Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за ъпгрейд на алтернатор + AGM акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• въпрос за ъпгрейд на алтернатор + AGM акумулатор

Първоначално публикуван от j1v
    Здравей,
    ...
    Накратко искам да ъпгрейда тдс-а на рейнджа ми ( p38 ) с този алтернатор :

http://www.ebay.co.uk/itm/2514456655...84.m1438.l2649

и да мина на AGM акумулатор(и) . В момента съм с 2х105 Ah, но след няколко издънги и източване до дупка вече са фира.

Доколкото разбирам, този алтернатор е с някво модерно управление от ECU-то, смяташ ли, че има вариант да се елиминира или да се управлява коректно ( вкл. с допълнителен контролер )

Също така, подходящ ли е за AGM и ако не, какво е необходимо. Доколкото разбирам, AGM искат по-високо напрежение за зареждане

Благодаря предварително
    Първоначално публикуван от Ясен
    ...
    По същество:
    Всеки алтернатор може да бъде оставен без своя контролер и да се управлява външно. Не съм разглобявал такъв, не знам лесно ли е или трудно.
    АГМ-батериите имат нужда не просто от по-високо напрежение, а от температурни и времеви корекции на напрежението. В някои случаи може да се мине и без това, но тези случаи са почти изцяло в категорията "знам какво правя".

Но най-вече, и най-напред: за какво ти е всичко това? Някаква енергоемка апаратура ли разнасяш, лебедка, каравана? Или имаш особени навици в къмпирането?
    Първоначално публикуван от j1v
    430 A лебедка ( 12000 lbs) на 2700 кила джипка ...
    ...
    Имам подобен на твоя план за две от колите, само че цялата схема включва и малък соларен панел. Планът се движи бавно, разбира се.

Темата се премества от ЛС във Форума поради наличието на обществен интерес

От: въпрос за ъпгрейд на алтернатор + AGM акумулатор

Пишете малко повече за проекта.Поне на мен ми е интересно.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X