Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за машинка на батерия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за машинка на батерия

Не траф. Импулсно захранване. 7-8А, за да имаш някакъв запас.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз имам един винтоверт на 12 волта двускоростен с регулиране момента на затягане който от години стоене в шкафа и неползване батерията му се скапа. Сега мисля да му присадя един кабел и да го ползвам на автомобилен акумулатор.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
        35лв.. тя машинката струваше толкова не си заслужава
        Поръчай елементите от eBay, ще ти струват три пъти по-малко и ще стане както е оригинално. Аз така съживих една машинка за подстригване и изкара още няколко години. Един безжичен домашен телефон също така правих преди години.

Коментар

Тез елементи са на някакви точкови заварки, които идея си нямам как да направя.
          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

И моите бяха с точкови, залепих ги с един поялник без въобще да разбирам как се лепи, лепил съм няколко пъти в живота си.

Коментар

Продават се и акумулаторни елементи с най-различен капацитет и размери и с точково заварени пластини от двата им края. Не е никакъв проблем да се сглоби пакет от тях с поялник, малко почистващ флюс за запояване и известна доза сръчност. Не е особено препоръчително да се нагряват с поялника директно самите акумулаторни елементи.
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Не само че не е препоръчително,а е вредно.
                В Пловдив знам две места с такава машина за точковане,струва стотинки,можеш и да си направиш ако има доста за точковане.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Грехота е сега, при това разнообразие от литиеви акумулатори на пазара, да се връщаме към жиците и трафовете. Откакто повечето инструменти станаха уайрлес работя с повече кеф. Сега заглеждам прахосмукачката на жената и много ме дразни жицата след нея

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    Сега заглеждам прахосмукачката на жената и много ме дразни жицата след нея
                    Почвай да спестяваш:
                    http://www.independent.co.uk/extras/...s-9592780.html

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      Грехота е сега, при това разнообразие от литиеви акумулатори на пазара, да се връщаме към жиците и трафовете.
                      Абе грехота е, но тези акумулатори са съпоставими по цена с уреда /поне при мен/, над 50% от цената ако взема поотделно елементи и сглобя нещо. А колко ще кара....
                      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Ето че има и под 50 паунда. А на Миеле както обикновено цените са им в космоса.
                        Тази за колата я съживих с литиеви и сега е змей, използвам я и вкъщи при дребни ремонти.

А по темата за винтовертите - на моя му направих ампутация на защитата от макс. разряд на акумулаторите. Голям кеф беше, като вися някъде на една ръка и той да изключи та да ги пази от преразряд. А мен вълци ме яли, да бе. Сега върти докато аз го съжаля.

П.П. Писали сме заедно с Чичо. Един елемент е 5 лева. За 10V са 3 броя и пей сърце. Колкото карат.
                        Номерът е със зареждането, но има начини.

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                          И аз имам един винтоверт на 12 волта двускоростен с регулиране момента на затягане който от години стоене в шкафа и неползване батерията му се скапа. Сега мисля да му присадя един кабел и да го ползвам на автомобилен акумулатор.
                          Един от вариантите е да изтърбушиш негоден акумулатор и да ползваш само кутията, като от нея изкараш кабел с щипки за захранване от голям автомобилен акумулатор. Това - при положение, че те устройва висящия и често пречещ кабел и се работи на място, където има на разположение автомобил с акумулатора му. За мен по-добрия вариант е да се купят нови 10 бр. Ni-MH акумулаторни елемента с пластини и да се сглоби нов пакет. Старите такива в батерията са вероятно 1000 - 1200 mAh и то NI-Cd, а сегашните са поне 2000 или 2200mAh - Ni-MH, та със сигурност ще карат повече време с едно зареждане. Цената на един елемент е около 3 до 5 лв. Аз намерих C.F.L. с капацитет 2200mAh на цена 4лв./бр. с доставката и смених елементите в батерията на един винтоверт BOSCH. Работи по-добре от другата батерия, която е оригиналната, но на повече от три години. При цена 40лв. за възстановена батерия за мен си струва усилията, но и цената на нов акумулатор за модела, както и на самия винтоверт е доста по-висока. При тебе си зависи за каква марка и модел става въпрос и колко ще се ползва. Зареждането е с оригиналното зарядно, като съм увеличил времето на заряд - 10 часа по около 200 mA. Оглеждах се и за Li-Io акумулатор, но там пък трябва и друго зарядно да търся, та затова се спрях на Ni-MH елементи.
                          Успех!
                          Последно редактирано от Алекс Маринов; 29-12-14, 13:48.
                          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                          First impression is not always true. Get inspired.
                          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

NiMH не винаги търпят зарядното на NiCd

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                              Един от вариантите е да изтърбушиш негоден акумулатор и да ползваш само кутията, като от нея изкараш кабел с щипки за захранване от голям автомобилен акумулатор. Това - при положение, че те устройва висящия и често пречещ кабел и се работи на място, където има на разположение автомобил с акумулатора му. За мен по-добрия вариант е да се купят нови 10 бр. Ni-MH акумулаторни елемента с пластини и да се сглоби нов пакет. Старите такива в батерията са вероятно 1000 - 1200 mAh и то NI-Cd, а сегашните са поне 2000 или 2200mAh - Ni-MH, та със сигурност ще карат повече време с едно зареждане. Цената на един елемент е около 3 до 5 лв. Аз намерих C.F.L. с капацитет 2200mAh на цена 4лв./бр. с доставката и смених елементите в батерията на един винтоверт BOSCH. Работи по-добре от другата батерия, която е оригиналната, но на повече от три години. При цена 40лв. за възстановена батерия за мен си струва усилията, но и цената на нов акумулатор за модела, както и на самия винтоверт е доста по-висока. При тебе си зависи за каква марка и модел става въпрос и колко ще се ползва. Зареждането е с оригиналното зарядно, като съм увеличил времето на заряд - 10 часа по около 200 mA. Оглеждах се и за Li-Io акумулатор, но там пък трябва и друго зарядно да търся, та затова се спрях на Ni-MH елементи.
                              Успех!

Паджеровод

П.П. Писали сме заедно с Чичо. Един елемент е 5 лева. За 10V са 3 броя и пей сърце. Колкото карат.
                              Номерът е със зареждането, но има начини.
                              Създадохте ми мисъл
                              Този номер с кабела съм го замислил като вариант да си карам машинката в колата щото става и за бормашина. А за в двора имам акумулатор който мога да го местя вместо да разпъвам кабели и удължители за нормалните бормашини. Машинката е "Райдер", води са акумулаторна бормашина, има съединител за нагласяване на въртящия момент и две скорости. Батерията е от десет елемента по 1.2 волта, къси и дебели. Не пише какви са. Намерих /по Паджеровод/ батерии 18650 по 4 лв. бройката.
                              Така: Три елемента по 3.7 в. са 11.1 волта. При зареждане вдигат до 4.1 в. всеки което прави 12.3 в.
                              Четири елемента са 14.8 в., съответно 16.4 в. Въпросът е 3 или 4 елемента да сложа. И най-важното - стандартното зарядно май няма да може да зарежда литиевите, ще трябва друго, но да става на "човката" на батерията. Изобщо много въпроси по които не съм подготвен практически. Варианта с кабел и акумулатор на колата или преносим /има едни малки 10-12 амперчаса/ ми се вижда най-работещ за мен.

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                                Създадохте ми мисъл .
                                Стандартните напрежения са 10.8V за 3 елемента и 14.4V за 4. Така ги водят по етикет на машините и съответно на зарядните към тях. Лошото в случая е, че част от електрониката е в самите комплекти акумулатори. Значи не можеш да си купиш зарядно за съответното напрежение и да зареждаш една тройка или четворка Li-ion елементи, напъхани в кутията от старите NiCa. В твoя случай можеш да си направиш комплекта с изваждаеми елементи и да си ги зареждаш във външно отделно единично зарядно, което е стандартно и евтино. Аз съм си направил зарядно и ги зареждам наведнъж, но не мога да ти давам акъли да си направиш и ти, защото не знам доколко си навътре, а пък е опасно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X