Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прословутия Карбуратор 2ее .

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Прословутия Карбуратор 2ее .

    Здравейте
    Става дума за JETTA 1.6 1990 карбуратор прословутия 2ее.
    Не се връща авт. смукач, кара на автопилот на газ ,а на бензин мени от1000 2500 оборота . Това стана след спиране и неволно включих алармата при работещ двигател и започна да се чува чукане от пред от страната на волана След това вече забелязах промяна на оборотите.Проверих предпазител 17 но и с него и без него все тая .Има ли реле за смукача и някаква врьзка между алармата.
    Благодаря предварително.

  • #2
    От: Прословутия Карбуратор 2ее .

    Здравей, колега. И аз карам стар пасат 1.6 88г. , но карбуратора е 2Е3. При мен няма реле за автоматичния смукач. При теб може и да има, защото доколкото зная твоя карбуратор има връзка с компютър. Пробвай с разкачане на клемите на акумулатора, да се рестартира. Не си упоменал дали алармата ти има имобилайзер. Ето ти и един линк, където можеш да прочетеш полезна информация http://www.vwclub.bg/forum/index.php...feb0bae7dbe45d. Успех.

    Коментар


    • #3
      От: Прословутия Карбуратор 2ее .

      Сменяй карбуратора. Тоя си е приключение и без газова уредба. Ама ако все пак... http://www.samarinaa.narod.ru/2EE/2EE.html
      И без друго има към 5-6 карбуратора на тоя мотор(някои са с различни колектори).
      На тоя електронния карбуратор, смукача се ползва и вместо ускорителна помпа, дроселовите клапи се отварят с вакуум и двете, без да имат механична връзка с педала за газ(той е с потенциометър). Има и ламбда сонда. Дори мисля, че беше с два поплавъка за двете камери и с различни нива на горивото във всяка... Кому е нужно всичко това?! Хората които им разбират да ги регулират тия карбуратори се броят на пръсти за в столицата. Мой бивш даскал е един от малкото. Казва се Милчо Миленков, информация и контакти с него могат да се намерят в нета(само дизели карам и не ми се е налагало). Струва си да го потърсиш ако си от София и региона. Наистина си разбира от работата, а и е доста коректен човек. Ако е нещо малко, сигурно няма да ти вземе скъпо.
      Виж и във форума на Фолксваген, ама едва ли и там ще те посъветват нещо много по-различно. Най-много да препоръчат още някой свестен майстор.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

      Коментар


      • #4
        От: Прословутия Карбуратор 2ее .

        Благодаря ви за отговорите ви , изчетох що има от София до Магадан написано за този карбуратор .

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X