Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Осцилоскоп за PC

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Осцилоскоп за PC

Да отворя една скоба. Претендиращите да са осцилоскопи малки джаджи приличащи на мобилен телефон. като оригинална идея не са китайски. И двата са "опен сорс" и има публикувани схеми, компилиран фърмуер и сорсове. Предлагат се и готови изделия.

Друг е въпросът, че "бай китай" не се е сдържал да пусне в масово производство въпросните изделия.

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
    Цената,цената....., иначе да, така е.
    Съгласен съм, но има една подробност. Версията "quad" идва по-богато оборудвана - с 2 или 4 сонди. А те си струват някакви пари...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Яснооо,ще се чакат по-добри финансови времена за такава покупка.
      При положение че диагностиката все още ми е хоби не е оправдано да залитам толкова.
      Нека темата си се развива,сигурен съм че е полезна на доста хора.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

http://www.dealextreme.com/p/ds-203-...lloscope-65990
        Разгледай това мисля че за автомобила е прекрасно решение а и отпада опасноста да убиеш електрониката с някое потенциалче.
        А за съотношението цена възможности , но за съжаление нямам опит с него!

Едит:
        Поразгледай и другите има и по евтини решения.
        Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Или това
          http://www.ebay.com/itm/Newest-arriv...item4162d09e65
          LZ5ZI qth HASKOVO
          Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Последните 2 са братчета близнаци и са еднакви с предложените по-горе. Ибейското предложение е много добро като цена...

Редакция:
            Ибейското предложение е новата версия - с масивен алуминиев корпус.

И коментаторите...

Коментар

Най добре е това:
              http://www.ebay.com/itm/Handheld-10M...ht_1431wt_1396

Или това:
              http://www.ebay.com/itm/Uni-T-UT81B-...ht_4488wt_1163

Поне ще си има мултиметър и елементарен осцилоскоп със сравнително добри възможности. И ще е удобно за работа с коли.

Може и такова:
              http://www.ebay.com/itm/200MHz-Hand-...#ht_5232wt_905

Но това вече е в друг ценови клас.

Коментар

Може ли това малкото да се гледа на монитора - неговият, екран е много малък? И къде има повече за този проект за да си го направим сами?
                Няма нужда да е с висока честота, но два канала, тригер между каналите, добър дисплей и запаметяване са задължителни неща.

Коментар

По-горе съм дал линк. Ето и още по-конкретно.

И коментаторите...

Коментар

Че е стара, е стара темата, ама да не отварям нова..
                    Та питането ми е, какъв да е осцилоскопа, бюджет до към 200-250-60 лева, като канали 2 минимум ме устройват, ще се ползва само за диагностика.
                    Гледам тук един на Хантек модел 1008Ц, но има чак 8 канала, което ми е бая, но това не е проблем, има даже някои благинки, таман за тази работа, дето ще ми трябва, колко са истински не се знае много, ЦЪК
                    Гледах и в един друг сайт, имат достa по-опростен с 1 канал, на същата цена ЦЪК
                    Та, да препоръчате някой, друг и в този диапазон, ако имате наблюдения Мерси предварително
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Цитирания в предното мнение едноканален върши чудесна работа,нашенска разработка е и работи много добре, играта с високото напрежение често води до тЪнка струйка дим от хардуера и преселението му във вечните ловни полета.Има база данни за еталонни графики ( Waveforms ) което много помага.Уреда е насочен към целта автомобилната диагностика.
                      Персонален поздрав за всички в народното събрание /Господ да ви убие,Аллах да ви вземе,Чумата да ви тръшне,Синовете ви зетьове да ви доведат.АМИН/

Коментар

Да, запознат съм с разработката, затова се спрях и на него, понеже и софтуера, май поддържа български и е доста ергономичен, гаранция си има и ми е почти фаворит, за сега За еталоните съм съгласен
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

С това нещо ще премериш всички датчици по автомобила без никакви проблеми,за високото напрежение от 2 години имам разумно решение http://www.gtc.ca/EN/TA500_EN.html зор ми беше докато го довлека от канада,но всеки $ даден си заслужава поне икономисах много време за диагностика и поразени дъна на компютри, а can и кабели за ниско с това http://www.amazon.com/GTC-FF310-Circ...gy_auto_text_z икономисва доста от миньорството в инсталацията на автомобила
                          Последно редактирано от dodo_x; 07-10-15, 22:07. Причина: допълване
                          Персонален поздрав за всички в народното събрание /Господ да ви убие,Аллах да ви вземе,Чумата да ви тръшне,Синовете ви зетьове да ви доведат.АМИН/

Коментар

Това второто е адски удобно и приложимо Мерси колега за информацията, трябва да черпя
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X