Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си направя "димер"?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да си направя "димер"?

Или регулатор на обороти но по- мощен от тези в магазина.
    Целта е да мога да свалям оборотите на машините почти до 0.
    Знам че има машини с регулатори но половината ми нямат такива.
    Най- мощният който намерих е около 500 вт.
    Стоков някакъв с усилен елемент (тиристор, семистор или квото там има вътре ) дали става?

П.П. Имам стабилизатор с "латер" 3квт на който му е прецакан механизма за регулиране и мога ръчно да свалям волтажа. Става ли него да го използвам или тези регулатори са на друг принцип и ще прецакам машините.
    Sent from my Nokia s fenerche

От: Как да си направя "димер"?

За какви машини става дума-монофазни или трифазни?
    За монофазни двигатели по магазините съм виждал за 20-25А, но само за колектортни мотори или активни товари. За асинхронен мотор ти трябва честотен регулатор. Виж в сайта на Електроинвент-по-евтини са от вносните. Дано не се приеме като реклама. Какво в крайна сметка искаш да постигнеш, може да поумуваме за решение?
    Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
      Целта е да мога да свалям оборотите на машините почти до 0.
      При ниски обороти въртящия момент на мотора намалява значително, също и охлаждането е мн.слабо. Внимавай да не прегрееш/изгориш някой мотор при пробите.
      Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Първоначално публикуван от l.m Преглед на мнение
        За какви машини става дума-монофазни или трифазни?
        За монофазни двигатели по магазините съм виждал за 20-25А, но само за колектортни мотори или активни товари. За асинхронен мотор ти трябва честотен регулатор. Виж в сайта на Електроинвент-по-евтини са от вносните. Дано не се приеме като реклама. Какво в крайна сметка искаш да постигнеш, може да поумуваме за решение?
        Монофазни- дрелка, шлайф, лентов шлайф ...
        За мощността и охлаждането знам и ще се внимава когато се работи.
        Видях един вграден в осветление на който пише 20- 25 А но също и така пише и 380VA max. ,което ме озадачи. Ако бодна в такъв големият ъглошлайф с 2000Вата какво ще стане? Тези дни мисля да се обзаведа и с настолно шмиргелче и основно за него ще се ползва регулатора.

Коментар

Дрелка, шлайф и др. от подобен вид са колекторни и регулаторът ще стане. Както и за големия флекс. На шмиргела, обаче не става. Моторът не е колекторен.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
            Дрелка, шлайф и др. от подобен вид са колекторни и регулаторът ще стане. Както и за големия флекс. На шмиргела, обаче не става. Моторът не е колекторен.
            За евтино китайче говоря. Дали имат навика да слагат асинхронни двигатели?

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
              За евтино китайче говоря. Дали имат навика да слагат асинхронни двигатели?
              Цената няма значение, и най-евтините са асинхронни-не съм виждал с колекторен. Ползвам в момента един на Панасоник за асинхронен-ако те интересува ще видя модела,

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X