Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна аудиосистема в кола?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Домашна аудиосистема в кола?

Как може да се направи електрическото захранване на домашна аудиосистема в кола и да работи добреИзключваме варианта за инвертор от 12на220 волта.Някакъв изправител или какво е необходимо за целтаПовечето уредби са на 9 волта напрежение в тях си има няакъв токоизправител май и от 220 става на 9 волта.
    Видях монтирана домашна система в бус и работеше добре но нямах време да се интересувам как е свързано,а ми е интересно дали не мога и аз да сложа нещо подобно в джипа
    Последно редактирано от TRAPERA; 18-11-07, 00:03.

До: Домашна аудиосистема в кола?

С батерий не става ли?
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Батерият е такова нещо, че няма да свири много дълго. Пък е скъп.
      В българският няма нито една дума, чието множествено число завършва с Й.
      Кво значи аудиосистема? Радиокасетофон ли? Виж колко батерии има, и търси конвертор от 12 на толкова. Но за голям ток струва колкото всеки пълноценен голям преобразувател. Например от 12 В постоянен на 220 променлив.
      А защо ти е да слагаш такова? Голямо и чупливо. Автомобилното радио вече е евтино нещо.

Коментар

Безсмислено начинание, вЕрвай ми. Мислил съм много и съм пробвал. Не че няма да работи, ама няма сми. Не случайно и никой не прави.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Батерият е такова нещо, че няма да свири много дълго. Пък е скъп.
          В българският няма нито една дума, чието множествено число завършва с Й.
          Кво значи аудиосистема? Радиокасетофон ли? Виж колко батерии има, и търси конвертор от 12 на толкова. Но за голям ток струва колкото всеки пълноценен голям преобразувател. Например от 12 В постоянен на 220 променлив.
          А защо ти е да слагаш такова? Голямо и чупливо. Автомобилното радио вече е евтино нещо.
          Не съм тръгнал да слагам в джипа домашна система-ама видях бая голяма сложена в бус,та ми стана интересно как е направено.Сетих се че може да е през инвертор ама там нямаше такова нещо-поне аз не видях

Коментар

Колега, домашната система е "домашна". Просто не е предвидена за кола и според мен от агресията на прах и влага в автомобила бързичко ще сдаде курса.
            Иначе по принцип е възможно - вече продават комбинирани захранвания за автомобил:
            http://www.electron.bg/product_info....4d4e8676979da1

http://www.get.bg/catalog/product_in...ducts_id=15874
            http://www.orderbg.com/index.php?mai...roducts_id=991
            това са първите които намери чичко Гугъл. Има и още много.
            Трябва да се има обаче в предвид, че напрежението в автомобила не е постоянно - варира от 12-13 до 14-15 волта и ако ще се ползва за аудио, адаптера трябва да го стабилизира. Не съм електрончик, но мисля, че трябва да се ползва импулсно загранване.
            Е, за специалистите има и готови схеми:
            http://www.klausmobile.narod.ru/proj...carpower_r.htm
            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
              Как може да се направи електрическото захранване на домашна аудиосистема в кола и да работи добреИзключваме варианта за инвертор от 12на220 волта.Някакъв изправител или какво е необходимо за целтаПовечето уредби са на 9 волта напрежение в тях си има няакъв токоизправител май и от 220 става на 9 волта.
              Видях монтирана домашна система в бус и работеше добре но нямах време да се интересувам как е свързано,а ми е интересно дали не мога и аз да сложа нещо подобно в джипа
              За 9 волта няма никакъв проблем, частите за стабилизатора са няколко лева. Ако е по-мощна уредбата вече не става с 9 V, а примерно 2Х20V, което ще рече веднъж +20V спрямо маса и още веднъж -20V пак спрямо маса... И тук почват проблемите, които се решават с толкова пари, че упражнението се обезмисля.

Коментар

Аз съм правил това преди повече от 10 години

Стар но много мощен и марков грамофон + огромните му колони в малко Пежо 104 ))

Захранването ставаше лесно, просто грамофона имаше ключе за промяна на захранващия ток, кеф ти 6 - 12 - 24 и 220 волта, ставаше бомба, на вилата по морето още нямаше много заселници и като надуех до макс сигурно се чуваше доста далеч, вътре не се стои съответно ) мда и малко място заема, мъничко )

Харчи ток като диво...

Данчо, ако е за упражнението мисля може ама не е ефективно и целесъобразно, поне според мен.

Поздрави,
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Разглобявал съм няколко вида домашни ситеми. Захранванията им имат по 10-тина изхода - за процесора, за менахиката, за усилвателя, за индикацията. Усилватели обикновенно са от +-20 до +-100 волта, процесорите - 1, 1.2, 1.5, 2.5, 3.3, 5, многообразието е пълно, механики има на 12, на 24, на 36, мотори всякакви, индикаторите май бяха от 120 до 250 волта. Всички тези напрежения са изчистени максимално от смущения и т.н. Това по принцип в кола трудно се постига.

Принципно е напълно възможно да се направи с конвертори от 12 към всичко друго, но ще са една щайга, кой от кой по-голям. Брат ми преди няколк години направи конвертор от 12 -> 220 волта, размерите са колкото на един акумуматор около 60Аh. Може да се свре на много места, а храни без проблем флекс. Според мен подобно решение е било използвано в това, което си видял - забутан някъде по кухините, вероятно близо до акумулатора, защото там е голяма консумацията. 220 волта може да се разхождат из цялата кола без проблем. Мисля, че някой VW Passat Ariva заводски имат такъв конвертор и контакт между седалките.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

аз ползвам такъв инвертор от години в колите си.. Закачам си лаптоп, зарядни за фотоапарат, за гсм... Имам идея в работното си голфче да си сложа бас + 3 колони активни компютърни , да скрия всичко под седалките, че рядко го заключвам, пък ми се ще някакво по-добро озвучаване.....

Коментар

Батерият е

Няма да Ви разберат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X