Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на електрически кабели за теглич,как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж на електрически кабели за теглич,как?

Здравейте,
    Някой може ли да ми преведе на "разбираем" език как да си монтирам тези кабели за теглич на Citroen C8? Уж трябва да са "специални" за С8 не са универсални и ми изглежда всичко много сложно! Нищо не разбрах,нещо някъде се реже (защо и какво не разбрах) и после кое на къде отива....нямам си и на идея,нищо не му разбрах на това,а трябва да е лесно (или поне така ми казват от там където искам да го купя)! Има ли тук някой който може да помогне с "разгадаването" на този "специален" комплект кабели или на за универсални кабели,още не съм ги поръчал,така че имам време! Благодаря предварително!
    Прикачени файлове

От: Монтаж на електрически кабели за теглич,как?

Според инструкцията - разхвърляш корите на багажника, прекарваш си снопа, който идва с комплекта за теглич.
    Под корите трябва да има конектори от инсталацията на колата.
    Трябва да са два свободни конектора - един с много проводници, един самичък.
    Реже се самичкия и му се слага обувка. Явно на различните модели са разлчини тези конектори, за това са го оставили универсално.
    Другият трябва да е точен и да може да се включи директно към новия сноп.

Новия сноп има един проводник с кръгла обувка, това трябва да е минус и се закача към гайка някъде нагоре по калника.
    Един конектор с два проводника остава свободен. Големия правоъгълен влиза в кутийката. Свободните краища излизат на буксата.
    Там се свързват според легендата на стр. 50-51. Има описани кое на кое краче излиза и цвета на проводника.
    За да заработи всичко - в краката на пасажера трябва да има кутия с предпазители - монтираш 40А на място "H".
    Не пише да се налага програмиране. Би трябвало да тръгне директно. Не става ясно как "разбира" дали има закачено ремарке или не за да не ти дава фалшиви грешки за изгорели крушки.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Да,горе долу и аз така разбеах.но аз нямам единична свободна букса! Намерих в интернет и друга схема в която пише че трябва програмиране на паркинг сензорите!!!
      Прикачени файлове

Коментар

Това, което може да ти дава ядове са няколко неща:
        - когато има закачено ремарке да ти вдига грешка за претоварване на светлините, заради наличието на още крушки
        - когато няма закачено ремарке да пищи, че ги няма товарите
        - паркинг сензорите ще се лъжат, че зад теб има препятствие

За свободната букса - това трябва да е допълнително захранване за модула. Възможно е да го няма към стандартните снопове.
        огледай кутията с предпазители в краката на пасажера дали въобще на място H има предвидено гнездо за предпазител.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Ще разгледам!
          А за паркинг сензорите ще се лъжат само когато съм с ремарке,нали? Няма да пищят постоянно? Аз принципно мисля да отида да програмирам (да включа,не знам как се казва) паркинг сензорите и да включа опцията за ремарке в компютъра! Познавам един майстор в Петрич който прави всичко с компютрите по колите и да се надявам всичко да е ОК

Коментар

Да, ще пищят само, когато има ремарке. Засича го като препятствие.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Благодаря за отговорите,ще го монтирам ако мога. Ако ли не ще викна някой който може и ще отида да ми настроят компютъра да работи с кабелите.

Коментар

Даваш примерно 100Евро на младежа дето ти пише в темата и ще ти го сложи
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

100 евро? Че то целият теглич с кабелите струваше толкова! То няма нищо за слагане,всичко е с букси за модела,просто не ми стана ясно какво режат там,аз нямам такъв свободен кабел! Нищо,утре пристига комплекта и ще видя за какво става на въпрос,в Събота или Неделя ще го монтирам и ще пиша да споделя какво е станало!

Коментар

Акъла струва пари.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

По нашите ширини още не сме го разбрали.
                      Няма страшно в умирачката...
                      Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Акъла струва пари.
                        Вярно е,аз живея в Германия и го знам това. Но дори тук подобна услуга струва 20-25 евро на час в специализиран сервиз,а работата е около 15-20 минути (но минимумът за заплащане е час) така че тук ще ми излезне по евтино

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Хаджийски Преглед на мнение
                          Вярно е,аз живея в Германия и го знам това. Но дори тук подобна услуга струва 20-25 евро на час в специализиран сервиз,а работата е около 15-20 минути (но минимумът за заплащане е час) така че тук ще ми излезне по евтино
                          Е ,не се стърпявам да попитам.
                          -Правилно ли разбирам ,че проблема можете да го решите в специализиран сервиз за 40-50 лева (20-25 евро),а Вие не сте съгласни с тази цена ( труд, знания,умения,инструменти,консумативи) ?
                          -При много свободно време-за "спорта",някой може да се пробва,но реалността е малко по различна......

Коментар

Не съм за 25 евро. Просто обичам да си правя всичко сам за да знам кое как става,кажи речи с образователна цел го правя Пък и имах много лош опит с "майстори" и вече гледам сам да се оправям до където мога!
                            Последно редактирано от Георги Хаджийски; 20-08-15, 22:39.

Коментар

Eто сега вече ми трябва ПОМОЩ
                              ето снимките на буксите в колата и на тези който дойдоха с комплекта (проблема е че тези букси са направени да стават за много модели на Citroen,Pegeout и други и има вероятност да има една разлика,но не мисля че едната букса която е от колата трябва да стой свободна!)
                              И така,буксите в колата са три,едната си пасва на комплекта,другата се реже и се свързва и има още една (букса с един кабел) за която няма информация в упътването!
                              Във комплекта също има една букса която е "излишна" но видях че тя се ползва при Pegeout и може би за моята кола може да стой свободна (не съм сигурен).

Моля някой ако знае как и дали да свържа свободните ми две букси много ще съм му благодарен!
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X