Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за Чз 350 6 волта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за Чз 350 6 волта

Здравейте от няколко дни имам нова придобивка ЧЗ 350 ама има малък проблем предишния собственик така е осакатил ел системата че пали и кара само на акумулатор махнеш ли го гасне горе долу се оправям с токовете ама нямам откаде да видя ел системата зада я възстановя да работи както трябва ако някой може дами каже как да вържа всичко на ново ще му бъда мн блаагодарен.

От: Помощ за Чз 350 6 волта

Aми то 6 волтовото ЧЗ оригинално си е така.Без акумулатор може да се кара само ако е вече запалило и се държи в оборот.Изтървеш ли го и гасне. И единствения начин да го запалиш без акумулатор е по много стръмен баир или с батерия от 4,5 волта.Но не успееш ли от първите две три ритания, батерията свършва и трябва нова!

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
      Aми то 6 волтовото ЧЗ оригинално си е така.Без акумулатор може да се кара само ако е вече запалило и се държи в оборот.Изтървеш ли го и гасне. И единствения начин да го запалиш без акумулатор е по много стръмен баир или с батерия от 4,5 волта.Но не успееш ли от първите две три ритания, батерията свършва и трябва нова!
      Да знам,че е така но не зарежда магнета махне ли се клемата на акомулатора гасне интересува ме как да вържа кабелите от акомулатора до релето за зареждането и на магнета. Аакомулатора е 6 ампера и стига само да отида на работа и обратно и започва да прекъсва ,че нему стига ток.

Коментар

А защо мислиш че не са вързани както трябва?Може да има проблем с релето . Очисти му контактите с пиличка или шкурка и ако пак не заработи го регулирай.Това се прави като се криви една пластина на която е закачена пружинката, за да започне да зарежда по-рано или по-късно(в оборотите).А за схема ... от мен е невъзможно-това с тези мотори беше преди 15 години. и вече не помня подробности.

Коментар

Тези мотори не са с магнет, а с динамо(още имам такъв и той е така), и за да запали трябва ток във възбудителната намотка в статора.Провери да не са износени четките, тогава също не зарежда и караш само на акумулатор.
          Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
          0887686779 Краси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X