Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аерометър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аерометър

Здравейте колеги искам да ви попитам от къде мога да си набавя този уред и има ли някакви по-специални методи на измерване на гъстотата на електролита?
    Знам,че трябва да е 1,28 при 25 градуса.
    Разгледах в един от големите вериги супермаркети и има за 3-4 лева та според вас биха ли мерили коректно?Също видях,че има и за антифриз и са идентични (аз не успях да ги различа) та какви са разликите?
    Поздрави
    Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

От: Ареометър

Че какво да им е. То е колбичка с тежести и шарена хартийка вътре.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ареометърът е уред за мерене на относително тегло. Измислил го е преди мнооооого години един мозък, казва се Дю Жарден. Показва числала от 1 нагоре, или от 1000 нагоре. Добър такъв струва 30-50 лв. и е дълъг около 30-40см. със съответните таблици можеш да мериш електролит, антифриз, алкохол и каквото се сетиш още. Всички данни се корегират към 20 гр.С. Продаваемите в търговските вериги са оразмерени за конкретно един компонент. По мое виждане нямаш нужда да мериш нищо, закупено от добро място.

Коментар

И нали знаеш че проверката на акумулатора НЕ се прави веднага след доливане на вода. Първо трябва да се мине поне един цикъл на зареждане и изразходване, за да се смеси добре водата с електролита. И чак тогава се мери. Ако това правиш де...

"По-сложните" модели ареометър имат и вътрешен термометър към тях. Тези мерят и включват скала за коригиране на измерването към температура 27С. При тях гледаш първо каква температура е отчетено, след това поглеждаш скалата на електролита каква цифра показва, и коригираш като вадиш или прибавяш точки в зависимост от разликата градуси до 27С. (в електролита НЕ се пъха метален термометър).

Самото измерване става като изтегляш малко електролит с пипетата, държиш вертикално, гледаш поплавъка доколко потъва и отчиташ по скалата.

Тегли се само колкото е необходимо от електролита, така че поплавъка да плува вътре без да се удря в "тавана" или "дъното".

При ареометрите с термометър специфичното е че се тегли няколко пъти, за да може термометъра да отчете температурата на електролита.

И не забравяй че боравиш с нещо в което има киселина.

Коментар

Благодаря за менията колеги ще са ми от полза.Изкам да си зема едно ареометърче понеже имам усилвател в колата и се случва музиката да свири повечко време на изгасен двигател.Трябва ми понеже имам няколко акумулатора единия е от старата блъсната кола и има теч но за 2-3 часа свирене на баса при около 10 градуса после си пали без проблем та искам да видя какво е състоянието на течащата клетка и дали да му имам доверие за зимата... а и си правя експерименти със зарядно-последно направих едно от траф тс180-2 (от телевизор електрон) с мощен изправител около 5А но трафа по незнайни причини даде на късо и почна да ми гори предпазители..както и да е отнесох се..Благодаря на всички за мненията отново.
          Поздрави
          Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
            Ареометърът е уред за мерене на относително тегло. Измислил го е преди мнооооого години един мозък, казва се Дю Жарден. Показва числала от 1 нагоре, или от 1000 нагоре...
            С ареометър може не само да се мери плътност над 1 (т.е. течности с по-голяма плътност от водата), но и под 1 (т.е. течности с по-малка плътност от водата). Във втория случай най-отгоре на скалата е 1, а надолу 0,ххх.

Съм колегата nbajani: със съответния евтин ареометър за 2-3 лв. може да се определи приблизително точката на замръзване на антифриз и зимна течност за чистачки. Това е много подходящо за "качествени" течности Made in EU или за откровените ментаци, и спестява много неприятности. Как ви се струва зимна течност за чистачки -32 градуса да кристализира при -8 градуса? Изпитал съм го, както и неудобството в такъв студ, в движение да си поливам стъклото отвън с друга течност. Затова вече сам си правя микстурата и я тествам с ареометъра (и фризера). Наличните по магазините евтини изделия са китайски с тясна епруветка, което затруднява правилното отчитане, защото поплавъка опира в стените на епруветката. Избягвам недостатъка като използвам подходяща стъклена лабораторна чаша.

Коментар

От: Аерометър

Купих преди 2-3 дни и не мери вярно ! От някакъв железарски магазин....Гледам по акумулаторджийниците използват същите !Късмет имам аз .....!
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Някой да оправи заглавието, че така излиза, че ще се мери въздух...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Има ги в Практикер, ползвам такъв от 2-3 години, върши работа.
                  Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

"Рефрактометър"
                    След като го "изядох" здраво и аз се сдобих с такова животно.
                    Струва си.
                    http://www.profi.bg/show_product.php?pr_num=866

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X