Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зареждане на 2 (два) акумулатора в колата или извън нея ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зареждане на 2 (два) акумулатора в колата или извън нея ?

Здравейте, първо съжалявам за неграмотно формолираното заглавие, но това ми беше първата мисъл...
    Въпроса ми да откачам ли акумулаторите от с-мата или да ги зареждам направо както са си в момента (вързани)?
    Акумулаторите са два, а зарядното е някакъв китаец Raider с възможност за заряд на 12 или 24 волта по-избор с някакви си функция boost която е на отделно копче и вдига амперите за по бърз заряд.
    Та мисълта ми да ги зареждам както са си на колата на 24 волта или да ги сваля и да си ги заредя един по един на 12 волта ?
    Колата Land cruiser 120.

От: Зареждане на 2 (два) акумулатора в колата или извън нея ?

Свали ги и ги зареди отвън. Не че иначе ще стане нещо, ако направиш всичко като хората, обаче знам за поне 2 пожара, причинени от това.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Според моите спомени, Тойотата си е на 12 волта и в спокойно състояние акумулаторите си седят в паралел, така че, ако си останат там, трябва да се зареждат с 12 волта. Ако ги свалиш, по-добре ги зареждай отделно или свързани в паралел с 12 волта, отколкото двата свързани последователно на 24.

Коментар

Здравей Ясен, всъщност наистина сега погледнах и "-" си е свървзан с "-" на другия акумулатор, както и "+" с "+" са заедно...
        Щеше да стане беля от недоглеждане...

Последно да попитам има ли проблем ако поседи повече време колата с откачени акумулатори ?

Коментар

Със самата кола, никакви проблеми няма да възникнат. Радиото може да се шашне и да иска кодове.

Коментар

Ах, надявам се не, остава сега и с кодове да се занимавам и цирка ще бъде пълен...

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
              Ах, надявам се не, остава сега и с кодове да се занимавам и цирка ще бъде пълен...
              Имах идентичен казус като твоя. Въпреки че съм ел. грамотен, и аз от недоглеждане за малко да направя малък промишлен пожар в гаража

Ядосах се, свалих малкия акумулатор, заредих го, върнах го и направих същото с големия. Мисля че и ти можеш съвсем на сигурно и спокойно да процедираш точно по този начин. Успех
              +359 899985804

Коментар

Първоначално публикуван от stormmaker Преглед на мнение
                Ядосах се, свалих малкия акумулатор, заредих го, върнах го и направих същото с големия.
                Каква е идеята със два различни ака? Нещо не разбирам?
                Теоретично трябва да са еднакви?

Коментар

Какво значи малкия и големия акумулатор?

Може и да бъркам, но според мен 120-ката е на 12в, но стартера е на 24в.

Коментар

Такива имали, такива сложили. Проблемът е малък, защото повечето време са в паралел.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                      Какво значи малкия и големия акумулатор?

Може и да бъркам, но според мен 120-ката е на 12в, но стартера е на 24в.
                      Не съм сигурен за 120ката, но аз не съм казал, че в моя случай е Тойота. Става дума за Исузу, на който също са вързани в паралел. И, да, различни са като капацитет, но защо - не знам

Сега се замислям, но не се сещам да съм виждал еднакви като капацитет акумулатори от двете страни на автомобила. Според мен идеята е била да не е един МНОГО голям, ако тази тежест би представлявала някакъв вид дисбаланс въобще...може и да греша.
                      Последно редактирано от stormmaker; 27-09-11, 17:34.
                      +359 899985804

Коментар

Не съ сигурен за 120ката, но аз не съм казал, че в моя случай е Тойота. Става дума за Исузу, на който също са вързани в паралел. И, да, различни са като капацитет, но защо - не знам
                        ОК, извинения, не съм разбрал.

Коментар

Не съ сигурен за 120ката, но аз не съм казал, че в моя случай е Тойота. Става дума за Исузу, на който също са вързани в паралел. И, да, различни са като капацитет, но защо - не знам
                          При Исузу работата е друга, там те са в паралел винаги. Стартерът е на 12 волта. Иначе и там трябва да са еднакви.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Такива имали, такива сложили. Проблемът е малък, защото повечето време са в паралел.
                            Не съм съвсем съгласен. И да работи до време такава схема, няма как да не се отрази на дълголетието и на двата.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Не съм съвсем съгласен. И да работи до време такава схема, няма как да не се отрази на дълголетието и на двата.
                              Има как. Важното е да са от една технология и в (приблизително) еднакво състояние. Сложните проблеми са при последователното свързване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X