Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем при DVD multi recorder

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем при DVD multi recorder

Здравейте колеги,двд записвачката на компа ми се предаде.Става въпрос за следното:Потрябва ми да видя един диск,натискам копченцето и лампичката само свети постоянно,казвам си ремаче сигурно и бъркам с кламерче за ръчно изваждане слагам диска и нищо не се случва.Рестартирах компа като записвачката си седеше отворена и се затвори сама.Разбрах,че има нещо гнило и я свалих и разглобих поогледах за лоши споики прекъснати лентови кабели и др.но всичко изглеждаше много добре.
    За сравнение отворих и цд-риидъра което е 2003г произведено в Малаизия(то си чете цд-та без проблем)При него забелязах,че като му се подаде захранване прави нещо като 'проверка' на оптиката смисъл местя го в някакво положение после като му подам захранване то се връща в първото и отделно оптиката се движи нагоре-надолу.Двд-то като му подам захранване не се случва нищо освен,че лазера святка 3 пъти и ако е било отворено се затваря.
    -помислих,че може би големия чип трябва да е за контролирането на моторчетата и за всеки случаи го презапоих - никаква разлика.
    Ето снимка колко интегрални схеми и прочие има в добрия стар цд четец

Малко снимки на предните панели:

Ето и един клип-извинете ме за лошото качество но го снимах с телефона(към средата като затварям цд-то почна да скърца-бях заклещил предния панел и не можеше да се затвори както трябва и за това зъбите ''превъртаха'')
    http://s1237.beta.photobucket.com/us...f0c0e.mp4.html
    Прикачени файлове
    Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

От: Странен проблем при DVD multi recorder

Като затвори би трябвало да завърти мотора на шпиндела(това което върти диска) и да светне лазера.
    Така проверява дали има диск.
    Според мен провери захранванията дали ги има, след което премести на ръка оптиката и виж дали ще я върне в начално положение като захраниш двд-то.

Коментар

От: Странен проблем при DVD multi recorder

Това с местенето го направих и не се мърда.Предполагам,че е моторче или чипа.Принципно имам друга записвачка и тази просто си поиграх с нея.Един приятел ми вика,че можело да си направиш лазерче от оптиката ама според мен е слаба за тази цел.
      Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X