Здравейте, колеги! Днеска бях на работа и ми звънна телефона. На баба колата не палела. Стигнах на местопрестъплението. Тя го включила към фабрично зарядно от един час. Отивам гледам амперметъра на зарядното. Брях, 12 ампера показва, а акумулатора е 62 амперчаса. Доколто имам познания трябва зарядното напрежение да 6 ампера в този случай. Лятото не падаше, ама със зимата. Изключих зарядното и взех мултицета и показа 12,5 волта. Викам с това напрежение ще рукне. Така и стана. Взех мултицета и почнах да мера. Без фарове и консуматори 14,3. С фарове 14,20 волта, а с парно 14,14 волта. Останах поразен, зареждането е в нормите. Колата се кара в градско, но при тези стойности трябва да го зарежда. Викам утечка, да ама не, или поне мултицета не ще да засече дори един милиампер. На таблото постоянно свети часовника, но мисля, че той е един диод. Следователно харчи около 20-30 милиампера. Но за 10 дни не може да падне акумулатора от диод. Акумулатора е необслужваем. Другото което си мисля е компресията. Все пак е дизел и като се сгъсти маслото, но не е щяло дори да завърти. Давайте идеи, че не знам какво да правя. Единственото, което измислих да и сглобя едни кабели за подаване на ток. Много съм объркан и просто не знам. От какво пада тоя акумулатор? Благодаря предварително!

Коментар