Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ с един акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ с един акумулатор

Здравейте, колеги! Днеска бях на работа и ми звънна телефона. На баба колата не палела. Стигнах на местопрестъплението. Тя го включила към фабрично зарядно от един час. Отивам гледам амперметъра на зарядното. Брях, 12 ампера показва, а акумулатора е 62 амперчаса. Доколто имам познания трябва зарядното напрежение да 6 ампера в този случай. Лятото не падаше, ама със зимата. Изключих зарядното и взех мултицета и показа 12,5 волта. Викам с това напрежение ще рукне. Така и стана. Взех мултицета и почнах да мера. Без фарове и консуматори 14,3. С фарове 14,20 волта, а с парно 14,14 волта. Останах поразен, зареждането е в нормите. Колата се кара в градско, но при тези стойности трябва да го зарежда. Викам утечка, да ама не, или поне мултицета не ще да засече дори един милиампер. На таблото постоянно свети часовника, но мисля, че той е един диод. Следователно харчи около 20-30 милиампера. Но за 10 дни не може да падне акумулатора от диод. Акумулатора е необслужваем. Другото което си мисля е компресията. Все пак е дизел и като се сгъсти маслото, но не е щяло дори да завърти. Давайте идеи, че не знам какво да правя. Единственото, което измислих да и сглобя едни кабели за подаване на ток. Много съм объркан и просто не знам. От какво пада тоя акумулатор? Благодаря предварително!

От: Помощ с един акумулатор

Да не е сдал акумулатора? Същите симптоми. Зарежда се но не държи ток повече от 1-2 часа
    Случи ми се преди 10 дена. Дори си купих алтернатор преди да премеря по-сериозно.
    Акумулатор Варта 85 Ач. Умря като циганин-без да боледува. От раз.
    Смених го и всичко се оправи.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Аларма имаш ли? Колко е годишен тоя акумулатор?
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Аларма има, но като е в гаража не се използва. А акумулатора е на 1 година. Утре ще откача радиото да видим. Но защо уреда ми не можа да хване тоя ток от диода си е загадка.

Коментар

Алармата, дори не включена, си харчи. Радиото също.

Коментар

Възможно ли е на часовника вместо диод да е малка крушка? И защо постоянно свети. Трябва да са включени фаровете. Днеска ще взема един милиамперметър, че на мултицета му нямям вяра.

Коментар

Ако ти не си я сменял със светодиод е напълно възможно. Предполагам, че часовника и радиото са монтирани при производството на колата. Ако са добавени в последствие, всякакво връзване е възможно.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Пичове да не ви стряскам ма няма такава кола която при добра батерия и без отечки по нея да не може да запали след седмица или 10 дни стоене,не е произведена още.

Модерните са жив организьм,все нещо работи по тях и все дьрпат по някой милиампер,старите пьк си стари,иска си караме поне ведньж на месец.Това всичко да му е в ред и да не пали след 10 дни.........има си проблем колата.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Аз как процедирам. При подобна драма меря с качествен уред. Ако есичко по кочината е наред като заряд и разход на ток "заспала" то акумулаторната батерия отива "на по-добро място".
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

А ако е над 5-6 годинки батерията не хвьрлям и мьки да меря,че шанса да е тя е бая дебел,сменям и стискам палци да не ми се наложи пак да меря.До момента работи.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Малко нова информация да дам. Утечката е 108 милиампера. Но е прекалено студено да я намера. Давайте идеи.

Коментар

Зареждаш го докрай, ако е обслужваем мериш плътността на електролита във всяка клетка. Ако не е обслужваем, изчакваш два часа, закачаш на товарна вилка, следиш показанията. Ако спокойно поддържа стандартният за него пусков ток за определено време, без да спадат показателите, значи проблемът не е в акумулатора.
                        Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
                          Малко нова информация да дам. Утечката е 108 милиампера. Но е прекалено студено да я намера. Давайте идеи.
                          При включен амперметър един по един вадиш бушоните и когато утечката изчезне разбираш в коя верига да търсиш проблема...Въпреки,че на Астрата отначало е толкова утечката и постоянно,свтят леко диодите на часовника с датата (преправях ги от крушки на диоди) и има някаква утечка,но ме мързеше да свалям наново и го оставих така,та до сега не съм имал проблеми..Акумулатора е 60АЧ Искра и не се знае от кога е защото с него купих колата...
                          Поздрави
                          Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
                            Автомобилите след 2000-и някоя си година имат ''комфорт'' функция, и черпят приблизително такъв ток до половин час (обикновено 15-20 минути) след изгасяне на двигателя. Та в този ред на мисли, ако си замерил консумирания ток веднага след като си изгасил двигателя, най вероятно това не е черпения ток в покой от автомобила.
                            Имал съм случай преди време акумулатор на една година (български) да умре внезапно от раз, без никакви симптоми(две мъртви клетки), та не е зле да си провериш и акумулатора при специалист.
                            „Свободата е скъпа, но си струва“

Коментар

60Ah не е ли малък за дизел... Какъв ти е двигателя?
                              А като се има предвид че подгревните свещи и те дърпат едни 15 - 20А и то преди да е завъртял стартера...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X