Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДАННИ ОТ БОРДОВИЯ КОМПЮТЪР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ДАННИ ОТ БОРДОВИЯ КОМПЮТЪР

Здравейте на всички във форума! в автомобила който управлявах до сега има борд компютър но той не показваше моментен разход ,среден и тн.. От скоро карам Тойота Хайлукс и там има б.комп който показва всички тези стойности + средна скорост ,компас и тн но интересуваме дали някой имя идея защо например като карам на скорост без газ -компа показва среден разход 25 -30 литра на 100 км !!! Друг момент когато карам примерно на 5-та скорост със 100 показва разход 6,7 л/100 км изключвам и почти веднага компа показва разход 99 литра това е при скорост по инерция около 100 а като почне да пада скороста например 70 -80 разхода който показва варира 70 -80 литра на 100 ..Пределно ми е ясно че това са неправилни показатели но ......това според мен оказва влияние и на данните за средния разход !! кажете и при вас ли борд компа показва така или трябва да ходя в сервиза на тойота да го регулират !!

От: ДАННИ ОТ БОРДОВИЯ КОМПЮТЪР

Вероятно датчика е дал фира.. Закачай за диагностика и ако има нужда сменяй.. Няма логика да показва такива цифри..

Коментар

Струва ми се прекалено рано за фира на тоя датчик !!! няма 15 дена от как колата е купена от автосалона на Тойота във Варна !!!
      нека и други колеги да напишат своето мнение по въпроса ..в събота ще ходя в сервиза да ми стегнат ръчната спирачка и искам да съм сигурен в това -дали датчика е развален или това са нормални цифри за моментен разход..

Коментар

+ 1 за Диагностика.При мен ТЛК120 показва 99 само когато е на място,защото няма л/час.

Коментар

При всички случаи това са неправилни показания и НЕЩО трябва да бъде оправено. Дали с регулиране, дали с препрограмиране или с подмяна - в сервиза да му мислят, щом колата е на 15 дни.

Не е зле да напишеш и каква е колата (модел, двигател и тн). Много помага, когато питаш за съвет.

Прилича на умрял датчик за моментна скорост или по-скоро неговият кабел. Друг възможен виновник е грешка в софтуера на борд-компютъра, заради която криво разчита данните за цикловите порции от компютъра на двигателя.

Коментар

Колата е Тойота Хайлукс 3.0 дизел !!! Вчера при едно дълго спускане (около 5 км ) реших да проверя какво ще покаже компа ако колата е само по инерция . Ресет на данните и със скорост 120 я пуснах надолу - моментен даде 99,9 а след 2-рия километър ми написа среден разход 30л на 100 при положение че е по инерция с 700 оборота/мин )))) а денс сутринта по същия път само че нагоре с 2500 оборота на 5-та -скорост 130 км/h моментен ми даде от 5,7-6,1 !!!

Коментар

Днес ходих в сервиза на Тойота да ми стегнат ръчната спирачка ..това го оправиха !!по въпроса с борд.компа въпроса остава не решен защото майстора който отговаря за електрониката бил в отпуск ..Но се появи нещо ново .Преди да я вкарат в сервиза казах на приемчика да проверят колелета дали някое не задържа..Защото като я пусна по инерция много бързо скоростта пада ! Провериха ги но като я пуснаха от подемника забелязах че предните колета са "затворени"-от тук всичко стана ясно -в понеделник или вторник сме на реглаж на предница

Коментар

Все едно чета за Лада Нива. Връщай им я да си я правят.

Това за сходимостта на колелата - имай предвид, че на подемника е едно, а като се натовари окачването - съвсем друго.

Коментар

Колега, по проблема на БК - виж да не би да си превключил БК и вместо да ти показва л/100км да ти показва км/л, MPG или нещо подобно...
                  Тойотите имат този обичай... Пренастройваше се отново чрез БК (натискане задържане на бутон или нещо подобно)...
                  Относно сходимостта - мери се при стандартно натоварване на автомобила (за предпочитане - на шофьорското място с водача, който най-често я управлява).
                  Просто автомобилните окачвания са достатъчно несъвършени конструктивно, та да си променят параметрите в зависимост от различното положение на носачи и т.н.
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

стига се вторачва в този моментен разход, и без това е само условен....... а за да ти покаже горе долу верен среден разход, трябва поне 100 км. а не едно нанадолнище........... засечи си колко ти харчи по метода пълно-пълно и се кефи на новата кола!

Коментар

Честно казано бордовия комп.го оставям да ми показва външната температура -просто ми беше интересно дали показанията относно разхода са правилни или не.А като се вземе в предвид и това ,че двигателя е нов сега харчи повече гориво..Тук четох разни мнения ,че след 10 000 километра двигателя ще се разработи напълно и тогава и разхода трябва да спадне малко и мощността ще е на 100%))))).. От 16 август до сега почти 2000 км навъртях и двигателя не съм го натискал повече от 3000 об/мин! Реглажа ще го правят те днес или утре ! Но в почивните дни случайно попаднах на информация относно интернет във всяка една нова Тойота купена от официален дилър ..слагали някъв рутер със сим-карта но там не пишеше кой плаща мобилния интернет!!! Дали от КАРКОМ дават служебна симка или от тях е само устройството а нета си го плащам аз -това ще го уточня малко по-късно днес ! Но интересно --- защо когато получавах колата никой нищо не спомена за тази промоция !!

Коментар

Провери ли дали показанието ти е л/100км?
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Всичко вече е в ред !!! среден разход ми дава 8-8.5 л/100( ако карам до 100 ) над 120 ми дава 14 -15 литра разход ....

Коментар

Колега дай повече инфо,да си полезен и на други.

Коментар

Първоначално публикуван от valyon Преглед на мнение
                              Колега дай повече инфо,да си полезен и на други.
                              Всичко си дойде на място -както беше предложил колегата да проверя БК на какво е поставен -беше км/л смених показанията ги като задържах бутона "INFO" цифрите започват да мигат и си избираш какво да ти показва .Почти му свикнах как да го карам с приличен разход

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X