Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съживяване на починал оловно киселинен акумулатор и превръщането му в работещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съживяване на починал оловно киселинен акумулатор и превръщането му в работещ

Още преди 30 години прочетох в едно книжле как се съживява акумулатор!
    1.Изпразва се от киселината.
    2.Много добре се промива с чешмяна вода/най-добре обърнат/.
    3.Пълни се с дест.вода и се включва на заряд с обратен поляритет.
    4.Следва пак промиване.
    5.Зарежда се с нов електролит.
    6.Включва се на заряд с нормален поляритет.
    Благодаря за Вниманието!
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

От: Съживяване на починал оловно киселинен акумулатор и превръщането му в работещ

Докторе, а аз съм чел как се съживява мъртъв човек...

Да, става бе. Ама не е бил мъртъв, а в кома. Истински мъртъв не става.
      Та така е и с акумулаторите. Ако е с оронени плочи, да е замръзвал, или е стоял сух-както искаш му бай-все тая. Все едно да излекуваш ревматизъм с космодиск
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Нека и аз да споделя : Японски оригинален акумулатор юаса от скутер - 4 а/ч , трета употреба . Ползвам го ежедневно на скутера ми - поне 5 години . Преди 2 години започна да върти слабо , зареждах го 2-3 пъти - не държи и ден, два . Смених го , но не го изхвърлих . Преди седмица го премерих - няма и 1 волт . Сложих го на зарядното - не реагира . Отворих му общата тапа , на която пише с големи букви : НЕ ОТВАРЯЙ (на английски ) - сух , като барут . Долях му в шестте клетки по малко вода от чешмата . След около 20 мин. го премерих - 3 волта и нещо . Сложих го на зарядното и реагира веднага - взе да зарежда . След 1 пълен цикъл на заряд - вече цяла седмица в студа върти екстра . Явно е бил в кома . А съм изхвърлил десетки такива ......

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
          Нека и аз да споделя : Японски оригинален акумулатор юаса от скутер - 4 а/ч , трета употреба . Ползвам го ежедневно на скутера ми - поне 5 години . Преди 2 години започна да върти слабо , зареждах го 2-3 пъти - не държи и ден, два . Смених го , но не го изхвърлих . Преди седмица го премерих - няма и 1 волт . Сложих го на зарядното - не реагира . Отворих му общата тапа , на която пише с големи букви : НЕ ОТВАРЯЙ (на английски ) - сух , като барут . Долях му в шестте клетки по малко вода от чешмата . След около 20 мин. го премерих - 3 волта и нещо . Сложих го на зарядното и реагира веднага - взе да зарежда . След 1 пълен цикъл на заряд - вече цяла седмица в студа върти екстра . Явно е бил в кома . А съм изхвърлил десетки такива ......
          Много империалисти и неоколониалисти има по свата/форума нали?
          Ами ние не вярваме нали!?!
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Чешмяна вода, викате....

Със армеева чорба става ли?

Тая чешмяна вода ми изчерпа интереса към темата...

Коментар

Естествено , че чешмяна . Аз го бях отписал - на умрял акумулатор дестилирана ли да слагам ? Не ви карам да вярвате . Аз нали за мен си знам . Колкото и да изкара - все е нещо , а и не ритам с манивелата . Даже и да му падне капацитета - ще го сложа на мотор , който е без стартер и ще живее втори живот . Той и 1 кг не тежи - предаването му няма да ми е от голяма полза .

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Тая чешмяна вода ми изчерпа интереса към темата...
                Не се аби, бре!
                Ако не е варовита, става и с чешмяна.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Точно пък варовикът изобщо не пречи. Вредителите в чешмяната вода са железните и хлорните йони.

И да, в изсъхнал от презареждане акумулатор трябва да се добавя вода. Това че е гелов не променя принципно картинката.

Коментар

Не е изсъхнал от презареждане .

Коментар

Айде бе!

Коментар

Мой познат, търговец на акумулатори ме съветва да не се притеснявам да наливам в акумулаторите чешмяна вода. Добре знае, че не си купувам от марката която той продава, та няма интерес.
                        В сервиза в който работя-майсторите са на същото мнение.
                        Ама аз все още съм подвластен на догмата, че не се налива незнайна вода, и си доливам с купена от същия търговец.

Коментар

При положение,че дестилираната вода струва стотинки не знам що правите глупости...По чешмите течат такива мизерии,ръждиви тръби,варовик,половината Менделеева таблица.Ако няма на къде до някъде е разбираемо ама иначе...

Коментар

Първоначално публикуван от HEMO Преглед на мнение
                            При положение,че дестилираната вода струва стотинки не знам що правите глупости...По чешмите течат такива мизерии,ръждиви тръби,варовик,половината Менделеева таблица.Ако няма на къде до някъде е разбираемо ама иначе...
                            Навремето поих баджанака с дестилирана вОда (КУПЕШКА) на един гьол...Да беше пил от гьола...Целата беше в парцали.Ама късно забелезахме . Та и това не е сигурно.
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Както Ясен каза по-горе-страшни за акумулатора са металните йони. И хлорта.
                              Варовици и Менделеев нямат отношение.

А при всичката психическа обремененост, че по тръбите тече едва ли не отрова-аз си пия вода от чешмата откак се помня. Семейството ми също, и всички сме здрави и корави.
                              Това, че нещо на нас ни се струва, че е вредно-не го прави такова. Просто сме облъчени, и вярваме ли вярваме...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Айде бе!
                                Скутерът го имам повече от 15 години . Взел съм го трета употреба , като акумулаторът му не беше нов . Минал съм му над 100 000 км . На ден се пали десетки пъти на стартер . Не спи в гараж , а е от вън пред вратата целогодишно - готов за бой . Това му е втория акумулатор , който пак не беше нов , но е японски . Следи от презареждане щях да намеря за толкова години - не мислиш ли ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X