Обява

Свий
Няма добавени обяви.

аналог на 2N3525

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• аналог на 2N3525

Здравейте захванах се да сглобя една схема за регулиране на оборотите на асинхронен двигател. Проблема са ми един тример 1КОМ/2W и един 2N3525. Тример ще намеря, но този тиристор не мога да намеря. Намерих че аналози са 2N3228,2N4101 ама ги няма по магазините в Бургас. Дайте някой широко разпространен аналог.

От: аналог на 2N3525

Все си мисля, че ако имаше такъв аналог, щеше да е вписан в каталога. В магазина, който ми е под носа се мъдри 2N4101 на цена от 23 левове. До Бургас сигурно ще струва около 27-8 лева с куриерските. Ако те устройва, утре ти пращам един по Еконт .
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Благодаря колега, но вчера проверих при братята китайци и се оказа че предкагат готови изделия за двигатели с мощност от 600W до 2000W на цени от 3лв до 6лв. Така , че при цена от 20лв на тиристора ще почакам 2-3 седмици . Но много благодаря за бързата реакция. Темата е за ключ

Коментар

Kaк регулирате оборотите на асинхронен мотор с тиристор? Да не е с четки, колекторен май се казва.
        Симистор се сменя сравнително безпроблемно, 9 киловатов пасна на тия платчици по 5 - те лева.

Коментар

Честно казано идея си нямам дали е колекторен, когато го взех с компресора ми казаха, че е асинхронен с накъсо свързана една намотка. http://www.offroad-bulgaria.com/show...95#post2352295 тук се вижда двигателя. В eBay написах ac motor speed controller. Иначе съм виждал такива устройства за дрелки, но те са колекторни

Коментар

Пише A.C. мотор, не става ясно от табелата. Щом пише обороти на табелата, какъвто е случаят - с тия тиристори няма как да стане. Погледни през дупките, най вероятно няма четки и няма да може да регулираш обороти.

Коментар

Еми аз поръчах за 2000W за скромните 3,56лв ако не стане ще го използвам на дрелката

Коментар

Ще си изгориш асинхронния мотор, това може да стане на първо място.

Коментар

Оборотите на асинхронен двигател не се регулират с такава схема и е абсолютно излишно дори да пробваш.
                  Оборотите на тези двигатели са във функция от честотата а не на напрежение, каквато джаджа си поръчал.
                  Виж за "дрелка" ще стане защото тя е колектора машина.
                  Враг усраине

Коментар

Благодаря за отговора. Наистина ще си го ползвам за дрелката

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X