Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с електроника на Audi A6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с електроника на Audi A6

Aудито е 2005та b6 quattro..
    Когато е включено радио, чейнджър, навигация или когато се правят някакви настройки по компютъра, през определен период от време, около 20 секунди, рестартира системата..Музиката рекъсва и изписва "empty cd".. Ако е в режим на навигация, след като рестартира, отива към настройки..
    Майстор каза, че евентуалноо усилвателя се прецакал, но пробвахме с друг и пак същото..
    Аз я закачам да и правя диагностика, но никакви грешки, чиста от всякъде..
    Някакви идеи?

От: Проблем с електроника на Audi A6

Диагностиката ще покаже ли грешки при процесора за комуникации. Тия диагностики вършат работа само с приставка за автоматичен ремонт. Не съм се интересувал, но мисля, някъде ще има информация какво диагностицира. После...Блокът за управление на комуникациите. Той се ремонтира със смяна. (на шофьора, на колата )
    Пробвай да го лишиш от напрежение за известно време.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      Диагностиката ще покаже ли грешки при процесора за комуникации.
      [/QUOTE=bojitch;2092470]Не, комуникират идеалано..
      Тия диагностики вършат работа само с приставка за автоматичен ремонт.
      Про се води и добре се спрявя..
      После...Блокът за управление на комуникациите. Той се ремонтира със смяна. (на шофьора, на колата )
      Шофьора е брат ми, НЕ познавам човек, който подържа автомобил повече от него..

Други идеи?

Коментар

Не че нещо ама питаш в грешния форум...има един такъв за Ауди...там ще ти помогнат мисля повече

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
          Не че нещо ама питаш в грешния форум...има един такъв за Ауди...там ще ти помогнат мисля повече
          Не е грешен..Този е най-големия автомобилен форум! Тук си имаме(според мен) доста сериозни познавачи на токовете..Дори и на по-напреднали технологии, които не присъстват в аудитата..
          Ясно, че там знаят болежките, но тук са решенията..

Коментар

Проверихте ли масата и 12В захранване на усилвателя и/или тенджера/навигацията - прилича на лош контакт някъде, това няма да ти излез като грешка.
            Акумулатора колко процента ти дава при диагностика?
            Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
            Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
              Проверихте ли масата и 12В захранване на усилвателя и/или тенджера/навигацията - прилича на лош контакт някъде, това няма да ти излез като грешка.
              Акумулатора колко процента ти дава при диагностика?
              Ще погледнем това..
              До сега, на диагностика, всичките автомобили ми дават 14,2-14v ток към компютъра.. Това ми праща 13,6 а с изгасени светлини 13,5..

Коментар

Близо си, закачи волтметър със стрелка и гледай, когато се рестартира дали пада напрежението. Трябва да го закачиш към захранването на проблемния модул, ако е това после тръгваш по веригата ....
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

-В кой момент се рестартва , положение покой или при работещ двигател, или в двата случая! -CAN комуникацията как е? На мен ми мирише на ликажни електролити в захранващият блок на устройството, по специално 5-те волта за процесора ?? - Това като идея, не сум на 100% сигурен, то нали знаеш от разстояние познават само врачките!
                  -"Залоствай" се с осцилоскопа в ръка и мери , кодочетевца няма да свърши никаква работа при този скрит дефект!

Коментар

Мерси за съвета, но в момента това е последното нещо, което ще се прави по аудито..
                    Преди два дни прехлопа бутало.. Едната дюза даде фира и хвърли масло през щеката..
                    Брата е бесен..

Коментар

Дай още малко подробности.
                      Проблемът изведнъж ли се появи или си е така откакто е купена колата.
                      Преди да се появи проблемът колата ходила ли е по сервизи и пипано ли е нещо по електрониката.
                      Проблемът постоянен ли е - може ли да се възпроизведе по всяко време.
                      При какви условия се появява - включен / изключен двигател, на празен ход или на обороти, при включени всички консуматори.
                      Проверка на всички конектори за предаване на данни - доста трудоемко занимание.
                      Може да се откачи радиото и чейнджъра - като се пипа по навигацията повтаря ли се проблемът (това за проблем по кабелите и конекторите на двете).
                      Като се рестартира как го вкарваш в нормален режим.
                      Има ли подозрения за проблем с бутоните за управление.
                      Съжалявам че е станало така с двигателя, дано го поправите с по-малко главоболия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X