Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водоустойчиви куплунзи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Водоустойчиви куплунзи

От известно време си търся водонепропуслкиви куплунзи за колата.
    На места под колата някой от фабричните са се повредили и имат нужда от промяна.
    Добавянето на нови кабели извън купето също е нещо което изисква такива куплунзи.

За съжаление, не намирам никъде такива които да бъдат едновременно водоустойчиви и здрави.
    Т.е. до момента съм намерил или само водоустойчиви, или само със здраво захващане.

Проверих какво предлагат Comet, търсих и в няколко магазина за ел. елементи.

Единственото което намерих беше за BNC кабели
    One Planet, One Internet!
    We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

От: Водоустойчиви куплунзи

Ползвам конектори от няколко фирми - SEACON, Subconn, Lumberg, Gisma Steckverbinder, Souriau conn tech.

Имат и за сериозни подводни, подземни, корабни и др. системи, с много здрави конструкции, за всякакви професионални нужди.
    Show must go on!
    LZ1VES

Коментар

Обаче цените са безсмислени.
      От десет години търся ...

Коментар

Защо да са безмислени? Има куплунги, в зависимост от класа, започващи от 20-30 долара и нагоре. Това са качествени елементи, много здрави и работят с години в много агресивна среда.
        Ако приложението им е безсмислено в автомобили, съм съгласен.
        Show must go on!
        LZ1VES

Коментар

При такава цена е безсмислено. Това е просто консуматив, комплекта не може да струва колкото колата.
          Тия отдолу ще ги одере някой камък, тия вътре ще ги строши някой клон като смачка ламарините, останалите сам ще трябва да отрежа, като се окаже че пак не съм го измислил като хората, и трябва да местя нещо. Пък всичките са за еднократна употреба. Нулево решение.

Коментар

Колеги, евтините и хубавите неща са в различни магазини. Ако ви трябват - дадох информация кои стават. Ако не ви трябват - гроздето е кисело.
            Show must go on!
            LZ1VES

Коментар

Трябват. И бензин трябва. Но бензин по 10 лева литъра вече не е гориво, а парфюм. Не става дума за хубаво - евтино, става дума за смислено използваемо. А то аз например имам кранче от кабинното отопление на МИГ-19, и също не е скъпо, 4 000 долара. Да го препоръчаме за парното на ладите, при тях това е слабо място.

Нямам решение. Опитвах с разни силикони и прочее херметици - нищо не става. След три дена, или първия студ/жега - по-добре без тях, че поне съхне по-бързо, и не задържа прах. Пробвах с едновремешните военни куплунзи - нищо общо идеологически като елементна база. Освен дето скрападжиите обраха и тях. Стигнах до там, че просто разпилях инсталацията по военната идеология, побордно, и набутах прекъсвачи във всички вериги. Каквото и да започне да се лигави - просто го изключвам, като кацнем - ще се оправяме. Но при мене всичко е конструктор, за нормална кола не става.
              Последно редактирано от Стефан; 11-03-12, 21:21.

Коментар

Веско, много ти благодаря! А можеш ли да ме насочиш към магазин.

Стефане, кое е по-безмислено, да ми стой ABS-а закъчен със свинска упашка или да дам 30$ и да знам, че няма да ме изненада неприятно точно в момента в който ми трябва.
                Разбирам, че живеем в България и пари за хляб понякога трудно се намират. Но животът ни е ценен и много по-важен от това да намериш някакъв "безмислен" куплунг който може да направи голяма разлика.
                We Are All Connected!

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
                  Разбирам, че живеем в България и пари за хляб понякога трудно се намират. Но животът ни е ценен и много по-важен от това да намериш някакъв "безмислен" куплунг който може да направи голяма разлика.
                  Аз бих заложил на спойки и изолация с Бишоп. Стига, да не се налагат интервенции, по две на ден.

Коментар

В моя случай, съм сметнал, че най-добре ще е ако просто си взема правилните куплунзи и подменя дефектните.

Бюджетното решение винаги може да бъде една спойка и малко смола... Ако исках това, нямаше да питам за купунзи
                    We Are All Connected!

Коментар

Поръчват се основно онлайн - има различни електронни магазини както в Америка, така и в UK, Германия и др. Първо проучи по фирмените каталози какво точно ти трябва.
                      Може би във Варна има фирми, които доставят и сервизират морската електроника, но аз не ги знам всичките.
                      Сещам се само за една, ще ти пратя координатите на лични.
                      Show must go on!
                      LZ1VES

Коментар

Трудна работа са тези конектори, за които е писал Веско. Аз търсих такива из България, не успях. Само отвън, с доставка. Понякога ползвам конекторите на датчиците за еърбега, почти всички са херметични(аналогични на един модел на Subcon). Снадките ги правя с термошлаух с лепило на 3М. И те стават херметични. На Паджерото конекторите също са херметични. За всеки случай ги пълня със силиконова грес.
                        I get High by going Down

Коментар

Защо не опиташ със здрави куплунзи, а да ги изолираш с термосвиваем шлаух. Има такъв дзвер, виждал съм го преди доста години в завод за корабна радиоелетроника със специално предназначение предполагам, че вече се продава свободно. Такъв шлаух, след като го нагрееш се свива и приема формата на кабела или куплунга който изолира и мисля, че изолира доста добре от външни влияния, а и винаги може да се смени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X