Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак за зарядните - преместена дискусия от обява за продажба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пак за зарядните - преместена дискусия от обява за продажба

Със здраве да си го ползва новият собственик - след като свалихте цената така технично, офертата наистина не беше за изпускане.
    По някаква причина обаче зарядните на Ctek ми вдъхват много по-голям респект.
    Остава само Явор да намери стотина левова оферта и за него, щото аз не можах
    Враг усраине

От: Продавам зарядно Bosch C7

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
    ...зарядните на Ctek ми вдъхват много по-голям респект.
    Те са си по-добри.

Коментар

От: Зарядно Bosch C7

Стига това да има някакво значение за зарядно на такъв тип акумулатори - да, по-добри са.
      И сори, объркал съм името/ника ти
      Враг усраине

Коментар

От: Продавам зарядно Bosch C7

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
        Със здраве да си го ползва новият собственик - след като свалихте цената така технично, офертата наистина не беше за изпускане.
        По някаква причина обаче зарядните на Ctek ми вдъхват много по-голям респект.
        Остава само Явор да намери стотина левова оферта и за него, щото аз не можах
        Понеже имам доста автомобили които зимата не ползвам отзивите от тези зарядни са следните говорим за бош-С3 и Ctek някакъв малък не помня модела само цената му беше над 180лв.
        С3 едно наистина глупаво зарядно всеки път когато спре тока след това то не започва да зарежда само защото трябва на ново да избереш програмата която искаш
        е нали съм го оставил да потдържа зимния сезон през ден ли да ходя да го наблюдавам.
        Общо взето положението е следното бях си забравил плафона пуснат след седмица влизам в колата ток никакъв меря с мултицета 2 волта
        слагам боша С3 след 24 часа зареждането още не е започнало защото боша не може да определи какъв е акумулатора за да го зарежда
        слагам ctek-a след 48 часа зареждането още не е започнало пак по същите причини.
        Слагам някакъв по стар и мощен бош който имам и не помня модела без функцйи но пак автоматичен пак зареждането не започва.
        Наакрая изрових от мазето някакво трансформаторно РУСКО зарядно и след 6 часа колата запали след 1 месец акумулатора заради падането до нула умря и го изхвърлих.
        Извода:бош С3, ctek стар бош и някакво с дисплей купувано от ли.... не успяха да ми заредят акумулатора и да доведат колата до запалване без значение на последствията за акумулатора накрая опираш до руснака.
        поздрави
        оставете поста видим за да знаят колегите за тази малка подробност за автоматичните зарядни.
        Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
        Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Още една особеност за някои интелЕгентни чарджъри, на които съм попадал:

При спиране на тока след това очакват да се избере режим и докато не се сетне не прави нищо.

Аз също обикновено ползвам зарядните за поддържащ режим и това е проблем.
          Зимата за моторите, лятото за колата.

Забравените плафони на колата и аз съм го играл не веднъж...
          Не твърдя на 100% че съм го вадил от напълно разредено състояние със Ctek-a но май последният път го вадих точно с MXS 5.
          Точно този модел си помни режима и винаги тръгва от последният в който е бил.
          Страхотна машинка, само да не беше една торба паре!

Иначе сумати години ползвам и едно, което съм си правил сам докато бачках в ДМЗ-то.
          Има автоматика за контрол на тока и нивото на напрежението, до което зарежда.
          Всичко аналогово и накрая фазово управление с 2 тиристора.
          Хубави времена! Време и материали в излишък, бех и муад та чоплехме часпром при всяка възможност...
          Са - дедов. В нагъзина или в базара има всичко ама няма тръпка!

Дано този Бош да се окаже добре работещ. Преди време като купувах ситека го гледах и него но нещо съм предубеден към марката.
          Пък и тези неща нямат сини и зелени варианти та човек да се ориентира на какво да заложи...

Но иначе си прав. Понякога е по-добре по-малко интелЕгентност... Повече работа се върши!
          Или поне е добре да има под ръка нещо елементарно, на което може да се разчита.

Враг усраине

Коментар

Момчета иска се четене, за да не допускате умните зарядни да са по-умни от вас това на шега. Иначе има си характеристика на заряд и работа на различните машинки, за да ги ползвате пълноценно хубаво е да се запознаете подробно с мануала, иначе резултата е в горните постове. Сега няма да обяснявам как зарежда трансформаторно зарядно и как тези но разликата е от земята до небето. Съответно трябва да се спазят някой елементарни условия и настройки за да има резултат, а не батерията в коша.

Коментар

Такаааа. За да е гадно:

Бош C3 и C7 са 2 или 3 варианта всяко, не се различават по название или външен вид, но последните варианти и на двете помнят настройките след спиране на тока, а предишните - не. Различават се по бошовския каталожен номер но далеч не всеки търговец ти казва кое точно ти продава.

Темата признавам, че трябва да се раздели.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                Момчета иска се четене, за да не допускате умните зарядни да са по-умни от вас това на шега. Иначе има си характеристика на заряд и работа на различните машинки, за да ги ползвате пълноценно хубаво е да се запознаете подробно с мануала, иначе резултата е в горните постове. Сега няма да обяснявам как зарежда трансформаторно зарядно и как тези но разликата е от земята до небето. Съответно трябва да се спазят някой елементарни условия и настройки за да има резултат, а не батерията в коша.
                Ето я инструкцията за работа с устройството http://avtozona33.com/ws/files/Bosch_C3_C7_BG.pdf
                В нея пише, че "почти напълно разредени" батерии се зареждат автоматично на импулсен режим и по никакъв начин не може да му влияеш. За мен думата "почти" не е на много техничен език, но явно така е преведено.

Отивам да тествам в гаража, кой е моя вариант. Мен да питаш, много от магазинерите са безхаберници и съм почти сигурен, че не са наясно какво точно продават. Просто производителят трябваше да смени модела, тъй като шантажа тръгва от тях.

п.п. Според мен темата трябва да се обедини с тази http://www.offroad-bulgaria.com/show...=162775&page=6
                Последно редактирано от Лъчезар; 25-04-14, 13:55.

Коментар

Винаги е добре да се хвърли по едно око на документацията но на тези конкретно не виждам както толкова има да им се чете?
                  Червена жица към +, черната към -, едно пуле за избор на режима, който е с иконки на всичкото отгоре и толкова...
                  Всичко само си прай

Съвсем не такова е положението с един Imax B6, който ползвам от време на време...
                  С т'ва всеки път ми е като за пръв път.
                  Имам чувството, че програмирВам като се наложи да го ползвам да му се не знае.
                  А гледам LiFe акумулатора на мотора да го зареждам през него заради балансният заряд на клетките.
                  Както и едно токи, което е с NiMH пакет от 4 елемента, които не се разглобят.
                  Ама всеки път си гледам в записките... Мъка голяма е и е другата крайност
                  Враг усраине

Коментар

Объркал съм я, имах предвид тази инструкция http://www.abt2001.bg/uploads/files/instr_C3-C7.pdf

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Такаааа. За да е гадно:

Бош C3 и C7 са 2 или 3 варианта всяко, не се различават по название или външен вид, но последните варианти и на двете помнят настройките след спиране на тока, а предишните - не. Различават се по бошовския каталожен номер но далеч не всеки търговец ти казва кое точно ти продава.
                      Тествах, оказа се, че помни режимите си на работа. При спиране на тока, както и при откачане на клема, след вкл отново, стартира програмата с която е работило до момента на комутацията.
                      Модела е С3 и има код на гърба 01899990314, произведено в PRC
                      . Купено преди година от Метро. Друго какво да напиша, че да не подхлъзват бъдещи купувачи.

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
                        Тествах, оказа се, че помни режимите си на работа. При спиране на тока, както и при откачане на клема, след вкл отново, стартира програмата с която е работило до момента на комутацията.
                        Модела е С3 и има код на гърба 01899990314, произведено в PRC
                        . Купено преди година от Метро. Друго какво да напиша, че да не подхлъзват бъдещи купувачи.
                        Бинго!

Честито!

Аз използвам едно лидълско устройство, което до оня ден не ми създаваше никакви проблеми. Обаче съседката си забравила ламбите на колата, и акумулатора, който свалих с удоволствие - съседката е бонбон..опс, отплеснах се..

та асс-то беше на 2 волта - труп - пълен труп

и зареждачката се опули - не става като за 6В асс, не става и като за разреден 12В асс.... след три включвания на устройствотото се осефери, позна, че асс е мрътвец, и почна да прави, каквото може..

Е, има Великден за акумулатора - воскресна като един Иисус..

Хубаво е да имаш доволна съседка..
                        Дори - много хубаво е

Коментар

Качи някоя снимка на тая комшийка, какво само се хвалиш

Тази година моя акумулатор права осем лазарника и тази вечер гушна букета. Цяла зима го чакам да го занеса на вторична, а той се държи ли, държи.
                          В момента го мъча на всички възможни програми на зарядното, но не вярвам да го реабилитирам.

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
                            Качи някоя снимка на тая комшийка, какво само се хвалиш
                            НЕ!!!
                            Мъжът и е интернетнограмотен!

И освен това си говорим за акумулаторни зареждачки, бре.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10003695_880_FR_neu_10.JPG
Прегледи:1
Размер:8.0 КБ
ID:5582784
                              Зареждам с това за 100 лева, вече 1,5 г.Стои постоянно включено към акумулатора /на мототиклета-14AH, но става и за колата ми- 72AH/.Има режим "зареждане", "поддръжка", има и режим "десулфатизация".
                              Saito ProCharger.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X