Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бобини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бобини

Абе възтановявам едно старо Хонда СВ250G5 от '75-та....та оригиналните бобини са със залят високоволтов кабел (разпукан естествено). Искам да ги заменя...примерно с такива от нещо по съвременно. За съжаление тая хонда е с 2 чукчета (за всеки цилиндър) и имам бегли спомени, че бобина от електронно запалване, демек с комутатор, ни става за система с 'чукчета'....да/не???

От: Бобини

Бобини от Трабант няма ли да станат. Там системата е също с две чукчета и две бобини, само дето кабела е отделно.
    Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Явно 2 от ЧЗ ше свършат работа.

Коментар

Също става
        Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
          Абе възтановявам едно старо Хонда СВ250G5 от '75-та....та оригиналните бобини са със залят високоволтов кабел (разпукан естествено). Искам да ги заменя...примерно с такива от нещо по съвременно. За съжаление тая хонда е с 2 чукчета (за всеки цилиндър) и имам бегли спомени, че бобина от електронно запалване, демек с комутатор, ни става за система с 'чукчета'....да/не???
          чукчета и електроно също работи .....лично съм правил едно време такива неща даже и по Москвич ,Лада и т.н
          просто трябва да нагласиш сигнала, в зависимост от това какво иска електрониката - например на някои места ми се налагаше да инвертирам сигнала щото блокчето му трябваше напрежение за да ментне искра а не маса.
          Ако това е мотор и мотора ще въргаля високи обороти- погледни дали не може да се насади нещо безконтактно вместо чуковете и наковалните.

Електронното запалване е супер ,особено пък при много обороти- изпитано .

Коментар

Ако е от комутатор-не става.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X