отрязване' може да стане с доста по-високотехнологични решения...
              Навярно бих действал както са предложили колегите - проверка на 'антената' на имобилайзера, а ако не стане - търсене на някой, който да може да бърка в ЕКУ-то...
              Така е . Аз за това му казвах да търси със стария мотор 2.5 Д или ТД където са със старите класически роторни помпи на БОШ които нямат убиване и мога да направя нещо ако се скапе . Това го хареса щото е самосвалче с голямата кабинка . В тоя мотор по горивната система съм като индианец пред парен локомотив . Има ли електроника аз съм пас . За това си взех Еспейс втора серия 2.1 ТД няма електроника .
              Последно редактирано от sek.1; 04-01-16, 06:11.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                Станьо , има голяма вероятност системата да е загубила синхронизация.Трябва да се изпълни следната процедура:
                1.Даваш контакт (без опит за стартиране)
                2.Натискаш бутона за заключване за 10 секунди (минимум)
                3.Изключваш от контакт
                4.Вадиш ключа от контактния ключ и излизаш от колата
                *палиш си цигара
                Синхронизацията е завършена
                5.За потвърждение на синхронизацията изпълни заключване и отключване с дистанционното.
                Старт.
                Успех!
                пп Ако има повече от едно дистанционно , то трябва с всяко едно да се извърши процедурата по синхронизиране.
                Весело посрещане и изпращане
                За съжаление нищо не стана по тоя начин . Следващата седмица борбата продължава .

Коментар

Дадох идея,работа за 5мин. при мен стана.Успех
                  Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Днес успях да отворя контактния ключ вътре чипа е във форма на малка стъклена ампулка . Цяла си е и се държи стабилно за щипките . Кабелите които отиват към компютъра зад левия фар също са в безупречно състояние . Под контактния ключ каквото можах почистих и пак тая лампа с катинарчето си свети и няма палене . Явно ще се наложи по сериозна сервизна интервенция .

Коментар

Некъф ташак ли си правите тука?? Хди е комън рейл и може да не пали от 101 неща. Кви имобилайзери на помпата, кви 5 лв. Ама Станьо, щом си решил по тоя начин - давай. Тва е като да се опитваш да фрезоваш прецизно с ръчна дрелка.
                      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                      Суперскан България www.decbg.com
                      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                        Некъф ташак ли си правите тука?? Хди е комън рейл и може да не пали от 101 неща. Кви имобилайзери на помпата, кви 5 лв. Ама Станьо, щом си решил по тоя начин - давай. Тва е като да се опитваш да фрезоваш прецизно с ръчна дрелка.
                        Може да не пали от 101 неща, но ключето на таблото не свети от тези същите неща. И не, никакъв ташак не си правим.
                        „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Не,че нещо ама имобилайзер си има! Никой не е споменавал ,че е на помпата.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:jumper.jpg
Прегледи:1
Размер:102.5 КБ
ID:5698472
                            Има имобилайзер , как може без .(Като се изключи управлението на дюзите и няма палене.)
                            Тази синята карта , с ключа , имате ли я?На нея е написан кода за достъп към имобилайзера с диагностична апаратура( в Ситроен , или някой грамотен "ключар").
                            Системата не си разпознава ключа.
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Да допълня дискусията по проблема,първо през диагностика да се види от къде идва повредата.
                              Ако е от транспондера (ключа)
                              Трябва код за достъп (Тази синята карта , с ключа , имате ли я?) ако я има
                              вариантите са
                              (А)Обучаване на нов транспондер,става със диагностична апаратура на actia/ PSA XS EVOLUTION или Multi-Diag/.
                              (Б)Липса на нов ключ.Да се запали автомобила през диагностиката и да се закара на ключар да произведе ключ.
                              (C)Викате ключар на място и решава проблема.
                              Ако нямате код за достъп
                              (C) Вариант
                              (D) Посещавате официалния сервиз (ориентировъчни цени давам), ще заплатите.
                              код картата (на цена 92.69лв с ДДС)
                              транспондер (на цена 147.00лв с ДДС)
                              металната заготовка (на цена 10.58лв с ДДС) не е нарязана взимат 10-15 лв
                              обучение на нов ключ (на цена 24.00лв с ДДС)
                              Последно редактирано от dodo_x; 11-01-16, 22:44. Причина: допълване
                              Персонален поздрав за всички в народното събрание /Господ да ви убие,Аллах да ви вземе,Чумата да ви тръшне,Синовете ви зетьове да ви доведат.АМИН/

Коментар

Приемника на ключа една кутийка с две букси е пипана и преди нас . Тия дни ще дойде човек да го види но твърдо отиваме на вариант премахване на тая пе------ия . Решат ли да го откраднат нищо не помага а това само ядове създава .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X