Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LED бар - как да го свьржа???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• LED бар - как да го свьржа???

ЛЕД бар 240 вата или 80 диодчета по 3 вата,16 ампера на 12 волта,бачкало на 10-30 волта.

От него излизат 2 кабела,черен и червен / много смешно,толкова сьм на ТИ с токовете......... / и ми трябва да го подкарам или с 12 волтова пишка за запалка или директно сьс щитките да го щипкам на батерията.
    Запалките нещо над 15 ампера ич ги няма и май ще мина на щипчици и директно на батерията.

Вьпроса - какьв бушон,колко голям,кьде?Какво реле,колко голямо и кьде?Ще е добре да има и ключ та и за него вьпросите са сьщите.

Нещото сухо няма да стои та е добре и това да се вземе в предвид.Няма и да работи за по-кьсо време от цяла нощ.

Кое кьде и как се врьзва?
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

От: LED бар - как да го свьржа???

Бушона някъде по веригата. Където и да е. Последователно.
    Ключа също.
    Амперите за бушона стават 20, стават и 30, то ако стане нещо от което се пазиш с бушона-амперите ще са с много пъти повече.
    Запалката би трябвало да си има бушон, та ако вързваш там-не ти трябва друг.
    За 16 Ампера не ти трябва реле, има достатъчно здрави ключове които пускат такъв ток без грижи. Просто в магазина искаш ключ за тези ампери.
    Ако ти се играе-може да сложиш и реле, но не си струва заигравката.

Това с водоустойчивостта трябва да си го решиш сам, според своите изисквания и особеностите на лодката.
    Всички връзки по кабелите запоени, или кримпвани(според мен е по-добре със спойка), и добре изолирани.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не и от запалката!! Там контактната площ е много малка и ще нагори бързо.

Коментар

И поне 4мм2 кабели. По-добре и 6мм.

Коментар

Да допълня-с щипки не е добре, особено ако, пружинките им са по-меки.Най-добре е с кабелна обувка с дупка, и стегната с болт. Все някъде ще намериш постоянен плюс. Ако не-направо на клемата на акумулатора, ама е малко талибанско.За да свети трябва да спазиш поляритета. Ако не го спазиш не би трябвало да стане нищо лошо, просто няма да свети. Обикновено червения е на плюс, черния на минус.

Още допълнение-бушона е добре да е непосредствено след като вземаш плюса. Така с него ще предпазваш и от късо съединение от протрит плюсов кабел.

И още по отношение на релетата, щом не си наясно-такова се ползва, ако консумирания ток е твърде голям за да го пуснеш през ключ. От големите токове мястото на контакт се загрява, и пластмасите се стопяват. Получава се и нагаряне, и други нежелани ефекти.
          Затова се слага реле-то провежда доста по-голям ток, а ключа само го командва кога да се отвори и кога да затвори веригата. За по-голяма сигурност може да сложиш някакво, но по-добре е с някакъв по-як ключ. В магазините за електронни части трябва да има. Кажи на продавача, че ти трябва за 20 Ампера, така ще се презастраховаш.
          Ако решиш да слагаш реле-кажи, ще ти начертаем схемичка.
          Последно редактирано от Кольо; 31-05-13, 06:20.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Как се лови очиларка нали знаеш - сваляш и очилата и я ловиш като обикновенна.

Бе гледам,че идва с някакви кабелчета и контактчета и реленце някакво и бушонче,а и ключе.Тия явно нямат от яките,в морския магазин има каквото си пожелае човек,печките на 12 волта са ни директно на батериите та като гледам и това ще е така щом няма нищо триково по новите модели диоди.

Щипки ще е най-добре еле ако намеря от яките,най-ще ми е лесно да го закачам това.За всеки случай обаче пускам идеята и ако някьде бьркам свиркайте,че само пожар ми трябва.

Бушон за дьждовно

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11975869.jpg
Прегледи:1
Размер:118.6 КБ
ID:5488447

Ключ 35 ампера на 12 волта.

Име:270876.jpg
Размер:93.6 КБ
ID:5488448

А може и направо готов кабел с далаверките по него.

Име:8648917.jpg
Размер:81.3 КБ
ID:5488449

Утре го мятам и вечерта проби из квартала.

Някой ако има други идеи да свирка,че да не се отнасям в рязане цял ден.

А тенкю
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

При 12 V aмперите не могат да са под 20 за да изкарат 240W. Има си физични закони. Имай го предвид за жиците и бушона. Минимум (ама минимум) 2.5 кв.мм. и 30А.

Коментар

Къде ще го слагаш това чудо бре??
                На тавана на Мерца ли? ....

Иначе ... това което си показал на картинките е вярно. Директно от акумулатора.
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Да няма грешка в порядъците? Има 3W LED, но 80 броя от тях на пръчка ми се струват странни от практическа гледна точка за приложение в автомобил. Отделно 240W = 20A x 8h (цяла нощ!) = 160Ah. Това би трябвало да се използва само при запален автомобил с добър алтернатор.

Коментар

Бре к'ви автомобили бре, не знаете ли за к'во му трябва тоя бар, за лодкиииии.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Грешката е вярна,42 инча или както Краси се изрази 7 хя е дьлго / от нормалните,а сега да ви видим ......./ и си има 80 диода и по спецификация и по мое броене.Дават му да харчи 16 ампера,на някои други фирми им дават по 13 ма нещо не вярвам та показаните горе далаверки са по 30 ампера далаверката.

Светкахме си с едно което има 9 диода и ми беше лесно да си представя какво ще направи 9-10 пьти по-силен бар.Имаме и едно с 6 ма то свети колко да си представиш дьнера на който ще се насадиш.Мислех да взема 50 инча или 10 паламарки от малките / а пак мери сега колко е ........../ ма не ми се сьбира в сака.
                      Трябва ми за моторни лодки,да му го перна на носа и да следя в тьмницата за буйове и шамандурки обикновенно рибарски.Е ако видя някое дьрво няма да му се разсьрдя.Там имаме алтернатор който не забелязва дали сьм му качил 20 ампера или не,батериите като цяло са колко половин паркинг джипки,а мотора е с размер 3 перални АЕГ по 350-600-1000-1500 коня дизел.Това ако имам един алтернатор,ако са 4 да речем сьвсем не го мисля.Отделно имаме и малко генератори по над 12- 16- 20 -30 КВ бройката с малко зареждачки та мога да си монтирам е такива луни като тия долу на снимката.Тежат обаче,на това идеята му е да си го влача с мен.

Име:flat,550x550,075,f.jpg
Размер:81.1 КБ
ID:5488521

Ще го замеря колко дьрпа и ще видя дали има гнездо на запалка което да му издьржи на напьна,да свети пьк да не харчи не намерих.Тоя горе светка за да ги намери кьде са и за това ги е разчекнал така,на мен ми трябва да гледам точно пред мен какво е и ако има вьже с буйчета да ги бягам.

Някои си качват такива по джипките и има клипове какво прави 42 инча 240 вата бар.Каквото и да прави в гората и на полето при нас пак не е достатьчно.Ако и с това не виждам ще му сложа един 50 инчов под него,там вече на 100% захранването ще е от батерията.После ще ми трябва осветителен сак,ако имам и сак музика.............един да идва с гайдите и да я почваме.И да,свети цяла нощ и то ако не ни домьрзи да го изключим щото или студено или прьска,а копчето му вьн.Ако прьска една седмица си свети една седмица,на това ще му перка ключа вьтре,ше го правя с екстри един вид.

Баси.............

Красиииии,пусни им снимки майка,че ме мислят за луд.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Въобще не те мислим за луд, че ако натепаш некой убав дънер у темното, те тогава ще си ... мамата.

ПП. Към запалката няма да издаяни дълго, куплунзите дават фира, освен ако не намериш нешо лято, бакелитово или пък (ама надали) порцеланово.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Горе на джипка,долу в града мальк тест.Долния кьм 1.20 минута си показва как светка на един блок.Мамицата му ако не свети така,50 инча под него и после ако ще Колчо Слепеца да кара.

TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                            Въобще не те мислим за луд, че ако натепаш некой убав дънер у темното, те тогава ще си ... мамата.

ПП. Към запалката няма да издаяни дълго, куплунзите дават фира, освен ако не намериш нешо лято, бакелитово или пък (ама надали) порцеланово.
                            Там лесно,че се потьва бавно,имаш време да се наакаш от кеф,имаш малка лодка и време да я пускаш,имаш спасителен сал,неопренови костюми за оцеляване в ледена вода...........
                            На един мотор лодка като последната до Сиатьл ти трябва само едно вьже да го увиеш на вала,да спре мотора на кофти време и това може да се обьрне за секунди.По правило няма и да си бием камшика ако още плува та стоиш на нея докато не вирне крачолите,а тогава може да е кьсно.

Следващата след 2 дни е 2 мотора,но пьк 11 тончета цялата,вьрви с 40 километра в час ма пласмаската и като на сапунерка,а нацелим нещо,а го наврях в хладилника чак.Последната от вчера беше около 45 тона яко бичме ма пьк с един мотор само.Ни така ни иначе,рано или кьсно кьсмета няма да проиграе и ше си такова лампионите.В темата за Аляска,там имаме снимки на увьртян буй на единия мотор,не спря за мой кеф.На пьт за Хавай навихме една мрежа на ляв винт ма и там не спря,а бяхме в средата или около 2000 километра от най-близкото паве.

Гледам гнездата на запалките дьржали по 15 ампера та няма да ме огрее.Ще си направя обаче контакти с различен по размер уши та да става на всеки един електрически бар,батерия,котвена лебедка или контакт.То като не става за запалка и няма смисьл от релета щото няма триково по диодите / и никьде не пише да има и никой не казва да има / е лесно,ловим го като очиларка
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

ще им пусна аз не една ми повече снимки, само да зачакат малко.
                              Ето го долу светилото ... не е баш циганин със свещ, ма ... свети
                              Последно редактирано от Slick; 31-05-13, 18:08.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X