Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мощен акумулатор на малък автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мощен акумулатор на малък автомобил

Първоначално публикуван от Stany Преглед на мнение
    Разликата между консумацията на ток и възможностите на генератора да възстанови този ток.
    На един акумулатор му трябва една десета от капацитета ампери и време разбира се, за да се зареди напълно.

Коментар

Първоначално публикуван от raico Преглед на мнение
      На един акумулатор му трябва една десета от капацитета ампери и време разбира се, за да се зареди напълно.
      В автомобила акумулаторите не се зареждат точно така.

Но все едно де, в приказките на Стани няма нищо вярно.

Колкото по-голям е акумулаторът в автомобила, толкова по-зареден седи обикновено.

Коментар

Да Ви кажа защо отворих темата,Съседа ми подари 80ам.ч. батерия почти нова та за това попитах дали ще е проблем да я ползвам на моя 1,3 автомобил.А и мисля че повече информация на никого не е излишна.Човек се учи постоянно.Благодаря на всички за мненията.

Коментар

Имах Фиат Пунто 55 - алтернатор 60А, акумулатор 44Ач... Дали се зарежда с 1/10 от капацитета...
          Сега на Волво-то /слава Богу/ не знам колко му е алтернатора /вероятно 90 или повече Ампера/, а акумулаторът е 70Ач /което ме изненада при 2.4Д мотор и безброй консуматори/... Обаче си работи /пу-пу!/...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Прекалено голям акумулатор, хладилник и бойлер няма. Ако имаш място и пари, взимаш най- големия. Емпирично съм стигнал до този извод, нАучно, за сега, не съм го обосновал.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              В автомобила акумулаторите не се зареждат точно така.

Но все едно де, в приказките на Стани няма нищо вярно.

Колкото по-голям е акумулаторът в автомобила, толкова по-зареден седи обикновено.
              9

Благодаря. Чудя се тогава, защо ли се монтират различни алтернатори(произвеждащи ток с различна сила), на отделните видове автомобили? Що не са ми сложили алтернаторче от моторетка на колата. Хем няма да ми товари толкоз мотора?

Коментар

Моторетките нямат алтернатори /с ремък/, а магнет не слагат на колите, щото като пуснеш фарове, чистачки и парно, рано или късно ще умре акумулатора... А големи акумулатори не слагат, щото са тежки и най-вече скъпи...
                Кой си кара 13-14 часа непрекъснато, та да му се зареди акумулатора при заряд 1/10 от капацитета на акумулатора?
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Чудя се тогава, защо ли се монтират различни алтернатори(произвеждащи ток с различна сила), на отделните видове автомобили? Що не са ми сложили алтернаторче от моторетка на колата.
                  Алтернаторът има основната идея да захранва консуматорите и се оразмерява спрямо тях. Зареждането на акумулатора е второстепенна задача и става между другото.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Алтернаторът има основната идея да захранва консуматорите и се оразмерява спрямо тях. Зареждането на акумулатора е второстепенна задача и става между другото.
                    Що ли им се връзваш на хлапетията?
                    Те всичко си знаят.

Коментар

Точно така... При нормален заряден ток към акумулатора 5-10А (разликата в капацитета ще промени стойността грубо казано с процента на промяна на капацитета), само фаровете ще ти гълтат повече, а за не говорим за отопления на задно стъкло, вентилатори и т.н....
                      Та нямаш никакъв проблем да сложиш големия акумулатор стига да имаш място и не ти пречи..
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Защо ти е по-голям акумулатор? Сложи такъв, какъвто препоръчва производителя. Ако твоя акумулатор трябва да е 60А/h а ти сложиш 80А/h, никога няма да имаш на 100% зареден акумулатор. Мое мнение.
                        ГЛУПОСТИ,сьседната терма прочети поне
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

За да стартира един двигател стартерът ще вземе толкова амперчаса от големия акумулатор колкото и от малкият. А динамото трябва да върне изразходваното количество. Големият е по скъп, но пък би трябвало да издържи по дълго.

Коментар

Забелязах, пропустнал съм да се вклуча в темата. Е, признавам, немате равни!
                            Искате ли да направим така: Който не е сигурен в писанията, а само е чул отнякъде нещо, моля да не пише в съответната тема, а аз обещавам да му отбелязвам бройката на поста.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

За да стартира един двигател стартерът ще вземе толкова амперчаса от големия акумулатор колкото и от малкият. А динамото трябва да върне изразходваното количество. Големият е по скъп, но пък би трябвало да издържи по дълго.
                              Само дето от големия ще го взима по-дълго...при нужда.Винаги на моите коли слагам максимално голям,който мога да побера в мястото.Никакви грижи.

Коментар

И аз искам такива съседи Иначе по въпроса... Има доста примери за машини конструирани със 50 амперови алтернатори и акумулатори от по над 150 ампера. Така че и на практика е проверено.
                                Кольо Динев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X