Абе възтановявам едно старо Хонда СВ250G5 от '75-та....та оригиналните бобини са със залят високоволтов кабел (разпукан естествено). Искам да ги заменя...примерно с такива от нещо по съвременно. За съжаление тая хонда е с 2 чукчета (за всеки цилиндър) и имам бегли спомени, че бобина от електронно запалване, демек с комутатор, ни става за система с 'чукчета'....да/не???
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бобини
Свий
X
-
От: Бобини
Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнениеАбе възтановявам едно старо Хонда СВ250G5 от '75-та....та оригиналните бобини са със залят високоволтов кабел (разпукан естествено). Искам да ги заменя...примерно с такива от нещо по съвременно. За съжаление тая хонда е с 2 чукчета (за всеки цилиндър) и имам бегли спомени, че бобина от електронно запалване, демек с комутатор, ни става за система с 'чукчета'....да/не???
просто трябва да нагласиш сигнала, в зависимост от това какво иска електрониката - например на някои места ми се налагаше да инвертирам сигнала щото блокчето му трябваше напрежение за да ментне искра а не маса.
Ако това е мотор и мотора ще въргаля високи обороти- погледни дали не може да се насади нещо безконтактно вместо чуковете и наковалните.
Електронното запалване е супер ,особено пък при много обороти- изпитано .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар