Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изгорял стартер или???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изгорял стартер или???

Късата история,че съм скапан и лягам за малко.

Мотор Янмар дизел 75 коня,батерия и стартер на 12 волта,батерията уж добра на около 4 години да речем.
    Запали нормално,работи около 15 минути,загасих го за около 20 минути и при повторното палене ключа е останал на стартер.Засмьрдя на кабели след около десетина минути,батериите / силови тягови гелови / които за са покьшнината тук както и стартовата на около 12 волта,стартовата да речем може и по-ниско да е била като го загасих.
    Загасих го защото помислих,че пламна лодката,тъпа грешка,няма палене после,няма достатъчно ток даже и на късо да дам стартера.

Сега съм в марината подкачен към тока,зареждачката им бие 40 ампера,стартовата волтаж 14,тяговите 13.7 и качват.
    Бендикса не го чувам да чука като хората,върти електромотор като луд ма Бендикса не бие,стартера пък въобще не превърта като му дам на късо кабелите.

А да ви видя гадателските способности сега - зареждам вече 2 часа,лягам за малко и после ще го пробвам пак да запали.Според вас стартера сдал ли е или има шанс да запали сам без да му сменям стартер.

А де
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

От: Изгорял стартер или???

Тука няма какво да се гадае.Ще ти трябва нов стартер и ключ.Най-вероятно се е прецакал клемореда.Попътен вятър!
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Ако си голям късметлия - смяна на четки на стартера и всичко ще тръгне. Това ако смяната на четки ти е по-евтина от стартера де, което във вашите условия не е даденост.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        ...... ключа е останал на стартер......
        Кога ключа остане на стартер, единствено наведените шлици на ротора могат да спасят нещо, но за много кратко време.

......Бендикса не го чувам да чука като хората,върти електромотор като луд ма Бендикса не бие......
        Най-вероятно самия бендикс е блокирал някъде и вилката е счупена. Ако ел мотора върти, значи той и четките са наред. Няма зацепване мъм маховика. Може и шлиците да са заминали.
        Виж колко струва и дали има такъв стартер. Най добре нов. Бендикс, вилка ел магнита и контакта вътре може и да ги намериш като части, но ротора ???? Ако шлиците са заминали ???? Отваря се един ремонт който при цените на стартерите у вас е безсмислен.

.......стартера пък въобще не превърта като му дам на късо кабелите..........
        Ако "върти електромотор като луд" тогава кое не превърта? Дизела? Кои кабели даваш на късо? Тия на елмотора или тия на бендикса? Тука нещо не ми е ясно.

Моли се да не е заминал венеца на маховика. Симптомите и на това приличат. Тогава ще е веселба.

ПП Да не забравиш ключа !!!!
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Аз предположих че други електромотори въртят, а този не ще. Маховикът ако е умрял ще е голяма тесла.

Коментар

Що го не свалиш този стартер /може да е трудно, не знам/ и да видиш бендикс ли е, бубина /изхвърляща/ ли е или зъбен венец на маховика.
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Най-вероятно е заминал еднопосочният съединител или (и) шлиците. Ако е заминал венецът на маховика има опция да се обърне, като компромис.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Дебел такова виждали ли сте?Е през такава дупка се вижда скапаното стартер че и Бендикса.Имам чуството,че не изхвърля Бендикса,няма чукане,късото го давам там,че само там стигам.

За ремонта ясно - това не е мое,само проблема остава за мен.Пия кафето,звъня на механиците,Това да се оправи......и ще го сменят с ново.Имам да пробивам 90 км/ч вятър и тоя мотор ми трябва да работи,презавиване,обръщане,тинтириминтири става за кола която гледам да спестя пари и има врата за отваряне да си ходя в нас,тук се сменя с ново с парите на милионерчето - имаш лодка имаш проблеми.

Едва ли е венец,това е тракторен мотор,уж ЯК,а и трансмисията не ЗФ ако не се лъжа пък и смърдеше на кабели та да му го начукам на тока пак.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Имам чуството,че не изхвърля Бендикса,няма чукане
                  Точно така става като умрат четките или изобщо прекъсне нещо в електромотора. Ако ти е интересно ще ти разкажа защо.

Коментар

Дебел такова виждали ли сте?Е през такава дупка се вижда скапаното стартер че и Бендикса.Имам чуството,че не изхвърля Бендикса,няма чукане,късото го давам там,че само там стигам.

За ремонта ясно - това не е мое,само проблема остава за мен.Пия кафето,звъня на механиците,Това да се оправи......и ще го сменят с ново.Имам да пробивам 90 км/ч вятър и тоя мотор ми трябва да работи,презавиване,обръщане,тинтириминтири става за кола която гледам да спестя пари и има врата за отваряне да си ходя в нас,тук се сменя с ново с парите на милионерчето - имаш лодка имаш проблеми.

Едва ли е венец,това е тракторен мотор,уж ЯК,а и трансмисията не ЗФ ако не се лъжа пък и смърдеше на кабели та да му го начукам на тока пак.
                    Така и не разбрах, какъв ти е проблема, и за какво отвори тема?
                    Викаш майсторите и те да се оправят.

Коментар

Вика майсторите щото е 15 фута от сушата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Вика майсторите щото е 15 фута от сушата.
                        Ам, тъй де.

Коментар

Уча па и други учат,не вярвам да пречи темата,не е в спешния раздел,че няма смисъл........Бендикса е,разглобих половината охлаждане,стигнах на добро за клещи място и като го праснах добре на късо си запали,Бендикса не чука и не ми дреме вече,карам с камшично то запалване,една седмица само ми трябва да работи и това е.Та така,Янмар лодков можеш да го държиш и 20 минути на стартер,после пак си пали като очиларка с клещите.А наздраве,вьн духа 58 / възла,от нашите,де да бяха само километри / и ще се пробиват на мотор,кой каквото има да стиска,че мен ме болят палците вече.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Стискаме пръстЕтата бре кептън - а помежду тях .. и други работи.
                            Лек ден и стига се увърта у тоя мотор че после трудно ще се държат чашките с виски!

Коментар

Мани,пропуших .......
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X