Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Горящи крушки!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Горящи крушки!!!

Купих си поредната стара Хонда XR 125...и 3 станаха вече. И понеже вече части имах за около седмица я подкарах (цилиндър, бутало,клапани и т.н.)

Обаче има неква драма с фаровете.
    Оригинално системата е 6 волтова с акумулатор (странен размер..не мога да намеря толкова малък), но специално дълги и къси светлини са на отделна намотка от статора (нерегулирана променливотокова). Понеже менюъл баш за тоя мотоциклет няма...купих крушка 6 В 25/25 Вата. Дългите изгоряха почти веднага,след 2 давания на газ и късите. Нова крушка 12В 35/35 вата....дългия изгоря, късия е още жив. На празен ход (1500-2000об/мин) има около 12 волта на тази бобина без товар...на около 4-5000об/мин минава 20 волта. Кво да правя...по-мощни 6 Волтови крушки ли...ба ли го?
    Последно редактирано от Andrei; 19-06-14, 23:09.

От: Горящи крушки!!!

По-скоро трябва да ограничиш повишаването на напрежението до по-приемлива стойност.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:wiring.jpg
Прегледи:1
Размер:33.8 КБ
ID:5594884

Моята схема май е втората...понеже регулатора ми е с 5 извода...маса,изправен плюс, двете идващи от статора бобини и ...

Коментар

Не може ли да сложиш 12 Волтови крушки???
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
          По-скоро трябва да ограничиш повишаването на напрежението до по-приемлива стойност.
          Е то все пак е работило някога и в тоя си вид...няма самодейности.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
            Не може ли да сложиш 12 Волтови крушки???
            Ако се зачете ще забележите, че втория опит е с 12 Волта 35/35 Вата...и пак тая..изгоре.

Коментар

https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j...03295203865635

Е за такова съоръжение става въпрос

http://rivetrestorations.com/wiring/...76-general.jpg

Това е доста близка до моята схема...абе всъщост не е.

Коментар

Аз не видях да се споменава в упътването, което прегледах, нищо за 6В система. Всичко, включително и батерията си е 12В.
                Из "Златния телец"

Коментар

Ако намериш някакъв акумулатор ще обира пулсациите, ама без - напрежението ще си скача колкото си иска.
                  Другото е да насадиш един регулатор да го ограничава до 14 поне...

Коментар

Всъщност за коя година става въпрос, щото изрових едно "виетнамско" ръководство за моделите от 79-87г. Може да го метна някъде за сваляне, но е на английски.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Ъ-ъ-ъ-ъ...акумулатора нема общо с фаровете...той най вероятно се грижи за мигачите, стопа, габарита, клаксона и подсветките. Фаровете са директно към бобината...нещо като осветителната бобина на Балканчето едно време. Като същата най-вероятно е конструирана под товар да дава от 8 до 16 Волта във зависимост от оборотите на двигателя. Обикновено с времето (това е мотор на 35-40 години) магнита отслабва или бобината 'прегаря' и капацитета и пада...но за първи път ми се случва да се увеличава ...дали крушки 6 волта 35/35 вата ше устискат. Все пак вече съм 10лв назад от опити.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                        Всъщност за коя година става въпрос, щото изрових едно "виетнамско" ръководство за моделите от 79-87г. Може да го метна някъде за сваляне, но е на английски.
                        Ми и аз не знам...рамата е с два амортисьора (доколкото знам хонда минават на про-линк окачване некъде към '81) , но пък двигателя е с ЦДИ запалване, а не с чукче като по-стария модел. Т.е. некъде около 80-та ще да е.

Коментар

Доста дълго се е правил тоя двигател и аз съдя по запалванията горе-долу за годините.

Най-старите са със чукче и центробежен регулатор на разпределителния вал и намотка
                          После идва първите ЦДИ-та, като чукчето е заменено с датчик/бобинка, но предварението остава механично...с центробежен регулатор
                          После идват с ЦДИ, но датчика е вече интегриран в магнета долу в картера и предварението вече е електронно (като това дето ми прати Менди)

Като секи период продължава поне 10-ина години

Коментар

С поздрави от братския виетнамски офроуд: https://www.dropbox.com/s/3r1wq9ytu9...L125manual.pdf
                            Из "Златния телец"

Коментар

Мерси много за усилието...ма го имам отдавна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X