Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CDI запалване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• CDI запалване

Абе...преди време получих некои факсове от космоса и имам 2-3 двигателя от стари Хонди едноцилиндрови.

Последната поради ред причини и слагам китайско ЦДИ ,което си е менте на Хонда от 80-те години и е широко разпространено по секви видове скутери.

Проблема е ,че няма място при генератора за така наречената 'тригер бобинка' и за тва я сложих на разпределителния вал. Изработих един алуминиев ротор и му набих палец от стомана...ама заради намаления диаметър (магнета примерно е 110мм, а моят ротор е 40мм...ъглови скорости това онова) май сигнала е малко слаб...около 0,5В (измерено с мутицет с група за пиийк волтаж....един диод и кондензатор). Прерових интернет и немога да намеря точна информация за нивата на сигнала, ама се споменава поне 0,7 Волта и повече...на манивела...нали там като палне вече стига и до 10-12, което не е интересно. Прилагам схемата на ЦДИ-то (поне така пише из нета)....Та мове ли некой да погледне тригерната група и дали нещо не може да се направи...да се усили сигнала???

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GY6CDIs-Copy.jpg
Прегледи:1
Размер:64.9 КБ
ID:6057105

От: CDI запалване

Имам едно CDI от хонда ХЛ500 едбоцилиндрова '84-та.
    Прилича много на това дето е на снимката по-горе, ако мислиш че ще ти свърши работа ти го харизвам.

Коментар

С удоволствие събирам такива неща

Коментар

Сигнала трябва да е поне 0.7V за да отпуши транзистора Q2 с по-малко ядец.

Коментар

Напиши едно ЛС да знам къде да ти го изпратя.

Коментар

Начи толко не съм ритал мотор през живота си...цела седмица. Вече съм сигурен ,че с лоукик мога да отрежа 20 см дърво...Днес благодарение на колегата 'mendi' имаме запалване. Благодарности.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0624.jpg
Размер:99.7 КБ
ID:5588207Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0621.jpg
Размер:107.8 КБ
ID:5588208

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X