Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Тунинг" на авторадио ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Тунинг" на авторадио ?

Казусът е следния: Налице е щатно авторадио със CD и касетофон. Касети отдавна спряхме да използваме, CD-то нещо се лигави, а уредът е достатъчно стар, за да има възможности за включване на допълнително оборудване.

Вариантът за замяна с нещо по-съвременно, освен цена от порядъка на хилядарка, води със себе си отказ от използване на щатния усилвател на аудиоуредбата, както и голяма доза несигурност дали и доколко ще работят щатните възможности за управление на аудиото от волана.

Питанката е има ли вариант за тунинговане на радиото, така че да се добави аудио вход със стандартен стерео жак, към който могат да се включат МР3 плеър, телефон и т.п. външни "свирки". Примерно, като въпросният вход се върже към главата на касетофона, който така или иначе няма да се използва по оригиналното си предназначение?
    Ние не сме неутрални!

От: "Тунинг" на авторадио ?

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Питанката е има ли вариант за тунинговане на радиото, така че да се добави аудио вход със стандартен стерео жак, към който могат да се включат МР3 плеър, телефон и т.п. външни "свирки". Примерно, като въпросният вход се върже към главата на касетофона, който така или иначе няма да се използва по оригиналното си предназначение?
    Синът ми си беше купил някаква MP3 флашка, поставяща се в гнездото на касетата с някаква "емулация" на касета. За жълти стотинки. Казва, че я загубил някъде, може би в семейния "Пасат"`91 г. Ако не продават вече, сигурно защото касетките отдавна отпаднаха като звуконосител.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Синът ми си беше купил някаква MP3 флашка, поставяща се в гнездото на касетата с някаква "емулация" на касета. За жълти стотинки. Казва, че я загубил някъде, може би в семейния "Пасат"`91 г. Ако не продават вече, сигурно защото касетките отдавна отпаднаха като звуконосител.
      За жълти стотинки има касета-адаптер, която се ръга в касетофона, а навън стърчи кабелче с жак накрая. Лошото е, че качеството на звука също е като за жълти стотинки ... Не знам дали е от компонентите на адаптера или проблемът е свързан с контакта между неговата глава и тази на касетофона. Та заради това се чудя дали няма вариант аудиовходът да се върже "твърдо".
      Ние не сме неутрални!

Коментар

1. http://www.instructables.com/id/MP3-...ereo/?ALLSTEPS

или

2. http://www.instructables.com/id/Add-...s-st/?ALLSTEPS

но най-вече това

3. http://imgur.com/a/qyRSX#0
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Не съм специалист,но в нашите и особено в руските автофоруми има схеми за преработка на оригиналните касетофони,за да заработят с външен жак,или както е по модерно сега-с карта памет,просто поразтърси за конкретният модел музика в съответният автофорум.

Коментар

Казусът е следния...

Питанката е .....
            Така е като не си познаваш комшиите. Срещу мен живее тел. техник . Познаваме се от
            има нема 40 и кусор години . Звънни , привечер.Е ако ти се разхожда , трябва да преодиш 300м.

Коментар

Функциите от волана може да се запазят, стига новото да има възможност (всички имат).
              http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=22245
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

-http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=39961.15
                -http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=124289.msg1143107#msg1143107
                Два линка от Рено форума, а в единия има и препратка към руски форум.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                  Проблемът на някои от вариантите с използване на CD-плеъра е, че, доколкото виждам, за да работи тази схема, трябва да се върти диск със записана тишина. Ако CD-то има проблеми да чете диска, няма работи и аудиовхода.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Проблемът на някои от вариантите с използване на CD-плеъра е, че, доколкото виждам, за да работи тази схема, трябва да се върти диск със записана тишина. Ако CD-то има проблеми да чете диска, няма работи и аудиовхода.
                    Начина на вързване и слагане на едно резисторче или диодче не видях добре лъже системата все едно, че има СД, така поне казват хората в линковете.

Аз лично имам Оксиларен порт и набих там един жак я от телефона я от МП3 плеър, но както се досещаш, качеството пада почти на половина както пада и силата на звука, а взех най-скъпите кабели със златно покритие ала бала, всичко е мижи да те лажем, техниката си иска читави връзки.

Я кажи все пак модела на звуковата система?
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

... Я кажи все пак модела на звуковата система?
                      Infinity Gold с щатно радио без CD-changer. Кой точно е правил радиото за Крайслер нямам представа.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

...

Аз лично имам Оксиларен порт и набих там един жак я от телефона я от МП3 плеър, но както се досещаш, качеството пада почти на половина както пада и силата на звука, а взех най-скъпите кабели със златно покритие ала бала, всичко е мижи да те лажем, техниката си иска читави връзки.

...
                        При мен го прави същото само стария ми андроидски телефон.
                        С iPhone и iPod няма проблем. С някои по-нови андроиди също няма проблем, но не помня какви апарати бяха.

Коментар

Кой точно е правил радиото за Крайслер нямам представа.
                          Тия, ама ги нЕма вече. След 2004 г. - канадско поделение на "Магна"
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Старо радио също като млада жена - само проблеми
                            Вземаш каквото и да е ново радио с плеер, USB, Bluetooth и т.н екстри. После се прави/намира адаптер/конвертор за командите от волана и готово. Е, малко още разходи, ама си струва.
                            Show must go on!
                            LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                              ... Вземаш каквото и да е ново радио с плеер, USB, Bluetooth и т.н екстри. После се прави/намира адаптер/конвертор за командите от волана и готово. Е, малко още разходи, ама си струва.
                              А бе, музиката като вземе да става съществен % стойността на колата не е работа.

Да не говорим, че нещо ново и лъскаво веднага ще направи впечатление на кварталните наркоманчета ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X