Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблема със стрелката на температурата остава..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблема със стрелката на температурата остава..

Здравейте, отдавна имах проблем със парното и по-скоро със стрелката на температурата. Става въпрос за Форд Ескорт 92 бензин 1.8 ,105 кс. Днес смених термостата и сега вече парното е много горещо ( до преди това хладно). Стрелката все стоеше в началото на бялата граница,сега вече стои на края на бялата граница и от време на време мръдва по-нагоре но за кратко 10-15 секунди и пак се връща долу. Ходих на жичкаджии.. казаха ми от таблото е.Викам ок сваляй и да го правиме. (И понеже стрелката на бензина не работи) решиха от нея да свалят неква джаджа и да я сложат на стрелката за температурата. Обаче ядец... пак същото положение.Взеха 25 лв. и ми каза да взема от Италианеца друго табло и ще го смени безплатно,но все пак ми се мисли,че не е от таблото на( километража).Може ли да е датчика,защото е яко омаслен...?

От: Проблема със стрелката на температурата остава..

Кое точно от поведението на автомобила не приемаш за нормално?

Коментар

Ами поведението на автомобила е нормално. Но при нормално заграят двигател на 88-90 градуса,стрелката на температурата не мърда от бялата зона. На 2-3 пъти се качи малко по-нагоре и след това пак в бялата зона. Както казах и датчика за температурата е омаслен и то много,все едно никога не е сменян,дали може да е от това?

Коментар

Айде пак - кое точно е ненормалното?

Ако говориш за това, че стрелката мърда понякога нагоре, по-вероятно не е от датчика, а от въздух в охладителната уредба и/или неадекватна работа на електрическия вентилатор (примерно заради неговия датчик, който е на радиатора или на тръбите около него).

Коментар

Термостата ти отваря на друга температура. На този Форд уреда не е пропорционален. От единия край на бялото до другия са двадесетина градуса. Оригиналния термостат отваря 4мм преди края на бялото. Защо се занимаваш с глупости?
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X