Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плейър за джипа с директен инпут(чинч) от iPod?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Плейър за джипа с директен инпут(чинч) от iPod?

Здравейте,
    Да започна с това, че съм доста бос в тея неща.
    Та имам си вече един Джип Чероки 96г и той има една хубава дупка на мястото на касетофона. Искам да си взема плейър, който има един чинч, в който да си пъхам iPod-а и да си пускам от него. Това май би било основното, което очаквам от това устройство.

Разглеждам разни сайтове ама нещо не намирам това, което търся най-вероятно, защото не съм достатъчно запознат как да го търся. Моля за помощ
    Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

От: Плейър за джипа с директен инпут(чинч) от iPod?

Сам си намерих отговор на въпроса Поуката е търси внимателно преди да питаш.

В сайта на технополис има доста плейърчета със външен AUX input, просто се взема кабелче и това е.
    Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

По този начин ще можеш просто да просвириш съдържанието на iPod-a от главното управление (или както ти го наричаш плейъра), като командването остава в iPod-a. Има и по-елегантен, но и по-скъп начин - а именно плейъра да управлява съдържанието на iPod-чето.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        Има и по-елегантен, но и по-скъп начин - а именно плейъра да управлява съдържанието на iPod-чето.
        Това не го ли има всеки днешен плеър среден клас и нагоре?

ПП: Сега дори погледнах това, което предлага например Pioneer - само най-ниския им клас няма "ipod direct control". Всичко от 220лв нагоре - има, включително и моя, купуван преди над 2 години. А щом Pioneer има за 220лв, то ще има и други, по-евтини марки.
        Последно редактирано от sparkybg; 31-12-10, 02:40.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има и по-елегантен, но и по-скъп начин - а именно плейъра да управлява съдържанието на iPod-чето.
          Всъщност този вариянт съм го срещал по-често - iPod direct control, явно всички го намират за по-елегантен, та не ползват другото и не съм го забелязал.

За мен интерфейса на iPod, който е разработван от огромни екипи години наред и има перфектно изградено usability не може да се сравнява с този на който и да е плейър за кола. Пробвал съм многократно да си контролирам iPod-а през такива плейъри в коли на приятели и винаги съм оставал ядосан от липсата на контрол над колекцията ми.

От друга страна сигурно ще се спра на вариант, който има и USB input, защото iPod-ите понякога няма да са в нас, или даже такъв със SD card, защото картата влиза вътре в устройството и нищо не стърчи.
          Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

Първоначално публикуван от tseo Преглед на мнение
            ...Пробвал съм многократно да си контролирам iPod-а през такива плейъри в коли на приятели и винаги съм оставал ядосан от липсата на контрол над колекцията ми...
            Зависи. Alpine се справят отлично, Sony не съвсем.
            От друга страна сигурно ще се спра на вариант, който има и USB input, защото iPod-ите понякога няма да са в нас, или даже такъв със SD card, защото картата влиза вътре в устройството и нищо не стърчи.
            В едната ми джипка имам Alpine, който е стандартно с USB вход, на който можеш да закачиш флашка и да я управляваш през плейъра. Има и допълнителен кабел, който дойде с Alpine-a, който се закача на USB входа, но от другата страна е iPod вход, т.е. можеш да закачиш и iPod и пак да го управляваш. При такъв вариант на работа с usb и iPod, всичко останало ти е ненужно (като SD карти например), освен ако не искаш да гледаш DVD-та в колата. Мога да ти покажа за какво става дума.

Коментар

iPod direct control - основен проблем е, че през IPОD буксата се чува и въртенето на харда на Ipoda,(ако е с флашкарта, не се чува нищо Ipod nano примерно) както и паразитни високочестотни звуци.Най качествения начин е през изхода за слушалките.
              Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
                iPod direct control - основен проблем е, че през IPОD буксата се чува и въртенето на харда на Ipoda,(ако е с флашкарта, не се чува нищо Ipod nano примерно) както и паразитни високочестотни звуци.Най качествения начин е през изхода за слушалките.
                Това не би могло да е истина, а следствие на 'качествена' работа по системата.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
                  Това не съм го забелязвал, но и аз никога не съм предпочитал големите iPod-и.

Yaro, за мен добър контрол значи равен на този от самият iPod. Качването на музика в него не става на папки и съответно достъпа до тази музика се осъществява, чрез категоризирането и по различните параметри на самият файл - artist, album, genre, etc. Достъпа до тях става с леки (по милиметър-два движения по колелцето и ти дава възможност да прехвърляш много бързо пред очите си всичко с което разполагаш от даден музикант или жанр за да намериш търсеното. Ако пак не става има бърз и интуитивен search.

Плейърите за кола, които аз съм виждал са доста по-тромави в това отношение и определено при тях намирането на определено парче ще ми отнема доста повече време. Освен това iPod-a мога да го държа в дясната си ръка, а нея на волана, докато се занимавам с такива неща.

Осъзнавам, че моите аргументи може да произлизат от създаване на навици с определена система и може да си важат само за мен Осъзнавам и че повечето плейъри си имат дистанционни. Все пак, за мен музиката винаги е била важна и съм отделял внимание и мисъл за това как си я поднасям.

Относно USB и SD - след като няма да ползвам iPod direct control за мен това са просто два вида памет, на които мога да слагам музика за колата. Едните носители са малко по скъпи от другите, но за сметка на това биват "погълнати" от устройството и не загрозяват пейзажа. Имал съм няколко случая на счупен USB стик, който си е стърчал от плейъра, докато някой се е обяснявал разпалено наоколо. Не трябва да изключвам и това, че колата е високо-проходима и ще я тръскам доста.

За тези, които попаднат от търсачката на тази тема и са в издирване на нещо подобно - на сайта на Техномаркет може да се намери за 100лв BLAUPUNKT MELBOURNE-SD27W, който е със външен AUX и SD памет. В този крайно нисък ценови обхват може да се намери и всичко останало, което обсъждаме тук.
                  Последно редактирано от Иван Димитров; 31-12-10, 10:11. Причина: техномаркет
                  Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

...Yaro, за мен добър контрол значи равен на този от самият iPod. Качването на музика в него не става на папки и съответно достъпа до тази музика се осъществява, чрез категоризирането и по различните параметри на самият файл - artist, album, genre, etc. Достъпа до тях става с леки (по милиметър-два движения по колелцето и ти дава възможност да прехвърляш много бързо пред очите си всичко с което разполагаш от даден музикант или жанр за да намериш търсеното. Ако пак не става има бърз и интуитивен search.

Плейърите за кола, които аз съм виждал са доста по-тромави в това отношение и определено при тях намирането на определено парче ще ми отнема доста повече време. Освен това iPod-a мога да го държа в дясната си ръка, а нея на волана, докато се занимавам с такива неща.
                    Съгласен съм, но повярвай някои плейъри се справят не по-лошо в навигацията от самия iPod. Трябва да видиш за да се убедиш.
                    Нещо не по-малко важно е - за да боравиш лесно с файловете в iPod-a, добре е информацията в mp3-tag-а да ти е изрядна. Аз винаги редактирам, ако се налага, преди да заредя файловете в iPod-a. Иначе след това е трудно.

Коментар

Съгласен съм, но повярвай някои плейъри се справят не по-лошо в навигацията от самия iPod. Трябва да видиш за да се убедиш.
                      Това само с пробване става, мисля че в Техномаркет тези плейъри са на една стена и са включени, така че спокойна мога да поразгледам преди да избера.
                      Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

Това не би могло да е истина, а следствие на 'качествена' работа по системата.
                        Система Блаупункт,висок клас, с оргинален Блаупункт IPOD conector input....Звука е перфектен,но между песните,при тишина,се чуваше именно гореописания проблем.Т.е. не е самоделка, а само качествени компоненти и накрая-лош резултат.
                        Пътят е целта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X