Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оборотомер 52мм, 0-5000 или 0-6000 ...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Оборотомер 52мм, 0-5000 или 0-6000 ...?

Ей, не мога да намеря нищо смислено. Всичките афтърмаркет оборотомери в тоя размер са до 8000 об/мин, а Ужаската едвам пълни половината скАла и съответно интересните ниски стойности се губят около нулата.

Цифров не искам.

Някакви идеи?

От: Оборотомер 52мм, 0-5000 или 0-6000 ...?

Ладов, жигулов, гоуф дизел?
    Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

52мм монтажен диаметър трябва да бъде. Ако е да го сложа на мястото на скоростомера ще си взема от Камаз.

Коментар

Не съм много сигурен но.... Г-клас, дизел... W460/461
        И от нета. http://www.alibaba.com/product-detai...showimage.html
        По-марков от http://www.ebay.de/itm/VDO-DREHZAHLM...-/121581951471
        Чисто нов марков http://www.gaugeworks.com.au/vdo.html
        Смарт с дизелов мотор също има едни израстъци върху таблото, хвърли им един поглед.

Добавям, че още разглеждам- от Волво 240(от определени години и в зависимост от оборудването).
        Има за Фолксваген костенурка, ретро... Добрите имитации струват половин УАЗ, оригиналните на 6 волта не ми се мисли...(тия от Ге, също са скъпоценни, доколкото видях).
        Последно редактирано от cecoa1; 04-11-15, 23:06.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Какъв ти е бюджета за него - колко време можеш да му посветиш? Най-често за оборотомера имаш захранване, засветка на скалата и сигнал за обороти -3+1 жици. Идеята ми е - вземаш този, който се разглобява и засветката е отвън на скалата. Правиш нова скала. Лепиш я върху старата. Калиброваш показанията на оборотомера по новата скала.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            Не съм много сигурен но.... Г-клас, дизел... W460/461
            И от нета. http://www.alibaba.com/product-detai...showimage.html
            По-марков от http://www.ebay.de/itm/VDO-DREHZAHLM...-/121581951471
            Чисто нов марков http://www.gaugeworks.com.au/vdo.html
            Смарт с дизелов мотор също има едни израстъци върху таблото, хвърли им един поглед.

Добавям, че още разглеждам- от Волво 240(от определени години и в зависимост от оборудването).
            Има за Фолксваген костенурка, ретро... Добрите имитации струват половин УАЗ, оригиналните на 6 волта не ми се мисли...(тия от Ге, също са скъпоценни, доколкото видях).
            Не се сетих да търся на немски, благодаря! Излязоха смислени или поне много по-смислени от досегашните. С английски думички ми излизаха едни и същи рацерски смешки. Отделно че половината търговци в ибей продават един и същи китаец какъвто и аз имах и ми изгоря.

Коментар

Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
              Какъв ти е бюджета за него - колко време можеш да му посветиш?
              Абсолютно никакво време не мога да му посветя.

Коментар

Е за никакво време няма до го подкараш щото тия до ниските стойности са за дизел и все някакво преправяне си трябва.
                Иначе от 124ка дизел и бензин са практически еднакви и се преправят лесно. На размер мисля че също ще ти пасне и бонус имаш часовник вътре
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

На 124-ка е вътре в таблото. Трябва да се преправя нещо корпуса, стъкло отпред да му се сложи и пр. Или бъркам? (Не съм отварял такова табло).
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Не бъркаш.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Като този от alibaba само,че от нашенско.http://olx.bg/ad/oborotomertahometar...m-ID5t40S.html

Коментар

Като каза Ясен по-горе за Камаз, се сетих, че гледах някога един УАЗ с оборотмер от КамАЗ. По-интересното беше, че ползваха от Камаз и комбинирания превключвател за светлините и клаксона, едно от полезните и удобни неща в този камион(за мен). Беше направен доста прилично, все едно е от завода така. Ключа служи за включване/изключване на габарити, къси/дълги светлини, светлинен и звуков клаксони (по отделно разбира се). Това в УАЗ, са поне три ключа на различни места, като светлинния клаксона(присвяткването с фаровете) често въобще го няма.

Коментар

Ясене, виж какво се предлага по UK и за Defender, и той работи в оборотите на Уаза

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                            Ясене, виж какво се предлага по UK и за Defender, и той работи в оборотите на Уаза

Стана ми интересно и хвърлих едно око.... Да кажем, че точно тази не е от пословично евтините му части.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                              Стана ми интересно и хвърлих едно око.... Да кажем, че точно тази не е от пословично евтините му части.
                              Е, не знаех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X