Обява

Свий
Няма добавени обяви.

допустим луфт на генертатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• допустим луфт на генертатор

на скоро си имах доста главоболия с моя генератор който
    подмених с друг от същата машина но правена в друга страна и се обърка цялата машина.
    след няколко дневно лутане се оказа че единстевния вариант беше
    да си сложа стария който предварително бях разглобил
    и наистина усетих луфт на трите лагера.....
    оказа се че шума който се чуваше не е от генератора а от ролките на ремъка..
    имах закупени само два лагера щото аз знам че смао толкова има нормално а се указа че моя е с три и доставката е много бавана и нимаше как да чакам..
    машината е на 120.000км и се пита в задачата да чакам ли да грохне из цяло или да си ги сменя докато не се е разбило оше нещо?
    много е шибано и на магия успях да вкарам ротора щото нали четките трябва да се приберат а бе с две думи не ми се захваща наново......

също ме интересува колко е живота не един генератор?
    поздрави

До: допустим луфт на генертатор

Ако си го "давил" във вода задължително се сменяват лагерите. И защо след като така и така си го разглобявал не си ги сменил?
    Животът на генератора се определя именно от лагерите. Четките се сменят по-често, а другите елементи при правилна експлоатация са вечни. А лагер като превърти и разбие гнездо, ротор и става...

Коментар

Четките се прибират много лесно с една спица за колело. Обикновено има дупка в корпуса отзад точно зад тях. Натискаш ги с ръка навътре и вкарваш спицата. Сглобяваш ротора и вадиш спицата.
      Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Че къв е толко тоя генератор та лагерите му са по поръчка? Виждам стандартни лагери.
        Виж кво пише на тях и иди си купи от железарията отсреща.

Кой ти е казал че можеш да чуеш шума от тия разбити лагери?)))))))))) Без стетоскоп.

Коментар

Само да предупредя! Лагерите които стават за генератори нямат нищо общо със стандартните... Сложите ли такива които просто съвпадат по размер ще изкарат не повече от 10-на хиляди... Когато намерите размера който ви е необходим задължително искайте версията му предназначена за работа във високо оборотни машини... Примерно на SKF тези лагари са 3-4 пъти по скъпи от стандартните... В България понеже трудно се намират такива лагери разните специалисти които се занимават с ремонт на генератори си ги внасят специално... (ако разбират нещо от материята), в Испания пазара е по-голям и би следвало да намерите такива лагери без проблем...
          VPetrov.photography

Коментар

В железарията най вероятно са боклук. И ако пътуваш извън страната, риска не си струва, пък и разликатат в цената едва ли оправдава икономията, при положение че пак ще правиш ремонт. По добре си потърси някакви уж по маркови, но само и единствено при представителна фирма. Така може и да улучиш на качество. Иначе всеки производител на лагери ще ти ги даде без да се налага да чакаш повече от няколко минути. Достатъчно е да занесеш старите лагери.
            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
              Само да предупредя! Лагерите които стават за генератори нямат нищо общо със стандартните... Сложите ли такива които просто съвпадат по размер ще изкарат не повече от 10-на хиляди... Когато намерите размера който ви е необходим задължително искайте версията му предназначена за работа във високо оборотни машини... Примерно на SKF тези лагари са 3-4 пъти по скъпи от стандартните... В България понеже трудно се намират такива лагери разните специалисти които се занимават с ремонт на генератори си ги внасят специално... (ако разбират нещо от материята), в Испания пазара е по-голям и би следвало да намерите такива лагери без проблем...
              Точно това имам в пред вид!!! Все пак по номера на лагера би трябвало да се намери еквивалент. Но все пак да се има в пред вид, че SKF e най-копираната фирма. Затова и да се търсят само оторизирани магазини. Тоя свят съвсем се изврати.
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

благодаря за съветите
                имах намерение да ги сменя но се оказа че съм неподготвен на снимката с ротора се вижда средния лагер за там нямам такава фина скоба иначе скоби имам за една камара евро но точно за този лагер не съм си купил.
                но много скоро и това ще стане има и не са кой знае колко скъпи стига да стане.
                притесняваме че има една пластина или по точо шайба между бронзовите втулки и лагера който ако мушна скоба колкото и фина да е ще се деформира..
                да кажем че ако е деформирам е поизправям или махам изцяло след като имам само два лагера не
                сметнах че е добре смяна само на два при положение че има и трети който го нямам..
                ше го поръчам има и някакъв семерин там от задния край....
                за четките ги вкарах като казахте но с танка тел има едно каналче прекарах тела за да придържа четките и мушнах ротора много внимателно като се издарпва внимателно после тела
                и след ниаколко часа стана номера затова и се страхувам но след като един път съм го направил защо не и втори път...
                тук няма начин да няма специализирани магазини за лагери но все пак аз съм малко далеч от Мадрид и едно ходене ше ми утиде половин ден затова ми е по лесно да поръчам от сузуки..
                а и както казвате трябва да се внимава да е верният лагер за генератор което тук това ще бъде задача с много повишена трудност за някой продавачи а и не им се доверявам ама хич..
                не съм газил дълбоко във вода но генератора е високо горе точно пред решетките на предния капак
                и при миене с пароструйка което винаги правя се съмнявам че това е причината за поразите но дано да бъркам от скоро тази част на капака е мия с повишено внимание..
                поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение

Кой ти е казал че можеш да чуеш шума от тия разбити лагери?)))))))))) Без стетоскоп.
                  е тук вече ме замисли и сега се обърках ептен..
                  така поне двама човека които пипат и са в занаята
                  познати казаха че е от генератора даже и слушаха ама
                  с един удължител не с това което казваш не знам даже и за кво служи предполагам за по прецизно
                  диагностиране на подобни шумове..
                  както казах лагерите си имат луфт а и ролките като ги свалих също имат и то голям дори и при качен ремък усещам луфта а генератора като е зглобен почти не улавям луфта разглобиавам и всеки един лагер за себеси има и затова споменах за допустим..
                  ролките на ремака са две и двета са леш всяка една стрйва 200€ няма възможност за подмяна само на лагер нито от друга марка мам....ата им на тия дет мислят цените в сузуки..
                  поздрави

Коментар

Тия верно не са нормални(((
                    Виж сега. На лагерите ще има три или четири цифри и няколко букви. Едната сигурно ще е Z, и тя значи че са капсуловани. Ще трябва да спазиш обаче и другите. Уж че високооборотни. Но такова трябва да има във всеки приличен магазин за лагери.
                    А ролките ... Те могат ли да се свалят от стойките си? Щото и те по същество са бързи лагери, и целия им номер по заменяемостта е външния диаметър и канавките, ако ги имат. Така че по принцип трябва да станат всякакви.

Коментар

свалят се държат се на по един болт имат един лек улей в средата където ляга ремъка не знам ква е тази дяволия и са много леки лагер с този размер бая ше си тежи
                      изкаш да кажеш че место ролка слагам един лагер
                      който да е със същите размери и ако няма улей се прави на струг или изобщо не му правя и карам..
                      утре ше зема да разглобя резервния генератор
                      да огледам на спокойствие задния лагер..
                      а и едно измиване с кореслин няма да му навреди.
                      поздрави

Коментар

)) Всеки стругар ще те замери с лагера като му кажеш какво искаш Готовият лагер е твърд и чуплив като стъкло, на струга не може и да го надраскаш. Може само да счупиш ножа.
                        Не, те са направени по-сложно. Вътре има пластмасов пръстен, който играе демпфер на вибрациите. Виж дали не може да се разглоби. Но едва ли. Мислех си дали не може да си го туриш в джоба, и с него да търсиш от други кви да е коли, но на смислена цена.

Капсулованите лагери заводски са пълни със смазка. Така че може да извадиш капачката, да го измиеш и напълниш отново, но щом вече хлопа - няма смисъл. Нито да го вариш в масло или други народни лечения. Намери му буквите и треси железариите. Там СКФ, НГК, нам си кви още гъзари.

Коментар

така има напредък канал няма а има на оптегача а той е нов нямам ядове с него...
                          на ролката има лагер който има номер сигорно е набит......
                          от което следва да се търси лагера после преса да се смени но не знам дали изобщо е набит ии е едно цяло с роката....
                          снимах малко с камерата как ръмжи звяра
                          на ръка ролкита имат луфт но като се върти си върти нормално няма страни вибраци но шума не мога да хвана от къде е ..така че се правят и генератора и ролките
                          тази ролка трябва да е сваля да е огледам да няма някъв зегер от другия край като съм ги свалял гледах ама май повече на генератора обръшах внимение малко е кофти но нали трябав да запиша номера ако стане да може само лагера да се смени
                          ще е супер а то луфта си е имено от смия лагер..
                          поздрави

Коментар

ето и филмчето не се чува кои знае колко но се усеща как стъраже
                            http://video.tinypic.com/player.php?v=4ht15zo&s=1
                            поздрави

Коментар

тъкмо си паля колата да тръгвам и чувам едни свиренета едни скърцаниа е беше и време сега е втасах една такава ролка е 200€ а те са две

утре утивам на моргите да търся че 400€ ама хич не ми се виждат прилични за две боклучави ролки...
                              извадих страшен късмет че ремъка не беше излезнал на цяло и стана тъкмо като привършвах предницата с две думи си спестих ама много много големи главоболия.......

поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X