Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за лед стопове тип BAY15D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за лед стопове тип BAY15D

Здравейте колеги!

Има изписано в форума относно тези лед китайци, който се продават в интернет, но няма отговор на един проблем, който срещнах аз при инсталацията на този тип (BAY15D) крушки. Ако бях с обикновенни за стоп-а и отделни за габарита предполагам нямаше да имам проблем, но..уви, и започвам:

1. Взех си ето тези крушки http://www.dx.com/p/1157-bay15d-7-5w...8#.VWVsdM-qpBc . След като ги монтирах установих че светят само като натисна спирачката, но не и като габарит...след 30тата минутна игра с тях и чудене какво се случва нещо замириса и изпуши вътрешно от тях....
    2. Хвана ме яд и реших да видя какво има вътре, отворих ги и видях една малка платка и един малък резистор хванат на "+"-са на тази платчица, като единия му край минава през него е другия дикретно отива в платката, след малко ровене в нета ми стана ясно, че ще ми трябват 2 диода, който да пропускат тока само в едната посока и нов резистор. Запоих ги ето така Натиснете снимката за да я уголемите

Име:I solved this mistake with soldering two diodes and a new resistor (120 ohm) like in the picture.jpg
Прегледи:1
Размер:53.0 КБ
ID:6090414(снимката е илюстративна, и след като изгоря тази мижава платчица се получи точно като на снимката) преди този чип и проработи на колата, но след нови 30 мин изгоря платката. Почваше да ми писва...Разпоих тъпия чип и директно свързах минуса към основата на на крушката, а за плюса, стана точно като на снимката. Габарита минава през резистора за да е по приглошена светлината, а като натисна спирачката, тока идващ по другото краче минава само през диода и по този начин светва по ярко...Вчера ги тествах и резултата е идеален...по силни са от обикновенните крушки и за момент бях много доволен от себе си ( по електроника и като цяло ел. автомобилни инсталации съм гола вода )....Но след 1 час шофиране, вече изгоря диода под лупичката, който гледат напред на крушката и на двата стопа...предполагам до днес и утре ще заминат целите крушки...

Моля за съвет къде може би съм сгрешил и как да постъпя като си взема нови крушки следващия път за да нямам проблеми. Дори ако някой от вас вече си е купил такъв тип крушки и е доволен моля да ме насочи към конкретен магазин/човек и тази моя драма да приключи...

Благодаря предварително на всеки, който ми е отделил от времето си за да ми помогне/насочи към краен и успешен резултат!
    Dacia Duster 4x4 1.5 dCI '10

От: Въпрос за лед стопове тип BAY15D

Аз съм с такива на стопа на мотора. Не съм имал проблеми до сега, само ме дразни че разликата в светлините стоп/габарит не е много голяма, но за толкова пари - толкова.
    Не помня от къде ги пупувах точно но бяха на цена 3 - 4 лева. Това по-миналото лято.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
      Аз съм с такива на стопа на мотора. Не съм имал проблеми до сега, само ме дразни че разликата в светлините стоп/габарит не е много голяма, но за толкова пари - толкова.
      Не помня от къде ги пупувах точно но бяха на цена 3 - 4 лева. Това по-миналото лято.

След като смених резистора с по-голям, разликата габарит/стоп се увеличи и при мен се забелязва много ясно и отчетливо...Явно за крушките от този тип е много важно какво се съдържа под фасунгата на крушката...В моя случай предполагам тази платка е била за автомобилите, които имат OBC, който управлява всичко по колата...моята даже мисля, че и индикация за изгоряла крушка няма

Коментар

...,,.I don not recommend this product!!!"
        Да го беше сложил и в началото, и в края на оценката си за продукта!
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
          ...,,.I don not recommend this product!!!"
          Да го беше сложил и в началото, и в края на оценката си за продукта!
          Направил съм го...но ревюто е в "Processing" и още не е обновено....

Коментар

Първоначално публикуван от baldzhiev Преглед на мнение
            .Разпоих тъпия чип и директно свързах минуса към основата на на крушката, а за плюса, стана точно като на снимката.
            Тоя чип дето си го махнал най-вероятно е ограничавал максималният ток през светодиодите. Като го няма - светят на по-голям ток от колкото могат да понесат и горят.

Та за да оправиш проблема там дето си вързал минуса директно на основата на крушката слагаш един резистор. Смяташ го така, че да не е прекалено голям тока през светодиодите. Обаче като не знам какви са диодите, нито как са вързани не мога да ти кажа какъв трябва да е той .

Коментар

Преди да махна чипа/платчицата бях запоил резистора и двата диода преди чипа, но той изгоря...и после го премахнах...въпроса ми е ако/като си взема нови китайци как да го изчисля/предположа този допълнителен резистор, или просто поставям като този на снимката за тест и гледам...защото този в момента който съм сложил е 2пъти по голям, но той е плюса, на минуса няма резистор...а за параметри не знам нито какви са диодите, нито ледовете, нито резистора.... В добро приключение се вкарах :-)
              Последно редактирано от baldzhiev; 27-05-15, 14:38.

Коментар

Не знам как ще стане без уреди и наизуст. Иначе, може.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Той и резистора има мощност която може да понесе. И той може да изгори ако не е сметнат .

Коментар

А да попитам, още по добре ли щеше да е, ако бях сложил и резистор на минуса...Реално като изключим, че всичко трябва да е сметнато като компоненти, а не на око , как технически правилно трябва да изглежда схемата на захранването на този тип крушка за да е щадящо диодите...Аз в момента съм направил реално само това: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image-1282513450.jpg
Размер:124.4 КБ
ID:5662662

Днес покарах колата доволно градско на габарити и за сега няма други части от крушките изгорели...поръчах си още 2 крушчици (http://www.dx.com/p/t5-1w-80lm-1-x-c...1#.VWYl9s-qpBc), които да изкормя като дойдат и ако тези си светят без да са доизгорели само да подменя челния им диод под лупичката (тази част на крушката се развива)

Коментар

Диодите горят по ток.Имам няколко комплекта точно такива.Причината беше че на старата служебна кола постоянно горяха лампите отзад,отдавам го на това че беше на ресьори и се караше всеки божи ден по 100-200 км.Слагах диодни,някои горяха,други мигаха ,последно сложих едни по 18 лв. бройката и заспа.Светеше силно,сега чакам на новата служебна да пукнат жичките и ще сложа светодиодните отново.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Мхм....горят си поетапно диодите , гледайки от добрата страна на нещата, поне получавам нов урок по дисциплина "Светлинна техника и източници на светлина"

До момента:
                        1. Знам как функционират. ( поне на за мойта авт.ел. инсталация )
                        2. Знам че тока ги гори...

Само ме интересува, резистор(или друг регулатор на ток/напрежение) на минуса щеше ли да предодврати горенето...

Колега Roninn, моля те прати ми на ЛС или пиши тук за крушките, който си изпробвал вече ти!

Коментар

Не е много по правилата но ти препоръчвам ето този ибейски търговец.
                          2 пъти съм поръчвал точно такъв тип крушки.
                          Идват адски бързо с AirMail и поне при мен и двата пъти не спряха на митница.
                          Качеството... Ами никакви забележки. Светят много, много яко, ползвам ги по моторите от година и нещо.

http://www.doomshell.net/gall/main.php?g2_itemId=12755
                          http://www.doomshell.net/gall/main.php?g2_itemId=12758

Първите светят жълто на мигачите, втората свети бяло и е зад червен филтър за стоп/габарит, точно BAY15D тип.
                          Разликата с тези е, че са с 1W cree LED и вътре има драйвер а не няколко съпротивления.
                          Ето за тези говоря, има варианти с различни цветове.
                          Принципно първата, която сложих също изгори платката с драйвера.
                          След това проверих и се оказа, че на едндуро-то стоп-а е на AC (променлив ток).
                          Тези платки не ги обичат тия работи!
                          След като мод-мах тази несправедливост, от тогава работят като слънце.

Няма да получиш добър резултат без драйвер (платчето).
                          Тези диодите горят ток и компонентите дето си наредил трябва да разсетя известно количество топлина.
                          Като гледам постановката, мощността на съпротивленията не е достатъчна а за по-мощни няма място.
                          Затова се изполват чипове със ШИМ и токоограничение а не е някаква световна конспирация да направим нещата по-сложни и по-скъпи!
                          Моята препоръка е да се ориентираш към някой модел от горните.
                          Скъпички на наистина но пък и работят.

П.С:

Инамерих едно клипче дето бях правил.
                          Не знам дали дава някаква представа но крушката на стопа/габарита е модела с лупата от снимката по-горе:

Мигачите са други и са офтопик.
                          Сори но нямам клип на модела с 4 бр. 1W LED.
                          Остава да повярваш, че светят много по-силни
                          Последно редактирано от Esper; 29-05-15, 08:05. Причина: Добавен клип
                          Враг усраине

Коментар

Колега Esper ! Много ти благодаря за информацията ! Вече дори си ги прибавих в ибейската кошница!

Лесно е да си купи човек нещо...но аз продължавам и борбата с старите крушки просто за спорта

Урок номер 3: Не ги е изгорил тока(все още, ако изобщо се случи), а греят зверски и са се разпоили крачетата на ледовете в крушката, даже единия беше изпадал в стопа и 10 минутна игра да го изкарам...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0180~2.jpg
Размер:107.9 КБ
ID:5662793

Въпроса ми е как да се преборя с зверското греене и имали изобщо начин? Греенето от ледовете ли е или от съпротивлението, което съм добавил...ако е съпротивлението има ли заместител с който да го сменя?

И последно, но не на последно място: Благодаря на ВСИЧКИ взели участие в темата!!!
                            Последно редактирано от baldzhiev; 29-05-15, 10:25. Причина: Добавяне на снимка

Коментар

Диодите греят, затова мощните се поставят на радиатор.
                              Загряване, каквото обаче описваш е тотално недопустимо и е в резулат от много по-голям ток от нормалният за тях.
                              Този ток в случая се определя от съпротивлението, което си поставил.
                              В "стоковият" вариянт той се е управлявал от електониката, дето е изгоряла.
                              Няма как в случая да се каже така по снимка какво съпротивление трябва да сложиш.
                              Вече казах, че няма и да стане с просто съпротивление по причина, пак вече коментирана.
                              Просто такъв "грозд" от сравнително мощни LED-ове не може да ги "клатиш" със просто съпротивление.
                              Еле пък да им оправляваш и интензитета.
                              Поне не и много време
                              Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X