Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стробоскоп.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стробоскоп.

Пита за ток- #55.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Ето една схема на стробоскоп останала от онези години когато се занимавах с автоматика и телемеханика и през свободното време побутвах по някоя кола.Покрай ремонтите имах нужда от такава джажа и бях решел да я налепя тъкмо аха да почна/а пък то какви елементи само и развалихме една светкавица/ и ми подариха един американски и към него оборотомер и всичко остана само като идея.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Scan0001.jpg
Прегледи:1
Размер:153.0 КБ
ID:5551678Може и да върши работа ако се съди по думите на написалия статията.

Коментар

Мерси за схемата, гледах ги такива, но не искам да е 220В, а да е директно 12В, от акумулатора
        Утре ще мина да си купя и ценера и да видя в какво ще ги набутам... Имах идея едно фенерче, да му надупча рефлектора и да забия 3те диоди от запалките Или пък да купя други диоди ??
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
          Мерси за схемата, гледах ги такива, но не искам да е 220В, а да е директно 12В, от акумулатора
          Утре ще мина да си купя и ценера и да видя в какво ще ги набутам... Имах идея едно фенерче, да му надупча рефлектора и да забия 3те диоди от запалките Или пък да купя други диоди ??
          3 диода от запалка категорично няма да са достатъчни. Виж 30 може и да е малко по-добре.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Този който ми подариха е на 12V.
            И аз не съм във възторг от тези на 220v претрепвате за едно чудо.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              3 диода от запалка категорично няма да са достатъчни. Виж 30 може и да е малко по-добре.
              Ами какви, колко да сложа ?
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

От магазина, най-ярките. Аз бих сложил поне 20-ина, ако са от обикновените (същия корпус като на тия от запалките). Тия от запалките са брак на брака на брака.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  От магазина, най-ярките. Аз бих сложил поне 20-ина, ако са от обикновените (същия корпус като на тия от запалките). Тия от запалките са брак на брака на брака.
                  Ами ще видя да купя и 20 броя утре, от най-ярките...
                  Има и едни "луни", с по 10-на, 15, та си светят и през деня доволно/банята е с такива/, тях има ли начин да ги приспособим, че 20 диода, кой знае къде ще ги вкарвам
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Не знам дали има начин. Зависи как са реализирани.

20 диода са ти "петно" с размери 2x2.5 сантиметра. Айде, сложи го 3 x 2.5. Какъв е проблема?

ПП: ПРЕДИ да купуваш диоди, пробвай го с тия от запалките. Първо го нагласи въобще да мига, пък после мисли за повече диоди.

Коментар

Какво има да му гласи на мигането? Тръгва си одма Последно ползвах диодите, барабар с рефлектора от китайски челник. Даже набутах в корпуса му останалите елементи. Работеше, докато перката на вентилатора, не го попиля из гаража.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Съветвате го да са от най-ярките, ама знаете ли кави цени се заформят тогава? И ако са действително те, за какво са му няколко при това положение?
                        Един бърз поглед в Комет, ще внесе известна яснота.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                          Съветвате го да са от най-ярките, ама знаете ли кави цени се заформят тогава? И ако са действително те, за какво са му няколко при това положение?
                          Един бърз поглед в Комет, ще внесе известна яснота.
                          Еми в Комет най-ярките 5 милиметрови са 50 стотинки бройката. 20 ще стигнат, значи = 10 кинта. Даже и 10 ще стигнат, май.

Коментар

Готов китайски фенер е доста по-малко, а и защо трябва с тези много и малки диоди.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

В Комет има диоди за осветление по 20 и повече лева вече, И светят като прожектори. Има и оптики за някои от тях.
                              Но това няма значение, въпроса е че има достатъчен избор, и нещо средно по мощност сигурно ще свърши работа.
                              Ако 20000mcd от тия върши работа, добре. Ако не, ще трябват от осветителните.
                              Последно редактирано от Peppy; 08-01-14, 22:58. Причина: Търговски линк

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                                В Комет има диоди за осветление по 20 и повече лева вече, И светят като прожектори. Има и оптики за някои от тях.
                                Но това няма значение, въпроса е че има достатъчен избор, и нещо средно по мощност сигурно ще свърши работа.
                                Ако 20000mcd от тия върши работа, добре. Ако не, ще трябват от осветителните.
                                То всичко е вариант. Простите ги има във всеки магазин, та затова. Имат си "оптика", дето свети на 15 градуса и се връзват с клещите. Не са капризни на волтажи, тоци и т.н., а в случая може да ги изпържи поне двойно на дадения ток - дютито им е мижаво и ще даянят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X