Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с акумулатор (и)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с акумулатор (и)

Здравейте,

Значи въпроса ми е следния.
    Ако колата се кара рядко,на 10 дни и се минават 20 ина километра за колко време
    акумулатора би се скапал.
    Има аларма.
    Акумулатора е на една година - Optima RedTop и това е вторият който се скапва за една година.
    Смениха ми го гаранционно.
    Алтернатора е сменен,зарежда 14.2.
    "Отечеки" няма ,според тест в препоръчан сервиз.
    Лятото колата се кара, но зимните месеци не.
    Колко време е необходимо да се изтощи напълно зареден акумулатор от консумацията на алармата?
    Питам защото получих 3 различни отговора -1 седмица,1 месец ,1 година.

Ще бъда благодарен за отговор.

От: Проблем с акумулатор (и)

Здравей някъде по спомени е 1% разряд на ден и имаше значение на топло или студено се съхранява акумулатора. Виж сигурно имаш СД или радио или може би електрическа антена, която да има малка , но достатъчна консумация ток.

Коментар

Зависи от алармата и другите зловредни консуматори. Може да го източват и за 1 седмица, може и за половин година. Това се измерва.

Коментар

Да ,има сериозна музикална уредба. 3 усилвателя, кондензатор,два суба...1500 вата реална мощ,но според хората монтирали системата след като е свален панела,няма консумация.
        Електрическа антена,няма.
        Автомобила е Toyota Highlander ако има значение в случая.

Коментар

До днеска вечерта можех да ти кажа, сега не знам.
          Цял следобед е стоял на студа с изцъклени дълги светлини тъкмо след 20 километра каране и десет пускания на мотора, призля ми като знам че е триста кинта. Хубаво, ама не се и замисли като му показах ключа, завъртя по-весело от гадна сутрин. Това понеже не е изстинал той самия.
          100 Ач. Тайната е че не е прост стартерен, ами стартерно - тягов. Тия фарове не ги е и забелязал. Един човек в МЕИ-то ги продава.
          Веднъж му изпих мозъка де. Цял месец не го карах в лют студ, ама по два пъти седмично давах ток на един съсед. Накрая и аз не запалих, та Филип щеше да се пръсне от гордост че Нивата може да даде ток на УАЗа)
          Оптимата в никой случай не я оставяй дълбоко разредена, еле па в студа. Гела ще стане на водица като сняг на припек, за секунди, веднага щом опиташ да го напънеш.

Коментар

theslavbg,просто откачвай едната клема когато стои без да се кара.Нов банер 100 ah. го сваля до невъзможност да запали за около 6 месеца,има аларма,касетофон,комфорт модул за стъклата...Лек автомобил за около месец и половина,занимавал съм се с автоелектроника няколко години и опита казва че започнат ли колегите да слагат примерно аларма на лек автомобил със светнати плафони и три четири опита за палене на стартер акумулатора трябва да издържи около 2 часа,тези които немогат ги опредупреждаваме че скоро ще сменят батерия....просто опит !
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X