Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водна помпа Бибо руска -неработи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Водна помпа Бибо руска -неработи

Колеги имам една помпа от много години и си бях доволен от нея ,миналата есен я извадих от кладенеца работеща. Тази седмица я пуснах във водата и нищо...... не работи не бръмчи никакъв звук прегледах щепсела ток има.Разглобих самата помпа и раздвижих елементите но остава капсолованата част в която не мога да видя какво става ,имам съмнение дали не се е прекъснал кабела или по лошо да е изгоряла самата помпа. Дайте съвет как да постъпя ,кабела е капсолован и не мога да го извадя за да проверя дали не е прекъснат,и дали въобще си заслужава ремонт на помпата и къде мога да го направя.
    П.п Ако някой колега има такава помпа и не му трябва може да се разберем нещо на лични ,за да не се затормозявам.

От: Водна помпа Бибо руска -неработи

В капсулованата част е бобината на електромагнита. Можеш да провериш целостта на кабела с мултицет или с пробна лампа, която свържеш последователно на помпата. Преди години в "Направи сам" имаше статия за ремонт на такива помпи. За целта на ел.котлон се изпържва частта с бобината и тя изпада от там. Следва изработване на нова макаричка по размерите на старата и пренавиване на бобината. След това се поставя нов кабел и всичко се залива с епоксидна смола. Ремонтирали сме десетина такива помпи, но едно време в завода. Сега не знам дали лесно се намира подходящия за бобината проводник. Успех с решаването на проблема!
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от zilala Преглед на мнение
      Колеги имам една помпа от много години и си бях доволен от нея ,миналата есен я извадих от кладенеца работеща. Тази седмица я пуснах във водата и нищо...... не работи не бръмчи никакъв звук прегледах щепсела ток има.Разглобих самата помпа и раздвижих елементите но остава капсолованата част в която не мога да видя какво става ,имам съмнение дали не се е прекъснал кабела или по лошо да е изгоряла самата помпа. Дайте съвет как да постъпя ,кабела е капсолован и не мога да го извадя за да проверя дали не е прекъснат,и дали въобще си заслужава ремонт на помпата и къде мога да го направя.
      П.п Ако някой колега има такава помпа и не му трябва може да се разберем нещо на лични ,за да не се затормозявам.
      Нова такава струва между 60 и 80 лв. .
      Ако не те притеснява цената разбира се

Коментар

Знам колко струва колега ,но съм в ремонти и тнт и ако мога да ги избегна ще е по добре или да зема нещо по изгодно от колега който не го ползва.

Коментар

Колега нали става въпрос за вибрационно бибенце,защо има едни огромни дето пак се водят бибо ,но нямат нищо общо въпросната помпа има едно платно което е хванато с болт м10 ако не се лъжа,това платно ,по точно болта се откъсва и дотам , това провери ли дали е наред? най лесно се проверява дали бобината работи ,като сложиш нещо метално-пирон примерно , и включиш у тока , ако почне да жужи няма ядове-проблема е някъде из механиката.Тоя тип помпи са пълен боклук ,не могат да работят дълго,защото и без това са на някъкво измислено напрежение-тука не съм в час и няма да казвам нищо да не те излъжа. от продължителна работа загреват якоо ,виждал съм такава растопена отвътре и не на последно място , от вибрациите протриват въжето ако с такова е пусната и цопва у герана,както и самия кабел ако е оставена да виси на него. абе нищо хубаво не мога да кажа.Единствения плюс и недотам плюс е , че вади от дълбоко-до 60метра. но дебита хич го няма.Имам части за поне 10 такива помпи , но български , които ако не се лъжа са 1/1 с руските, ако трябва нещо свиркай да разрова , и без това ще ги метам на айшу,че почти всичко и алуминии.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
            ...защото и без това са на някъкво измислено напрежение...
            Какво му е измисленото на напрежението? Включват се в контакта.

За другото - има няколко чишита, уж еднакви, но изработката отвътре напълно различна. Едните карат по 2 включвания, другите по 10 години. Та, зависи на какво се попадне. А че е измислена - измислена е. Тук спор няма.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вътре има нещо ,което кара бубината на по високо напрежение,но трябва да питам он баща ми той е е по тоците ,да не пиша тука глупости

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X