Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ограничаване мощността не елемент на Пелтие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ограничаване мощността не елемент на Пелтие

Имам няколко елемента на Пелтие 60W Imax=6A . Ползвам ги за охлаждащи елементи на хладилна чанта като допълнително охлаждам топлата страна с водно охлаждане от реката ( не повече от 10 градуса по Целзий ) . Проблема ми е , че при 6А забелязвам се горят доста често. Мисля си какво ли ще се получи ако намаля тока който консумират на 3А . Дайте идея как най опростено мога да го постигна

От: ограничаване мощността не елемент на Пелтие

Най-лесно - като свържеш последователно два.

Всъщност дай повече сведения - как ги захранваш, какво им гори

Коментар

Стандартно хората се чудят как да им повишат мощността, не вярвам твоите чак да успяват да заледят. Та не виждам реална нужда от намаляване на мощността им, те и без друго са маломощни. Проблемът е някъде другаде явно, за горенето думам.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Според мен най-добре е със ШИМ.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Може и по-лесно,но той и майсторът намекна за още някакъв проблем.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Ами чантата си работи само с един елемент захранен със захранване от компютър. Два радиатора с вентилаторите от някакви Атлони на 3000+ MHz. Между топлата страна и радиатора и има алуминиева плочка дебела 1.5мм в която съм пробил 4 отвора ф5мм. Във всеки край на отворите навих резба м6 . Пробих 8 гресьорки и ги навих в плочката. Свързах ги с маркучета за аквариум така, че водата да преминава през цялата плочка и с помпичка от фонтанче водата си циркулира ( единствения недостатък е , че чантата трябва да е близо до водата и да и се помогне с уста докато изхвърли вода от изхода после няма проблеми ) . Да спомена , че пелтието е изолирано добре и влага при него няма (защото в чантата се получава конденз , но в нея е само малка част от радиатора на студената част и вентилатора му ) . Предположих , че гори защото 48 часа нон стоп работи а нямам електроника която да го спира от време на време. Не ми се занимава да се заигравам с терморегулатор, затова си помислих , че ако му намаля тока на половина , елемента няма да е натоварен на 100% и няма да изгаря .
            На мисълта за това че 3А са достатъчни ми наведе една чанта която правя . Има опция 12-24V DC и 220V AC . Някой беше подал 220V там където трябва да са 12 и беше мазало едната платка но със смяна на един диод и 3 кондензатора и една избила пътека 12V част си сработи и в момента чантата работи за 220 още не съм гледал но ме мързи и си мисля да и добавя едно захранване от компютър имам още 3-4 под навеса . Та тази чанта е с два елемента по 36W или 3А свързани паралелно . Та аз не искам моята да замръзява искам като сложа всичко вътре замръзнало да знам че 4 дена ще е годно за консумация . Само за информация с 6А елемент чантата поддържа около 5 градуса дори когато не поставя замръзени неща в нея.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X