Да, казвам, че освен триенето на грешките имаш и другите екстри в движение. Но пак провери дали форда е EOBD съвместим, защото точно от 2004-та влиза този стандарт за дизеловите двигатели.
Как да проверя дали даден кабел е съвместим със моят автомобил,макар че си мисля че този дето ми трие грешките ползва ODBII кабел,който аз имам от Поло-то,останал! Да разбирам ли че ако буксата влиза,значи е тази?
Аз ти отговорих вече в предишните постове в темата, в документите, които вървят с колата ги пише тези неща. Също може и да потърсиш из интернет. Нямам време да потърся заради теб, поне в момента.
Дори и да не е съвместима, няма опасност за колата, а само няма да могат да се свържат и да четещ/триеш.
А защо не оставиш колата на мира, щом си работи не се опитвай да я "подобриш". В крайна сметка вероятно ще стигнеш пак до сервиз и вадене на пари, ама щом ти е мерак - той цена няма.
Не,не искам да я подобрявам! Както написах и по горе,при всяка намеса по колата,дори и смяна на крушка,и излизат грешки на компютъра,когато грешките се натрупат и колата не ми работи нормално докато не се изтрият!!! За това искам сам да си чистя грешките поне,нищо не искам да подобрявам,само да чистя грешки!
Макар че ми е интересно и да виждам в реално време какво се случва по колата,но само с наблюдение не вярвам да навредя на колата! За това питам къде да пипам и къде да не пипам когато работя със този софтуер!
Първо се уверяваш дали колата ти е ОБД 2 съвместима.
После взимаш едно такова: http://dx.com/p/obdii-bluetooth-car-...e-dc-12v-42825 или подобно. Идва за 2-3 седмици. Някви търговци ги продават и тук в България, но цената е минимум по две. С него си идва диск, на който има елементарен безплатен софтуер. Стига да четеш и триеш грешки и да наблюдаваш в реално време.
Ще си позволя да ти ползвам темата за един въпрос:
Може ли някой да препоръча някоя програма с малко повече възможности? Сега ползвам тази от диска(скантоол.нет), но нито може да изчертава графики, нито в безплатната и версията се поддържа Freeze Frame. Търся нещо вече изпробвано. Не тепърва да пробвам това и онова, докато открия топлата вода.
Коментар