Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво се е случило в електроенергийната система на България на 13 март 1978

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво се е случило в електроенергийната система на България на 13 март 1978

Въпроса ми не е баш за тук, ама не знам къде е по подходящо да го сложа.

Търся информация какво точно и как се е случило в електроенергийната система на България на 13 март 1978 година. Информацията която имам засега е че е бил свързан мощен генератор който не е бил синхронизиран с мрежата, и цялата система се е била сринала за 2 часа.

Някой ако има по подробна информация за този случай ще се радвам да сподели.
    Ники

От: Какво се е случило в електроенергийната система на България на 13 март 1978

Няма ли в форума колеги дето са работили в енергетиката? Все нещичко би трябвало да си спомня някой.
    Ники

Коментар

Добре де, дай някакъв жокер,цяла България ли е останала без ток ,или? Какъв е бил този генератор?
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Спомням си, Кюстендил и околните села останаха без ток, и имаше гигантски фойерверки...трансформатор от подстанцията с размерите на локомотив се беше овъглил, буквално. Мислех, че е локална авария.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Едва ли някаква глупост в единя край на България може да срине цялата енергийна система .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Националната система се е сривала поне 2 пъти...от както я има в модерен вид. Мощен генератор, който да се включи асинхронно съм виждал (една от турбините на Чеира)...освен че се беше получило мини земетресение и се овъглиха разни релета (релета... релета колкото един нормален хладилник едното) други последствия за енергийната система нямаше.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X