Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със смущения в субуфера bmw e34

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със смущения в субуфера bmw e34

Привет , моля ви за помощ:
    Както в повечето случаи сигурно ще кажете, че има вече много по темата, но буквално не намирам никакво решение
    Колата ми е бмв е34 (акумулатора е под задната седалка), плейър Pioneer deh4000UB, усилвател boshmann XR-222 2-канален, туба Legacy 10" - други подробности предполагам не са от значение. Всичко както трябва - от радиото 2 сигнала и remote, + директно от акумулатора, маса за купето, добре хваната. Пускам - лек брум. При пускане на аварийки, задействане на ел. стъкла и каквото и да било електронно - чува се в суб-а. Паля двигателя - високочестотен шум, който се мени с оборотите. Пробвах всичко, което ми дойде на ума - масата направо за акумулатора - не. Сигналните кабели от другата страна на купето - не. Чинчовете вкарани само до сигнала, изолирана периферия - не! При извадени сигнални кабели - смущения няма, при един - има, при двата респективно - двойно!
    Абсолютно същия сетъп (включая кабелите дори) беше на миналата ми кола е36 купе - такъв проблем не е имало!
    Моля ви, особено по-запознатите от вас, помагайте! Усилвателя е чисто нов, субуфера идеален, радиото също
    Благодаря предварително и весели празници :bchug:

От: Проблем със смущения в субуфера bmw e34

Само в суба ли е този шум? Както разбирам, сигналните кабели тръгват от радиото. Прегледай връзките. Включи кабелите само в усилвателя. (да си стоят на местата, но да са откачени от плеъра) Трябва да се локализира откъде влиза.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Опитай с други сигнални кабели за проба. Ако не помага разделителен траф на сигнала-граун-лоп изолатор.

Коментар

Колеги, и аз търся решение на същия проблем, само че колата е Kia Sportage 2008г, а буфера е с вграден усилвател
        И при мен по същия начин има шум менящ се с оборотите и отчетливо цъкане когато пусна аварийни.
        Help...
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Ground loop
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Хлабави,окислени маси имате , или на плеъра или на ампа. Получава се потенциална разлика и се изравнява през сигналния кабел. Граунд лооп изолатора помага но влошава качеството, по добре обстойно да се прегледа кое как свързано и стегнато и няма да има проблем.

Коментар

И да не са окислени, пак има падове на напрежението. Би трябвало да се продават и активни изолатори и да не се усеща разлика във звученето.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от angrymob Преглед на мнение
                При извадени сигнални кабели - смущения няма, при един - има, при двата респективно - двойно!
                Абсолютно същия сетъп (включая кабелите дори) беше на миналата ми кола е36 купе - такъв проблем не е имало!
                Моля ви, особено по-запознатите от вас, помагайте! Усилвателя е чисто нов, субуфера идеален, радиото също
                Благодаря предварително и весели празници :bchug:
                Някъде там е твоят отговор! смени точно тези кабели с истински такива (направени от теб или някой, който запоява добре и знае какво е ширмован кабел) а не от онези дето ги продават готови 5м - 5лв... а и провери сд-то как е замасено, че кой знае кой алармаджия или "разбирател" е бърникал преди теб...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X