Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Размисли за бензинова помпа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Размисли за бензинова помпа

Колеги..след днешната авантюра реших да си излея мъката и да получа форумна утеха По принцип съм от хората,които обичат каквото и да стане на път да намерят начин да "закърпят" положението до гаража и там да му мисля на спокойствие,НО!Днес ми се объркаха представите..Накратко филма е следния...
    Карам чудо на техниката Форд КА на прекрасен немски автобан,свирукам си и съм в превъзходно настроение, скорост около 100-120 км/ч и изведнъж усещам как педала на газта е до дъно натиснат,а колицата е забила нос и се движи по инерция...не след дълго бях вече в аварийната лента ококорен и започна да ме облива студена пот ... Не ми трябваше дълго да усетя,че бензиновата помпа ме е предала без бой ... при въртене на ключа не се чуваше.И до тук нищо кой знае колко фрапиращо..НО след като огледах бушоните и видях,че бушона на помпата е здрав реших все пак да не губя надежда и да се заиграя оглеждайки всички бушони дали има някой изгорял (мина ми през ум да е умрял някой "главен" към който е косвено вързана и помпата) уви ..всичките си бяха здрави.Разбира се пестях пробите,защото не исках да убивам акумулатора..тогава си оставах гаранция на пътя.След поредното бъзикане на бушоните чух заветния шум на помпата и разбира се колата заработи все едно нищо не е било.И тук започват въпросите:
    1)Почти не се е случвало колата да остане с по-малко от поне 1/3 резервоар с бензин и се съмнявам да е тръгнала да си заминава от това..
    2)Събота и неделя ще се заиграя да видя къде се намира горивния филтър на това чудо и въобще в какво състояние е..
    3)Заслушах се и се чува буквално "пищене" при работещ мотор..пищенето разбира се идва от помпата...признак ли е,че е пътник?
    4)Последен въпрос,но не на последно място по важност......Какво правим,ако помпата изгори на пътя и има ли някакъв вариант все пак да се приберем живо здраво,без да се надяваме на магия,че все пак помпата ще заработи отново ..( било то и за кратко...)

П.С.
    Извинявам се,ако има подобна тема,но вълнението ми е в повечко след стабилното освиркване от страна на засилени тираджии ...
    П.С. 2
    Всъщност сега се сетих и за друга подробност...При въртене на ключа без бушона на помпата се получаваше едно "закашляне" аха аха да запали..докато с бушона стартера си въртеше до откат,но нямаше и признак на запалване...

От: Размисли за бензинова помпа

Ако, умре помпата на пътя и всичко друго е наред имаш само един шанс.
    Хубава голяма тираджийска щанга - разбирай дълго и тежко желязо и няколко пъти дум, дум, дум по резервоара.
    В повечето случаи тръгва за малко .. колкото да се прибереш.

Другото е пътна помощ.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Благодаря за съвета колега.Преди малко огледах пак контактите на бушоните и всичко изглежда наред.ОБАЧЕ помпата определено е станала по-шумна и вероятно е пътник...друго,което ми направи впечатление е,че на празен ход студена се усеща едва доловимо претръпване от време на време...дали е възможно да има връзка с помпата?
      Свещите са БОШ сменяни преди по-малко от 3000 км.Кабелите изглеждат стока...
      Иначе колата се набира нормално,скорост от 160 км/ч по километраж успя да вдигне (реално са 150 и нещо ) мотора е 1.3 Ендура Е. С верига ...

Коментар

Шумната помпа означава ... Пътник към кофата, Но!
        Може да работи 100 км., но може и да работи и 30 000 ... божа работа.
        Започни от нея.
        Другото е да мериш реално какво е налягането отпред при дюзите, но не става на пътя и си иска инструменти.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Сменяй помпата. От износването има повишено триене което предизвиква по висока температура и затягане на помпата. Там където караш репатрака ще струва няколко Форд Ка...
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Благодаря за съветите колеги!Помпата ще се сменя,за да не стане както колегата Джамбазов спомена...

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Михайлов Преглед на мнение
              Благодаря за съветите колеги!Помпата ще се сменя,за да не стане както колегата Джамбазов спомена...
              Докато Я смените може да добавяте двутактово масло в бензина.

Коментар

Tова само за тази лимузина ли или може и на други? А и там може да не е съвсем здравословно.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Пълната синтетика хем си маже (помпа,дюзи,клапани),хем не пуши,а и си гори -А, бе три в едно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X