Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CR-V 2.0 странно поведение на алтернатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Honda CR-V 2.0 странно поведение на алтернатора

От скоро съм собственик на Honda CR-V 2.0/2007г и наблюдавам едно много странно поведение на алтернаторът: нощно време както си карам на фарове и в някакъв момент се включи консуматор/вентилатор, климатроник.../ се получава едно краткотрайно премигване на фаровете-хората отсреща си мислеха че им присвяткам . Естествено посетих електричар и се оказа че проблемът е в реле-регулатора, както и да е смених го с нов ... заместител на оригиналния-мобилтрон, но при него се получи следната аномалия, която според майсторчето е било нормално поведение за новите автомобили: при първоначално палене алтернаторът зарежда -14,25в, след като измина 5-6км напрежението започва да спада до 12,65в т.е. на практика продължавам да карам на акумулатор. Подавам газ до 2000-4000об няма промяна, като спаднат оборотите на около 650-700 .... изведнъж започва да зарежда т.е. напрежението се покачва до 14,1в. Напрежението е стабилно около 14,1-14,2в единствено при включени някакви консуматори фарове или климатроник. Изключа ли всичко .... имам някакви цикли 12,5-14,3в. Как съм установил всичко това .... карам постоянно включен мултимер в "джипката". Та ... това нормално поведение ли е или не .... според мен не е ... но все пак бих помолил някой колега със същия двигател да замери и сподели как се държи при него алтернаторът.

От: Honda CR-V 2.0 странно поведение на алтернатора

Ако колата не е с някъкъв модерен генератор като от сорта на новите мерцове дето се мери ток ан зареждане наакумулатора ,а е с регулатор дето следи само напрежението - това с пропадането не е нормално.
    Не го знам на таз хонда как е но например по немските коли повечто регулатори са нагласени да поддържат 14,2 В..естерствено то не баш толкова но например при включени наи различни консуматори да речм може д ападне на 13,5..
    но под 13 В когато работи мотора не би тябвало да спада- намери някои свестен електричар - и пак да повторя ако генератора ти е класически - ако е някава друга система- съответно ще иска друго лечение.
    И ако ме питш мене - не ползваи замянки - чат -пат се улучват , но повечето са си боклук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X