Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ли ми имобилайзер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трябва ли ми имобилайзер?

Около месец не бях палил колата си Форд Мондео 1994 г. Когато ми потрябва, видях че не мога да я отворя с дистанционното устройтсво - паднал ми е акумулаторът. Не ми е проблем да го заредя, или да сложа нов, но какво ще стане с имобилайзера. Прочетох в други форуми, че след 7-8 години всяко такова устройство "сдава багажа". Ако ще ми служи против кражба, то едва ли някой ще посегне на стара кола.

Повечето пишещи съветват да го изключа. Но как? При работещ двигател, в покой? Някакви клеми на клавиатурата (не виждам такава).
    Дайте съвет.

От: ТРЯБВА ЛИ МИ ИМОБИЛАЙЗЕР?

Имобилайзер трябва да не ти запалят колата през клемореда. По скоро е за за бавяне отколкото реална защита. При теб е възможно да се шашне централното заключване което е отделна от имобилайзера система. На форд се случва нерядко. Има процедура с която се програмира наново, отваряха се врати и подобни неща в определен ред. Не я помня за съжаление, но няма начин да я няма някъде из нета.
    Имобилайзера не се влияе от акумулатора, понякога изгаря ако някой подаде ток наобратно на клемите, но е много рядко.
    Сменяй си спокойно акумулатора, пали и с цялата газ....
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Интересно, че и двата ми имобилайзъра издадоха багажа точно на посочената възраст.
      За късмет - на леката кола на 2 км. от къщи, на джипа приблизително на 12км.
      Бяха контактни, еднакви модели и в двата случая проблема беше в ключа им.
      Крайно неприятна история, защото оставаш на място.
      На практика само алармата и имобилайзъра не са оригинална част от автомобилите - съответно слабо място.
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Махай я тая гад. На теб може да ти направи проблем, на айдуците - не.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

На Фронтерата как да го изолирам ?В смисъл има ли лек вариант без да отскачам до алармаджии?
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Махай я тая гад. На теб може да ти направи проблем, на айдуците - не.
            Струва ми се доста крайно като решение.
            Тя и ключалката може да съждаде проблем, но никой не я маха или да си оставя автомобила отключен, понеже айдуците нямали проблем с отключването или разбиването и.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Вчера заредих укумулатора и го свързах. Колата запищя като на умирачка, но бързо я узаптих с дистансионния ключ. Запали нормално. Отварят се и се затварят вратите от третия етаж даже.

Искам да го демнтирам, но ще трябват пари за специалист. Ще почакам още малко.

Коментар

Не можеш да го демонтираш за нормални пари. Запоява се по компа. Не си струва разправията и риска да сгъне нещо. При теб са две отделни системи. Глюча с бутоните ти управлява централното което е на отделен модул. Отделно имаш на ключа едно гадно чипче което се чете от една гривна която е около контактния ключ. С две думи, карай си колата и си свиркай.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Намери си по-добро занимание от лошите мисли за имобилайзера. Не са здравословни.

Ако всеки имобилайзер се скапваше всеки пък като се изхаби акумулатора, на 3-тата 4-тата година след датата на производство нямаше да има кьорава кола с имобилазер на мястото си. Поне те пази от дребните келемета. От що-годе човек в час, почти нищо не може да те опази.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега напротив на мондеото, колегата не е споменал неговото какво е бензин или дизел, но ако е дизел, имобилайзера е на гнп-то. Маха се лесно. Ако е бензин е проблем. И е така както описваш ти.

Коментар

Бензин е на Симеон.

Коментар

Първоначално публикуван от milenski821 Преглед на мнение
                        .... но ако е дизел, имобилайзера е на гнп-то. Маха се лесно. .....
                        Преди време се борихме с един приятел да му махнем имобилайзера от помпа Бош, и хич не беше лесно. Беше стегнат с онези болтове дето им се късат главите в края на затягането и съответно нямаше никакъв шанс за културно развиване, нито пък място за дрелка. Изсякахме го със секачи.

Коментар

От: Трябва ли ми имобилайзер?

Никой техник в Бургас не се заема с демонтаж на имобилайзера ми. А така исках да го подаря някому...

Коментар

Не е късно за секач!
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Щом е бензинов секача не помага. Най-много да имобилизира колата завинаги

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X