Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за дайхатсу гранд мув

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за дайхатсу гранд мув

Колеги става на въпрос за колата на баща ми,значи този проблем го прави досега няколко пъти, пали и гасне веднага.Колата е дайхатсу гранд мув 1.5 16 клапана.Първият път като се случи майсторите казаха имобилайзер,почна се запис на чип проверки и т.н. уж я оправиха и след един ден пак същото,отиде при друг майстор и тои казва датчик на хол.Взима се цяло делко и колата заработи,минават около три месеца и колата хоп пак същия проблем,но този път се оправи от само себеси минават около два месеца и днес пак същотото
    Така делкото с датчика отпада като вариант защото имахме съмнения че и старото си е наред и досега караше със старото.Проблема е че като извадя кабела от дистрибутурната капачка и завърти на стартер дава силна искра за няколко секунди и после е много слаба.В ауто дата няма инфо за диагностичната букса която е на колата а за някаква по нова.Знам че обясненията са ми малко трудни за разбиране,но ако някой може да помогне да пише или да остави тел за връзка или да се обади на 0896608408-Александър.
    Предварително изказвам благодарности на всички отзовали се.

От: Помощ за дайхатсу гранд мув

Едно от нещага което може да предизвиква това гаснене и е лесно да се елиминира - Датчика на маслото работи ли и на ниво ли е самото то ? (ако колата е с по-ниско ниво на маслото е възможно това да е причината - отчита че е без масло и гасне ) или ако колата е седи на наклон - пак същото.

Има ли изразена симптоматика - прави го когато е топла или студена .. да напишеш повечко параметри няма да са излишни .. явто проблема не е от вчера, та би трябвало да си натрупал впечатления.

Коментар

Симптомите и са караш спираш за малко и няма палене,след като истине пак си е така.Маслото е само с лампа няма за ниво и си работи.Лампата за чека започва да мига с код за грешка като направи този проблем,обаче в аутодата няма данни за този модел диагностичен куплунг а за друг,на този няма инфо как да се сложи мост и да се види грешката.Ако някой има инфо за диагностика с мостче на буксата и списък на кодовете за грешки нека ги сподели.

Коментар

Колеги засега на колата се установи,че при свалено делко и при въртене на ръка бавно,два равномерна и силна искра,при резко завъртане искрата става много слаба,ако някой има идея от какво може да прави този проблем нека го сподели.Ще съм много благодарен, ако някой ми даде телефона на г-н Джамбазов.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X