Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно свързване на автоаларма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно свързване на автоаларма

Здравейте,
    Имам малко елементарни въпроси за разбирачите от автоаларми. Понеже не съм я слагал аз алармата, имам желание да разбера кое и как се блокира за да няма изненади някъде из родината или чужбина. Значи алармата е МАРК 5100т. Прилагам схема. Първия ми въпрос е, ако извадя бушона на алармата без да е активирана, ще я изключа ли, или просто няма да запаля? Въпросния кабел „блокировка” – гледам, че е само един, което ме навежда на мисълта, че вероятно управлява някакво допълнително реле, което сигурно прекъсва бензиновата помпа? Поправете ме, ако греша. Та този кабел, как точно му е свързването – дава плюс към реле, или дава маса и прекъсва по този начин нещо? Понеже виждам, че така наречения сервизен бутон ми е спестен (буксата е празна), ако го набавя, това достатъчно надеждно ли е в случай, че се наложи да я деактивирам? Знам, че въпросите са доста лаишки, но просто досега не съм се занимавал с аларми и блокировки.
    Ето схемата: http://www.markalarm.bg/mark_data/Ma..._Lux_Shema.pdf

От: Въпрос относно свързване на автоаларма

Ако се притесняваш от алармата и я знаеш къде е просто и изваждаш буксата и продължаваш без нея. А иначе кабела за блокировка подава маса , къде и как за я използвали зависи от тези които са я монтирали . Изваждайки бушона трябва да ти работи автомобила.

Коментар

Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнение
      Та този кабел, как точно му е свързването
      Това е бял/червен кабелът, на който пише "блокировка"и подава минус към реле. Оттам нататък не е ясно какъв контакт на релето се използва, пък и какво прекъсва. Прекъсни този кабел и пробвай да запалиш. Ако стане, значи прекъсването на "нещото" става само при задействана аларма.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Благодаря за мненията! Ще пробвам. На първо време си взех сервизен бутон и като имам време, ще го свържа, да видя дали деактивира алармата.

Коментар

Сервизния бутон изисква комбинация м-у него и контактния ключ(различна за всеки модел аларма), най лесно се изключва от бушона или като по крайна мярка от буксата на алармата!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X