Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за лед стопове тип BAY15D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за лед стопове тип BAY15D

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
    ...
    В такива крушки диодите ги слагат по 3-4 последователно. За мигач и стоп трабват около ват и половина. При 3 бели диода с резистор, резистора трябва да е нещо като 30ома, и върху него ще се отдава мощност 0.8 вата. при общо 2.3 за цялата крушка. Не е невъзможно да се направи, но няма смисъл, при положение че има миниатюрни драйвери вече.

Друго - по-качествени си струва да се слагат на габарити и от сорта светлини, които светят постоянно. На стоповете и особено на мигачите проблема е много по-малък, понеже например мигачите де-факто работят на половин мощност, мигайки.

От личния ми опит с подобни крушки - на мигачи и стопове не е имало никакъв проблем, докато не ги откраднаха (мигачите и задните светлини). На стоповете съм си все още с тях и няма никакъв проблем. На габарита обаче постепенно сдават - започват да премигват и т.н. Но това го играх преди 4-5 години. Сега е друго - диодите са много по-надеждни, драйверите много по-евтини и т.н. Въпроса е да намерите читавите крушки, но на цени под 15лв за брой не се надявайте да са читави. На HB4 с CREE, които си купих, на втория месец им изпаднаха лупите във фара, а на третия единия започна да премигва.

Търсете си крушки с диоди 5630 - тия вече и китайците ги правят добре, а диодите гарантирано не са на повече от 2-3 години като технология, което е и важното в случая.

Бих опитал нещо такова:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:zarowka-p21w-5w-bay15d-diody-30-x-5630-led-drl[5].jpg
Прегледи:1
Размер:144.9 КБ
ID:5662796

Име:HTB1e.L8HXXXXXaQXpXXq6xXFXXX8.jpg
Размер:35.2 КБ
ID:5662797

Име:Automatic-working-1156-5630-bay15d-led-turn.jpg
Размер:79.0 КБ
ID:5662798

Особено такива:

Име:Excellent-2-pcs-1157-BAY15D-LED-light-bulb-12-Ultrabright-LEDs-5630-SMD-LED-Car-Brake.jpg
Размер:65.4 КБ
ID:5662799

, като на вариантите с лупа, бих я махнал на втората секунда след като ги извадя от опаковката.

И купувайте или цветни, или топло бяло, ако искате светлините ви да изглеждат нормално.

Хавата на 5630 е че са нови като технология, и по-ефективни (понякога до 2 пъти и повече) от някои стари, съответно за по-малка мощност дават повече светлина, съответно греят по-малко.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от baldzhiev Преглед на мнение

Колега Roninn, моля те прати ми на ЛС или пиши тук за крушките, който си изпробвал вече ти!
      Имам снимки в форума,само да ги намеря.
      Ако ги напълниш с термопроводяща паста дали няма да има по добър ефект
      Последно редактирано от Roninn; 29-05-15, 22:13.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Да ползвам темата на колегата - някой ползвал ли е тоя тип:

Име:orig_99bf6eef40ef72492d552d133b946cfb.jpg
Размер:141.6 КБ
ID:5662852
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Привет на всички!

Ибейския търговец ми отговори, че крушките му стават само за DC ток...и от тук следва въпроса ми, този моя дъстер е на DC ток, нали?

Колега Ronin, при положение, че спойките ги е стопило/разпоило дори и да ги напълня с термопроводяща паста накрая да не стопя самия стоп! Имаше малко черничко/саждички, който вече избърсах отвътре на стопа без видими щети и не знам дали е добра идея...Но не мога да отрека колеги, че резултата с тези моднати китайци е перфектен, но много греят....

Колега
          sparkybg, благодаря ти много за информацията! Търговеца към който ме насочи Esper (за което му благодаря!), има от 5630-ките и дори вече си избрах и модел, 2бр.+shipping = 18$
          Dacia Duster 4x4 1.5 dCI '10

Коментар

Ибейския търговец ми отговори, че крушките му стават само за DC ток...и от тук следва въпроса ми, този моя дъстер е на DC ток, нали?
            На DC е, да. Няма от къде в тая кола да се вземе AC.

Колега Ronin, при положение, че спойките ги е стопило/разпоило дори и да ги напълня с термопроводяща паста накрая да не стопя самия стоп! Имаше малко черничко/саждички, който вече избърсах отвътре на стопа без видими щети и не знам дали е добра идея...Но не мога да отрека колеги, че резултата с тези моднати китайци е перфектен, но много греят....

Според мен търси други крушки. Тия явно са ментето на ментето.

Колега
            sparkybg, благодаря ти много за информацията! Търговеца към който ме насочи Esper (за което му благодаря!), има от 5630-ките и дори вече си избрах и модел, 2бр.+shipping = 18$
            Дано случиш.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Привет на всички! Пиша малко късно, защото не бях сигурен дали крушките ще изкарат повече от 1 седмица , но вече се убедих, че всичко е наред и на мен лично резултата много ми харества. Чакам си и крушката и за третия стоп и сега съм се захванал да проучвам и как седят нещата с мигачите. Само да отбележа, че послено се спрях на крушки с диоди 5630 както ме посъветва sparkybg и светят по-силно от обикновенните кружки даже, и не греят изобщо. Имат много добра и отчетлива граница между силата на светлината при габарит и стоп, което е най-важното според мен. Едно е ясно, цената трябва да се над 15лв за бройка за да са достатъчно качествени и за да няма човек проблеми след това като мен с ония китайци за 13лв -2бр.. Като ми дойде и 3-тия стоп ще ви кача един клип!

Като/когато имам и някакъв прогрес за мигачите също ще споделя. За сега ми е ясно, че ако сложа допълнителни съпротивления ще си работи с диодни крушки без проблем, но тогава какъв е смисъла че намалям консумацията на ток с диодни крушки като добавям паралено с тях съпротивления, ако е така по добре май с обикновените крушки да съм си... А ако на някой му се е налагало да търси къде е релето за мигачите на тоя Дъстер, е да не си прави труда, няма такова реле (иначе го бях измисли ведната с едно реле за диодни кружки, ама греда)...всичко се командвало от някакъв тип (или по скоро тЪп) компютър, в който било нацвъкато всичко...фарове, халогени, мигачи и т.н. и дори май и чистачките даже...И сега проучвам дали може през компютъра да се "излъже" и да си проработи с диодни кружки за мигачите без груби интервенции. Дори майстора ми като му се обадих да го занимая с мойте глупости ми каза, че може не само мигачите да излъжем, а и (ако имам опция) да ми пусне и дневни светлини през този компютър, който той назова с някакво съкращение от няколко букви, но в момента не се сещам какво беше за да Ви го споделя....

Това от мен колеги, останете със здраве и до скоро! Хубав Weekend на всички!

P.S. - днес има "Дачия пикник" в месността Бешбунар", Карлово ! Ако някой е наблизко, може и да се видим там!
              Dacia Duster 4x4 1.5 dCI '10

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X