Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатори за ел. количка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Акумулатори за ел. количка

Полу тракционни акумулатори agm 60ah колко време трябва да издържат? Количката почти не се движи през зимата а акумулаторите се изтощават бързо нямат и една година. Зареждат се до 12.9v с зарядното за количката то зарежда 5ампера в час 24v е.

От: акумулатори за ел количка

Може би се отнася за детска аку. кола?
    Тези за първоначално вграждане са евтини,за да е евтина и количката(всеки гледа цената),а и не се знае преди колко време е произведен акумулатора и има живот между 1 и 2,5год,но само ако периодично(примерно на 30-40 дни) се разрежда и после зарежда

Коментар

От: акумулатори за ел количка

Отнася се за ел инвалидна количка тя е с два акумулатора поу тракциони 60ah зареждат се до 12.9v а се изтощават бързо . Има ли разлика межди поу тягови и тягови акумулатори?

Коментар

От: Акумулатори за ел. количка

12.9 е малко. Трябва да се заредят поне до 14.2 - 14.4.

Коментар

Я дай модел на тия акумулатори. На Пенчо цифрите са вярни.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ето това немерих за аумулаторите http://www.monbat.com/articles.php?A...anguageCode=bg agm 60ah поу-тракциони. И това намерих в саи за ел инвалидни колички http://www.wheelchairdriver.com/Powe...attery-SOC.htm може да е за друг вид акумулатори.

Коментар

Точно така. И има разлика.
              Неизползването на акумулаторите ги поврежда.
              Сигурно ще е хубаво да замъкнеш цялата количка в МЕИ-то, там има един човек който може да ги свести ако е възможно, и да и сложи истински тягови. Занеси и зареждачката, може пък тя нещо да не е читава.
              О888-Ч5-7О-22, д-р Стоян Гишин.

Коментар

Каква е разлика между тяговя и поу тяговия ? Те пак се използват но по малко се движи през зимата. По принцип ел количката и трябват тягови акумулатори но не намерих и ми казаха че тяговите са само за електрокари и като незнаех че има разлика между тях. Тази фирма има ли саит?

Коментар

Полутяговите акумулатори имат по тънки плочи които са по леки и много по толерантни към претоварване (по малко се деформират) и увеличени вибрации и сътресения.

Твоите трябва да са полутягови.

едит:
                  Да, цифрите на Пенчо са верни но няма проблеми да ти излкючи и при 15V зарядното.

Когато продължително време не се използват акумулаторите се саморазреждат и сулфатизират което си е нормалния химичен процес чрез който работят, проблема започва когато не се вземат мерки за дозареждане и сулфатизацията стане едрокристална. в такава ситуация акумулатора е почти труп и е много трудно да се съживи.
                  Последно редактирано от old111; 30-03-13, 14:10.
                  Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X